Noorderzon Groningen: cultureel paradijs met pit

Elfdaags festival is een groots zomerfeest

Noorderzon Groningen 2018   Nieuws door
Foto 1. Plof in het Noorderplantsoen in Groningen neer voor het gezellige en bijzondere Noorderzon festival. Foto: Noorderzon © Knelis.

22 augustus 2018 Cultuur Groningen, Groningen Een bijzondere mix van concerten, theater, lezingen, comedy, gezinsactiviteiten en dansvoorstellingen. Noorderzon festival strijkt vanaf 23 augustus tot en met zondag 2 september in Groningen neer. Elf dagen lang heb je keuze uit ontelbaar veel voorstellingen, van artiesten van over de hele wereld. Er is zoveel te zien en te doen dat de organisatie een online chat voor verdwaalde festivalgangers met keuzestress heeft opgericht, dan kiezen zij iets leuks voor je uit.

Creatieve line-up

Het festival vindt plaats in het Noorderplantsoen in het centrum van Groningen en viert dit jaar alweer zijn 28ste editie. Het plantsoen is vrij toegankelijk, maar je hebt wel kaartjes nodig voor de optredens. En man o man, wat zijn dat er veel! Dans, klassieke muziek, hiphop, kindertheater, comedy, poëzie, singer-songwriters, internationaal toneel. Kunsttalenten van heinde en verre komen naar de Groningse hoofdstad om jong en oud te entertainen. Van kleine dorpjes in Groningen tot Mozambique en van de Verenigde Staten tot Thailand. Niet zo gek dus dat daar jaarlijks zo'n 135.000 mensen op af komen. Er wordt daarom ook aangeraden om vooraf online kaarten te kopen, zodat je op locatie niet achter het net vist. Op de website van het festival kun je advies inwinnen van de organisatie en zelf op categorie en datum zoeken om je zoektocht te vergemakkelijken. Bijzonder aan Noorderzon is dat veel acts een boodschap hebben. Het is niet 'leeg' entertainment, maar een creatieve weerspiegeling van alles wat wereldinwoners en onze maatschappij bezighoudt.

Flaneren in het Noorderplantsoen

Er zijn ook een hoop festivalgangers die komen voor de gezelligheid en het lekkere eten en drinken en de speciaalbiertjes in het Noorderplantsoen. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld bij de EHBO nog blaren geprikt omdat mensen nieuwe schoenen hadden gekocht, speciaal voor Noorderzon. "Het maakt mij trots dat mensen komen om te zien en gezien te worden. Ze willen met Noorderzon geassocieerd worden. Wat kan je je beter wensen?" aldus Eerland tegen RTV Noord.

Wat is er te doen in Groningen?

Als je dan toch in Groningen (ook wel Grunn) bent, zijn de volgende uitjes en bezienswaardigheden ook aanraders.
Foto 2. Bewonder shows en voorstellingen in alle soorten en maten op Noorderzon. Foto: Noorderzon © Knelis.

Laatst gewijzigd: 2018-08-29 13:48:41 · Gepubliceerd: 2018-08-21 11:46:01 - 825