Geniet van een winterdag vol ijspret tussen oude treinen

Ga deze kerstvakantie lekker schaatsen bij Winter Station

Spoorwegmuseum Utrecht Nieuws door
Foto 1. Kom ook schaatsen tussen de treinen, tijdens Winter Station in het Spoorwegmuseum. Foto: Het Spoorwegmuseum © Jessie Kamp.

archief oud artikel 20 december 2018 Cultuur Utrecht, Utrecht Het is weer Winter Station bij het Spoorwegmuseum in Utrecht! De grote kerstboom in de hal van het station brengt je meteen in kerststemming. Snel naar de treinen om te zien wat er allemaal te doen is. Onder duizenden twinkelende lichtjes volg je de klanken van sfeervolle kerstmuziek. Opeens zie je een grote stoomlocomotief vaststaan in het ijs, waar allemaal mensen omheen schaatsen. Ja, van 22 december tot en met 6 januari is weer van alles te doen in het Spoorwegmuseum.

Schaatsen tussen de treinen

Grote blikvanger van het Winter Station in het Spoorwegmuseum is ook dit jaar de prachtige ijsbaan. In het midden staat een stoomlocomotief vast in het ijs: een uniek gezicht. Leuk om daar zo snel mogelijk rondjes omheen schaatsen. En daarna ook nog even door de tunnel en onder de brug door. Geen schaatsen bij je? Geen probleem, je kunt gratis schaatsen lenen. Voor wie nog wankel op de ijzers staat zijn er handige hulpmiddelen om toch vooruit te komen. Een feest voor iedereen, met lekkere koek en zopie toe.

In de antieke carrousel

Er is nog veel meer te doen dan schaatsen in het winterse Spoorwegmuseum. Zoals de antieke carrousel die zo mooi is dat ook oudere kinderen er nog graag een rondje in draaien. Wie kan het weerstaan om op zo'n prachtig paard of in zo'n romantische arrenslee te zitten? Over arrenslee gesproken: er staat een hele mooie op Winter Station, speciaal voor een fotomomentje. Als je iedereen meekrijgt, want de knutseltafels lonken. Geschminkt worden is ook heel erg leuk en natuurlijk wil iedereen de treinen goed bekijken. Daarna lekker marshmallows roosteren boven één van de kampvuurtjes. Er is van alles om te doen en van te genieten!

Ook leuk in de kerstvakantie

Foto 2. In de carrousel! Foto: Het Spoorwegmuseum © Jessie Kamp

Laatst gewijzigd: 2019-01-07 08:45:31 · Gepubliceerd: 20 december 2018 - 2717