1

Een prinsheerlijke zomer in een kasteel

Deze zomerse activiteiten zijn leuk voor kleine prinsen en prinsessen

Alle kastelen Nieuws door
Foto 1. In Slot Loevestein word je een echte soldaat. Foto: Slot Loevestein © Marcel Koppen

archief oud artikel 23 juli 2018 Toerisme Landelijk In het buitenland lopen we de poorten van kastelen, sloten en burchten plat, maar ook op Nederlandse bodem zijn prachtige pareltjes te vinden. Deze bieden in de zomer vaak ook een uitgebreid activiteitenprogramma aan, dus een bezoekje in de zomervakantie is aan te raden. DagjeWeg.NL zet vier leuke zomeractiviteiten in kastelen op een rijtje!

Stoere prinsessen op het Muiderslot

MUIDEN - Het prachtige Muiderslot van Floris V staat al sinds de middeleeuwen als een statige rots in de branding in Muiden. Van 10 juli tot en met 30 augustus is elke dinsdag en donderdag de familievoorstelling De zoen van Jacoba te zien. Deze sprookjesachtige voorstelling gaat over Jacoba van Beieren en haar grote vijand Filips de Grote. Met metershoge poppen worden de twee uitgebeeld. In de tentoonstelling Gewapend met Schoonheid is meer over Jacoba van Beieren en andere powervrouwen uit de geschiedenis te leren. Zelfs de echte vlecht van Jacoba is te zien! Op alle woensdagen tijdens de zomervakantie kun je je wagen aan middeleeuwse krijgskunsten met workshops stokvechten en boogschieten.

Koop eenvoudig kaartjes voor Kasteel Amerongen via DagjeWeg.NL Tickets!

Als jonkvrouw of ridder door kasteel Ammersoyen

AMMERZODEN - Tussen de Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt kasteel Ammersoyen. Hoe mooi en in goede staat dit kasteel is, ontdek je tijdens een rondleiding. Op donderdag 2, 9 en 16 augustus staan er speciale kinderrondleidingen op het programma. Verkleed je als ridder of jonkvrouw en maak daarna een tour door het kasteel met een gids. Onderweg passeer je de torenkamers, de ridderzaal, 'plonsplees' en schatkisten. In de wapenkamer, waar je komt via trappen in de muur, mag je harnasonderdelen passen. De tour eindigt in de spannendste kamer van het kasteel: de kerker. Na afloop mag je in de taveerne een kleurplaat kleuren of spelletje doen. Let op: reserveren is noodzakelijk.

Speuren op De Haar

HAARZUILENS - In de zomervakantie kun je op Kasteel de Haar niet één, niet twee, maar wel drie speurtochten volgen! Je hoeft niet te kiezen; je mag zo ook allemaal doen. De speurtocht 'Z00-k het dier van De Haar', geschikt voor kinderen van vier tot en met zeven jaar, neemt je mee op tocht langs alle (fantasie)dieren die in het kasteel en de tuinen wonen. 'Kasteel kijktocht: op bezoek bij de baron en barones' is leuk voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. De laatste bewoners van Kasteel de Haar laten je alle mooie plekjes van het kasteel zien. Onderweg mag je je hersens laten kraken over allerlei vraagstukken. Hoe hoog is bijvoorbeeld de Main Hall? De parkspeurtocht is geschikt voor alle leeftijden. Deze tocht is heerlijk als het zonnetje schijnt, want hij troont je langs alle mooie plekjes van het park. De drie speurtochten zijn te volgen van 7 juli tot en met 2 september.

Slot Loevestein zit vol verhalen in de zomer

POEDEROIJEN - Slot Loevestein kent iedereen van het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist. Maar het kasteel is al 657 jaar oud en kent veel meer verhalen! Een heleboel verhalen worden in de zomervakantie verteld door gidsen: over ridders, soldaten, jonkvrouwen en gevangenen. Elke dag, van 7 juli tot en met 2 september is er een bovendien een activiteit te doen op het kasteel, van oud-Hollandse spelletjes (iedere vrijdag) tot een workshop maliënkolderarmbandje maken. Leer boogschieten met de Kasteelschutter, geniet van muziek onder de baan of meld je aan voor de soldatenschool. Iedere woensdag zijn er kinderworkshops waarbij je je eigen stempel mag maken. Bij een bezoek aan het slot krijg je een eigen grensdocument en met deze stempel kun je alle verhalen die je hoort zelf afstempelen. Tip! Wist je dat Slot Loevestein ook een escape room heeft? Van deze Escape Loevestein is ook een kinderversie met minder moeilijke puzzels.

Meer activiteiten in de zomervakantie

Foto 2. Waag je aan een workshop stokvechten in het Muiderslot. Foto: Muiderslot
Foto 3. Probeer een echt harnas tijdens de kinderrondleiding. Foto: GLK/kasteel Ammersoyen
Foto 4. Jij bent de prinses! Foto: GLK/kasteel Ammersoyen

Laatst gewijzigd: 2018-07-30 16:03:20 · Gepubliceerd: 23 juli 2018 - 754