De leukste kindervoorstellingen in de kerstvakantie

Dagje uit in de kerstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Gezellig samen met je kids naar het theater

23 november 2018 Cultuur Landelijk Het avontuur begint al als je je jas geeft aan een mevrouw achter een balie en je door de gangen naar een grote zaal loopt. Je nestelt je in een stoel en natuurlijk kijk je rond, want wat gaat er gebeuren? Dan start de muziek en wordt het donker. De gordijnen gaan langzaam open.... En opeens word je meegevoerd naar een andere wereld, een wereld die je bijna kunt aanraken. Dat is wat theater met je kan doen en zeker met kinderen. Neem ze deze kerstvakantie een keertje mee naar één van de vele leuke kindervoorstellingen. Geniet van de pretlichtjes in hun ogen als ze Kikker en zijn vriendjes 'in het echt' zien. Als ze schateren van het lachen, vol overgave meezingen of juist ademloos het verhaal op het toneel volgen. Met de theatertips hieronder geniet je allemaal.

Foto 1. De Efteling musical De Sprookjessprokkelaar reist door Nederland! Een prachtige voorstelling voor in de kerstvakantie. Foto: De Efteling

De Sprookjessprokkelaar (6+)

LANDELIJK - De Efteling musical De Sprookjesprokkelaar reist door het land en ook in de kerstvakantie kun je je laten meevoeren naar een prachtige sprookjeswereld. In Efteling stijl. Met veel liedjes, dansnummers en prachtige acrobatiek. Schilderijen komen tot leven. Een slangenmeisje haalt de prachtigste capriolen uit in de lucht en er vaart zelfs een schip in een storm over het toneel. Zo fantastisch kan theater zijn! Je reist mee door deze betoverende wereld met de twaalfjarige Sterre die op zoek is naar boeken, omdat ze zo graag leest. Wat ze ziet en wie ze allemaal tegenkomt kun je tijdens de kerstvakantie meebeleven in heel veel theaters in Nederland, op 22 tot en met 30 december (behalve 24 en 25 december) en op 4, 5 en 6 januari.

Kikker en de vallende ster (4+)

DEN HAAG - Welkom in de wereld van Kikker! Daar zijn ze, levensgroot op het toneel. De voorstelling Kikker en de vallende ster op 23 december in de Koninklijke Schouwburg Den Haag is net zo kleurrijk als de bekende boeken. De vriendjes van Kikker hebben allemaal een wens gedaan toen ze een vallende ster zagen, maar die zijn nog steeds niet uitgekomen. Wie komt naar het theater om Kikker te helpen hun wensen uit te laten komen? En zo even een deel te zijn van de wereld van Kikker en zijn vrienden?

Kerst met Maestro Eric (9+)

ROTTERDAM - Bij kerst hoort ook een kerstverhaal. En Maestro Eric is een meester in het vertellen ervan. Net als veel kerstverhalen begint ook zijn verhaal droevig. Een verhaal uit het verleden, toen hij zelf nog op school zat. Maar het wordt nooit te droef, daar zorgen de meezingers wel voor! Klap mee, stamp mee, lach zeker ook mee en ga helemaal op in zijn verhaal. Je komt vast vrolijk het theater uit! Maar ondertussen heb je wel over een paar dingen nagedacht. Te zien op 23 december in De Doelen in Rotterdam.

De kleine zeemeermin (4+)

LANDELIJK - Diep, diep onder de zee! Duik mee het water in en ontmoet de kleine zeemeermin met haar lange rode haren. Kijk je ogen uit bij alle vreemde zeedieren en beleef het bekende sprookje op het puntje van je stoel. Het sprookje van de kleine zeemeermin die een prins redt en verliefd op hem wordt is bekend, maar je zag het nog nooit zoals in Kleine Zeemeermin De Musical. Wat wil je ook als het bekende tovenaarsduo Titus en Fien zich ermee gaan bemoeien! Heb je ze weleens gezien op YouTube? Dan weet je al dat het lachen wordt zodra ze het sprookje binnenstappen. Kom verkleed naar deze vrolijke musical en doe mee aan de verkleedwedstrijd. Wie weet win je wel een mooie prijs.... Na de voorstelling ben je ook nog eens uitgenodigd voor het Onderwaterbal en kun je de acteurs ontmoeten. Elke dag in de kerstvakantie, behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag.

Alone@Home (8+)

UTRECHT/AMSTERDAM - Zin in een middagje of avondje heerlijk lachen? Ga dan naar de doldwaze musical Alone@Home, een verhaal met een knipoog naar de bekende film Home Alone. Ook in deze voorstelling proberen twee boeven een huis binnen te dringen. Alleen zijn er nu twee kinderen thuis. En die kunnen elkaar niet uitstaan.... Als dat maar goed gaat! Geniet van de live muziek, lig dubbel om alle slapstick en kijk met verbazing en bewondering naar de indrukwekkende stunts. Daartussen leef je mee met een verhaal over pesten en gepest worden en over omgaan met je eigen onzekerheid. Tijdens de kerstvakantie in december te zien in Stadsschouwburg Utrecht en op 2, 3 en 4 januari in het DeLaMar Theater, Amsterdam. Daarna ook elders in het land.

Het kindje in de nacht (4+)

BEUNINGEN - Poppentheater Tingeling is klein, maar daardoor kun je goed de mooie poppen en decors zien waarmee het traditionele kerstverhaal wordt verteld: Kindje in de nacht. Je beleeft een bijzondere geboorte samen met de kleine herder Tobias en je krijgt bijna medelijden met de overwerkte herbergier, die eigenlijk alleen maar naar bed wil na een drukke dag. Maar hij maakt je vast ook aan het lachen. Deze sfeervolle, muzikale voorstelling is bijna een kerstviering en is te zien op 22, 23 en 24 december.

Meer tips

Foto 2. Kleine Zeemeermin De Musical brengt het bekende sprookje tot leven in veel theaters. Kom lekker verkleed! Foto: Van Hoorne Entertainment/fotograaf Wim Lanser
Foto 3. Geniet van een doldwaze winterkomedie voor de hele familie: Alone@Home. Foto: Raymond van Olphen.
Foto 4. Volg Hans en Grietje door Kasteel de Haar. Foto: bezit van Kasteel de Haar

Laatst gewijzigd: 2019-11-27 09:55:18 · Gepubliceerd: 2018-11-21 16:33:50 - 3442