Zoek Willem van Oranje en los zijn moord op

Museum Prinsenhof Delft | Nieuws door

Museum Prinsenhof Delft pakt uit met grote tentoonstelling

18 oktober 2018 Geschiedenis Delft, Zuid-Holland Een keer met eigen ogen zien waar Willem van Oranje zijn pamfletten schreef en de opstand tegen Spanje leidde? Waar zijn zoon en dochter zijn geboren en hijzelf is doodgeschoten? Kom dan naar zijn voormalige woonplaats Het Prinsenhof in Delft tijdens de groots opgezette tentoonstelling 'Willem van Oranje is hier!' En nee, dat is niet alleen kijken. Dat is ook doen!

Foto 1. Kinderen bij de kogelgaten in Museum Prinsenhof Delft. Foto: Museum Prinsenhof Delft

Ga zelf op ontdekking met de audiotour

Kijk je ogen uit tijdens de expositie 'Willem van Oranje is hier'. Deze interessante expositie is op een wel heel bijzondere plek, namelijk in het gebouw waar hij ooit woonde en waar je nu Museum Prinsenhof Delft in vindt. Zie hier van 19 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019 hoe hij leefde en waarom hij zo belangrijk is voor ons land. Bewonder ook even de bijzondere portretten van zijn moeder en zijn dochter. Met de audiotour ga je lekker zelf op ontdekking en mis je toch niets!

Verander het museum in één groot bordspel

Nog leuker: speel de familiespeurWIJZER. Dit is een combinatie van een bordspel en een kennisquiz, vol leuke opdrachten om samen te doen. Die opdrachten zijn steeds weer anders. Wie is goed in codes oplossen? Wie kan goed zoeken en wie is het beste in tekenen? Als team kom je er zeker uit. Nu vraag je je misschien af waar dat bordspel dan is. Nou, dat is het museum zelf! Dat wordt met de familiespeurWIJZER namelijk één groot speelbord, waarop je op zoek gaat naar de grootste vriend van het museum.

Los een moord op

Wist je al dat Willem van Oranje is vermoord in dit gebouw? De kogelgaten zitten er nog steeds in de muur. Een moord in 1584, dat is pas echt een cold case. Eén die jij kunt oplossen met de onderzoekskoffer van het museum. Onderzoek de plaats delict zelf, maar ook oude getuigenverklaringen en historische prenten van de misdaad. Net zoals de politie dat doet.

Goed om te weten

  • De tentoonstelling 'Willem van Oranje is hier' in Museum Prinsenhof Delft is van 19 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019;
  • Er zijn ook interessante rondleidingen over Willem van Oranje;
  • Sla de rest van het museum niet over, ook daar zie je veel over Willem van Oranje. En je ziet meteen nog meer van het interessante, historische gebouw Museum Prinsenhof!
Foto 2. Deel van het portret van Willem van Oranje, 1620-1624, door Michiel Jansz. van Mierevelt, gecropt voor DagjeWeg.NL. Foto: collectie Museum Prinsenhof Delft
Foto 3. Deel van het portret van dochter Louise Juliana van Oranje-Nassau, ca. 1580, door Daniël van den Queborn, gecropt voor DagjeWeg.NL. Dit portret is een pronkstuk van de expositie, speciaal daarvoor in bruikleen. Foto: collectie Siegerlandmuseum, Siegen Duitsland
Foto 4. De entree van Museum Prinsenhof Delft. Foto: DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2018-11-01 14:49:39 · Gepubliceerd: 2018-10-16 12:40:55 - 1953