In deze 5 dierentuinen vind je jonge dieren

Bezoek een dierentuin |  
Nieuws door
Foto 1. Een bijzondere ontmoeting in DierenPark Amersfoort: moeder luiaard met haar jong. Foto: DierenPark Amersfoort

Probeer ze te spotten bij hun moeder

12 februari 2019 Opmerkelijk Landelijk Het is nog geen voorjaar, maar in deze vijf dierentuinen hebben ze al jonkies. Een baby wallaby en koala die hun kopjes nieuwsgierig uit de buidels van hun moeder steken. Een jonge Nijlantilope die de kudde bij probeert te houden. Schattige leeuwenwelpjes die schuilen in het stro. En zelfs een zeldzaam, zwart jaguarjong! Ga op bezoek en probeer ze te spotten!

Wallaby- en luiaardbaby's in DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Ga in DierenPark Amersfoort langs bij de wallaby's en kijk of je bij één van hen een kopje uit de buidel ziet steken. Daar woont namelijk een jong in. De medewerkers van DierenPark Amersfoort ontdekten het jong op 1 februari. Deze kleine kangoeroes zijn sowieso schattig om te zien! Al ietsje ouder, dus wat makkelijker te spotten, is het luiaardjong dat eind december is geboren. Zoiets zie je niet zo vaak en het dierenpark is er dan ook superblij mee.

Leeuwenwelpjes in WILDLANDS

EMMEN - Zo leuk, eind januari zijn in WILDLANDS twee leeuwenwelpjes geboren. Net als in de natuur heeft de moeder zich afgezonderd om ze in alle rust te krijgen en te verzorgen. Helaas wordt kraambezoek door haar niet op prijs gesteld. Waar je wel van kan genieten zijn de capriolen van de twee olifantjes die hier vorig jaar werden geboren. Ze hebben nu de leeftijd waarop ze alles willen ontdekken en maken de hele olifantenvallei onveilig.

Wil je toch heel graag de leeuwenwelpjes zien, gluur dan hun verblijf in via de livecam van WILDLANDS:

Bijzonder: zwarte jaguarwelp in BestZOO

BEST - BestZOO haalde eind december het nieuws met een bijzondere geboorte: een zwarte jaguarwelp. Jaguars kun je maar in een paar Nederlandse dierentuinen zien en een zwarte jaguar is helemaal zeldzaam. Nu hebben ze er in BestZOO twee, het jong en de moeder. De vader is zoals de meeste jaguars oranjegeel met zwarte stippen en een lichtere buik.

Jonkies in Safaripark Beekse Bergen

HILVARENBEEK - Plannen voor een safari bij Safaripark Beekse Bergen in de voorjaarsvakantie? Neem dan een verrekijker mee om de twee jonkies te zien die hier rondlopen. Er rent een kleintje mee bij de sierlijke Nijlantilopes. Ook bij de kudde bantengs, wilde runderen uit de bossen van Zuidoost-Azië, loopt een jong.

Koalajong bij ZOO Planckendael

MECHELEN - Niet in Nederland, maar over de grens bij onze zuiderburen, is een koalajong geboren. Dit leuke diertje vind je in ZOO Planckendael. Het jong gluurde in december uit de buidel van mama. Maar als je geluk hebt, dan zie je dit kleine manneke misschien wel op de rug van zijn moeder zitten.

In blijde verwachting

Bij Koninklijke Burgers' Zoo nog geen jong, maar wel iets heel bijzonders: een zeekoe is daar zwanger! Het jong wordt begin dit jaar verwacht, misschien wel al in februari. Wanneer precies is moeilijk te zeggen, omdat de draagtijd van een zwangere zeekoe tussen de twaalf en veertien maanden is. In Nederland zie je zeekoeien alleen in Burgers' Zoo.

Er zijn nog veel meer dierentuinen om te bezoeken.
Foto 2. De twee leeuwenwelpjes die bij WILDLANDS geboren zijn. Foto: WILDLANDS
Foto 3. De jonge wallaby bij DierenPark Amersfoort bekijkt de wereld veilig vanuit moeders buidel. Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 4. Niet pas geboren, maar wel heel schattig om te zien: de vorig jaar geboren olifantjes. De capriolen van deze twee peuters zie je in de olifantenvallei van WILDLANDS. Foto: WILDLANDS
Foto 5. Bij de kudde bantengs in Safaripark Beekse Bergen loopt een kalfje mee! Foto: Safaripark Beekse Bergen

Laatst gewijzigd: 2019-02-13 10:03:15 · Gepubliceerd: 2019-02-08 15:05:34 - 1157