Word archeoloog of doe een spannende speurtocht in Huis van Hilde

Huis van Hilde |  
Nieuws door
Foto 1. Ga deze kerstvakantie zelf aan de slag als archeoloog bij Huis van Hilde. En er is nog veel meer te doen. Foto: Huis van Hilde persfoto

Bak kerstkransjes, kijk naar poppentheater of ga lekker knutselen

16 december 2018 Geschiedenis Castricum, Noord-Holland In Huis van Hilde ben je even zelf archeoloog. Je kunt meewerken in het Archeolab of op de Archeohotspot. Of speel de Archeogames. En in de kerstvakantie, van zaterdag 22 december tot en met zondag 6 januari, is er nog meer te doen! Leuke workshops bijvoorbeeld. Alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is Huis van Hilde dicht.

Bakken, knutselen en speuren

Tijdens de kerstvakantie kan je in Huis van Hilde elke dag mee met een leuke rondleiding. Je ziet hoe de bewoners in Noord-Holland lang geleden leefden, van het stenen tijdperk tot de nieuwe tijd. Het leukst is dat je een aantal van deze mensen ook ontmoet, zoals Hilde uit Castricum die in de vierde eeuw leefde. Liever zelf op pad? Dat kan ook. Volg een spannende speurtocht of ga aan de slag als archeoloog. Echte lekkerbekken willen vast meedoen met de workshop kerstkransjes maken. Verder zijn er knutselworkshops en een workshop verhalen leren schrijven.

Tweede Kerstdag in Huis van Hilde

Vier Tweede Kerstdag in Huis van Hilde! Vanaf 11:00 uur staat de kerstbrunch al klaar. Tot 13:30 uur kan je hier genieten van bijzondere lekkernijen. Daarna volgt een middag vol activiteiten. Maak een mooie cocarde: een ronde insigne die je bijvoorbeeld op je muts kan dragen. Of volg Hildes tour door de tijd. Kinderen jonger dan tien jaar schuiven vast graag aan bij de leuke voorstelling met poppen en schaduwen. Voor je het weet is de dag helaas alweer voorbij.

Meer tips voor de kerstvakantie

Foto 2. Er is van alles te zien op de tentoonstellingen van Huis van Hilde. Foto: Huis van Hilde persfoto
Foto 3. Lekker knutselen. Foto: Huis van Hilde persfoto

Laatst gewijzigd: 2018-12-17 08:57:20 · Gepubliceerd: 2018-12-14 10:55:10 - 1226