1

Theater voor een tientje

Bezoek een voorstelling voor een tientje in het Nationaal Theaterweekend

Nationaal Theaterweekend 2019 Nieuws door
Foto 1. Het magische sprookje van Aladdin in het theater - een productie van Theater Terra. Foto: Boy Hazes

archief oud artikel 24 januari 2019 Cultuur Landelijk Tussen alle sneeuw, ijs en regen door, warm je in het weekend van 25 tot en met 27 januari het beste op in een theater. Tijdens dit Nationaal Theaterweekend kost iedere voorstelling tien euro en zijn er allerlei extra activiteiten. Van opera tot familievoorstellingen en van dans tot cabaret; wees er snel bij! Sommige voorstellingen zijn al (bijna) uitverkocht.

Feest in het theater

Met meer dan 250 voorstellingen in ruim zeventig verschillende theaters is er tijdens het Nationaal Theaterweekend 2019 voor iedereen een leuke voorstelling te vinden. En voor de prijs hoef je het niet te laten, want welke voorstelling je ook kiest, het kost altijd een tientje. Van 25 tot en met 27 januari presenteren alle deelnemende theaters een heel eigen programma met workshops, rondleidingen, muziek en feestjes. Of zelfs pannenkoeken!

Voor het hele gezin

In de meeste theaters is er ook voor kinderen van alles te zien en te beleven. Zo kun je in Theater de Bussel in Oosterhout wegdromen bij de familiemusical Aladdin. De hele kleintjes (2+) luisteren ademloos naar het klassieke verhaal van Rupsje Nooitgenoeg in De KOM in Nieuwegein. Of zingen en klappen mee met Juf Roos - bekend van YouTube - in het Eindhovense Parktheater. Wees snel, want de kaartjes voor deze muzikale voorstelling gaan als warme broodjes over de toonbank! En als laatste tip nog een klassieker: Assepoester. In de Leidse Schouwburg is op 27 januari Assepoester de musical te zien, met na afloop een meet & greet met hele cast.

Kies voor cabaret, dans of opera

Alle genres zijn tijdens het Nationaal Theaterweekend vertegenwoordigd. Er is volop keuze uit komedie & cabaret, maar er zijn niet veel opera's of dansvoorstellingen om uit te kiezen. Twee van de drie opera's tijdens het weekend zijn al twee volledig uitverkocht, maar je kunt nog wel naar de OperAparty in Schouwburg Amphion in Doetinchem. En je kunt nog naar de enige balletvoorstelling in het hele weekend: TWOOLS van het Scapino Ballet in het Theater Heerlen!

Foto 2. Naar het theater in het Nationaal Theaterweekend! Foto: Pexels.com

Laatst gewijzigd: 2019-01-25 00:17:22 · Gepubliceerd: 24 januari 2019 - 1185