1

Feest! Voor de 41ste keer Uitmarkt Amsterdam

Feest mee met het nieuwe cultuurseizoen op de Uitmarkt

Uitmarkt Amsterdam 2018 Nieuws door
Foto 1. Foto: Uitmarkt 2017 © Bas Uterwijk.

archief oud artikel 23 augustus 2018 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Musicals, dans, muziek, musea, boeken en foodtrucks: de Amsterdamse Uitmarkt is terug! Vanaf 24 tot en met 26 augustus wordt het culturele festijn voor de 41ste keer georganiseerd. Alles wat ook maar een beetje cultureel is, vind je dit jaar rondom het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam vlakbij Centraal Station. Zoals altijd sluit het event af met de gezellige Musical Sing-a-Long!

41e editie Amsterdamse Uitmarkt

Op vrijdagavond 24 augustus gaat de Uitmarkt knallend van start op en rond het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam. Op het programma staan dit jaar onder anderen Guus Meeuwis, Van der Laan & Woe, Tommie Christiaan, de Nationale Opera & Ballet en uiteraard de immens populaire Musical Sing-a-Long. Geniet gratis van een levendige markt vol boeken, een silent disco, optredens van bands en singer-songwriters en live previews van het nieuwe culturele seizoen. Nieuw dit jaar is het 50 jaar Bijlmer podium, met een urban programma uit de Bims en Bijlmer Got Talent.

Culturele activiteiten en Uitmarkt Junior

Vrijwel alle culturele bedrijven in Amsterdam doen mee aan de Uitmarkt. Er staat zoveel leuks op het programma dat je bijna niet kunt kiezen. Muziek, toneel, dans, cabaret, opera, tentoonstellingen, boeken, films en ballet. Behalve shows en kraampjes op het centrale festivalterrein is er rondom ook van alles te doen. Dans zelf tijdens de silent disco op het Marineterrein of bewonder de echte profs in Muziekgebouw aan 't IJ. Neem een kijkje achter de schermen bij het Conservatorium van Amsterdam, speel in het Museumkwartier de hoofdrol in Rembrandts Anatomische les of loop door een Van Gogh schilderij. Leuk: kinderen worden opgeleid tot museumgidsen en luchtdirigenten tijdens Uitmarkt Junior.

Zing mee met de Musical Sing-a-Long

Wie niet van musicals houdt, moet af en toe maar even een rondje gaan lopen. Musicals en muziektheater zijn namelijk een groot onderdeel van de Uitmarkt. In de Musical Sing-a-Long komen dit jaar nummers van Evita en All Stars voorbij. Sinds 2006 is de presentatie van de Musical Sing-a-Long in handen van 'Mister Musical' Frits Sissing. Musicalactrices als Kim-Lian van der Meij en Anouk Maas stonden hem in voorgaande jaren in de presentatie bij als sidekick. Dit jaar is The Bodyguard-ster Romy Monteiro voor de derde keer op rij zijn wederhelft op het podium.

Bekijk de Musical Sing-a-Long van 2017

Foto 2. Foto: Uitmarkt 2017 © Bas Uterwijk.
Foto 3. Foto: Uitmarkt 2017 © Bas Uterwijk.

Laatst gewijzigd: 2018-08-21 14:49:48 · Gepubliceerd: 23 augustus 2018 - 1233