Hoera! Deze 5 nieuwe attracties gaan open in 2019

Attractieparken | Nieuws door

Hoog in de touwen of gillen op de achtbaan

27 januari 2019 Toerisme Landelijk Of je houdt van klimmen, achtbanen of gewoon heerlijk spelen: in deze vijf nieuwe attracties krijg je nu al zin! Voor elke leeftijd zit er wel iets bij. Dat wordt een avontuurlijk jaar.

Foto 1. In 2019 openen een aantal spannende attracties, maar ook voor jongen kinderen is er veel nieuws te beleven. Zoals het Speelcafé van Plaswijckpark, waar ze van alles kunnen bouwen met enorme, zachte bouwblokken. Foto: Plaswijckpark.

Kllimmen langs afgronden en over canyons

SLAGHAREN - Klim de hoogte in via een touwenparcours vol hindernissen of een klimwand en raas terug naar de begane grond met de rollglider! In het voorjaar opent Attractiepark Slagharen een adventure trail met de naam Black Hill Ranger Path. Vernoemd naar de Black Hill Rangers die tijdens de Gold Rush nieuwe goudzoekers over gevaarlijke canyons en onbegaanbare paden leidden. Nu moet je zelf je weg zoeken over die canyons en paden. Durf je niet te hoog? Geen nood, deze adventure trail heeft drie verschillende niveaus dus kan je toch lekker klimmen.

Thrill ride met spectaculaire vrije val

BIDDINGHUIZEN - In Walibi Holland bouwen ze met man en macht de houten achtbaan Robin Hood om tot een supersnelle thrill ride. En het wordt een echte thrill ride, want direct aan het begin val je van ruim 35 meter hoogte bijna loodrecht omlaag. Net als je denkt 'dat was het' ga je weer een klein stukje omhoog, waardoor je even het gevoel krijgt dat je gewichtloos bent. Daarna ga je ook nog eens een paar keer over de kop. Adrenalinejunkies willen dit niet missen! Je kan erin vanaf 1 juli.

Spelen in de oertijd

VOLKEL - Bij BillyBird Park Hemelrijk bouwen ze op dit moment nog aan de Oervallei, een compleet nieuwe natuurspeeltuin. Hier stappen kinderen vanaf april een echte oerwereld binnen, waar ze kunnen zoeken naar goud en fossielen tussen enorme dinobotten, naar de hemel zweven op elf meter hoge schommels en klauteren over de speciaal aangelegde heuvels.

Nieuw sprookje in de Efteling

KAATSHEUVEL - Leuk, het sprookjesbos van De Efteling krijgt er een nieuw sprookje bij. Tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester vind je vanaf het najaar het sprookje van De Zes Zwanen. Die zwanen zie je straks rondzwemmen op een vijver bij een groot slot. Het blijken zes betoverde prinsen te zijn en in het slot zie je hoe hun zusje Elisa ze probeert te redden door zes hemden van bosastertjes voor hen naaien. Alsof dat niet moeilijk genoeg is, mag ze ook zes jaar niet spreken of lachen. Fun fact: kleine kinderen kunnen echt ín een van de sierlijke zwanen meevaren, rond en door het slot.

Bijkomen en genieten in het Speelcafé

ROTTERDAM - Plof neer in Speelcafé 't Theater dat eind januari open is gegaan in het Plaswijckpark. Laat de kinderen maar hun gang gaan terwijl je lekker bijkomt met een kopje koffie of thee. Dit is de eerste plek in Nederland waar ze kunnen spelen met de grote, zachte bouwstukken van Imagination Playground. Ze kunnen er de gekste torens en kastelen mee bouwen, of een enorme knikkerbaan voor mega knikkers. En na afloop lekker een pizza.

Meer leuke nieuwtjes

  • Ook Julianatoren in Apeldoorn krijgt een nieuwe attractie in 2019: een vrijevaltoren;
  • GaiaZOO in Kerkrade krijgt in de loop van 2019 vierhonderd flamingo's! Het nieuwe verblijf wordt maar liefst 3.000 m² en het wordt een groen en waterrijk leefgebied, net als de natuurlijke habitat van de flamingo;
  • Bekijk alle attractieparken op DagjeWeg.NL.
Foto 2. Eind dit jaar is de Efteling een sprookje rijker. De zes Zwanen van de gebroeders Grimm komt er in het beroemde Sprookjesbos bij. Foto: Efteling.
Foto 3. De nieuw attractie van Attractiepark Slagharen wordt een spannende adventure trail waar je langs afgronden en over canyons klimt. Foto: Afbeelding eigendom van Attractiepark Slagharen
Foto 4. Op de voorgrond zie je de bouw van de nieuwe lift van thrill ride Untamed in Walibi. Die wordt 36,5 meter hoog! Foto: Walibi Holland
Binnenkort nieuw in GaiaZOO: vierhonderd grote flamingo's. Een indrukwekkend en kleurrijk gezicht! Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-01-28 12:42:15 · Gepubliceerd: 2019-01-25 14:49:32 - 2005