Krijg alvast de lente in je bol met deze 5 unieke dates!

Romantische dates | Nieuws door

Knuffel een koe, hang een liefdesslotje op of ga naar een lichtshow

14 februari 2019 Toerisme Landelijk De dagen worden langer, overal hoor je weer vogels zingen en de eerste sneeuwklokjes en krokussen laten zich zien. Dat gevoel van een naderende lente, daar wil je van genieten met je lief! En dat kan met deze vijf originele lentedates in de voorjaarsvakantie.

Foto 1. Zin in een echte voorjaarsdate? Ga dan eens samen een koe knuffelen! Foto: www.koeknuffelen.nl

1. Knuffel samen een koe

VOORST - Bij de lente horen koeien in de wei. Ga voor een echt lentegevoel tijdens je date en knuffel samen een koe! Dat kan tijdens een speciale workshop koeknuffelen. Heerlijk ontspannend, want van de hartslag van een koe word je een stuk rustiger. Ook op een frisse dag is het knuffelen van een koe een warme ervaring, omdat koeien een lichaamstemperatuur hebben van zo'n 39 graden. Maar ze zijn vooral lief en hebben alle aandacht voor jullie.

2. Loop van lichtspektakel naar schaduwspel

ARNHEM - Ga tussen 23 februari en 9 maart 's avonds naar dierenpark Koninklijke Burgers' Zoo en geniet van een lichtspel dat je meevoert door de tropische jungle, de oceaan en een deel van het park buiten. Burgers' Light is een heel spektakel met lichtshows en schaduwspellen die de verschillende levensfases van een vlinder uitbeelden. Het lichtspektakel is tot 21:00 uur en als je om 18:00 uur gaat kun je Burgers' Zoo in voor een tientje. Niet alles is open, maar je komt hier toch om hand in hand alle lichten te volgen en lekker in elkaars armen te kruipen in de schaduwhoekjes.

3. Verklaar elkaar de liefde in de Markthal

ROTTERDAM - Als je naar boven kijkt in de overdekte Markthal van Rotterdam zie je prachtige afbeeldingen van bloemen, terwijl om je heen de lekkerste hapjes staan in leuke kraampjes. Dit is een paradijs voor foodies! Begin met een lekkere smoothie en geef elkaar een klein cadeautje uit een van de winkeltjes. Tussendoor in een tentje even wat drinken en daarna het exotische fruit bewonderen. Verder zijn er allerlei restaurantjes waar je een hapje kan eten, of ga van kraampje naar kraampje en scharrel zo je maaltijd bij elkaar. Maar alleen kijken en ruiken is ook al erg leuk! Hoogtepunt van je date is toch wel het moment dat jullie elkaar de liefde verklaren door samen een slotje op te hangen aan het liefdeshekwerk in de Markhal.

4. Bekijk Amsterdam vanaf een prachtig dakterras

AMSTERDAM - NEMO Science Museum heeft een groot dakterras met prachtig uitzicht over het water en Amsterdam. Eigenlijk is het meer een hoog stadsplein, compleet met een restaurant. Loop via de vlakke treden omlaag naar de verschillende kunstobjecten en geniet op een speciale manier van het lentezonnetje. Bij de watercascade kun je een regenboog maken met de zonnestralen. Kruip ook even dicht tegen elkaar in één van de zonnestoelen. Die kun je zo draaien dat de lichtjes gaan branden. Voor dit dakterras hoef je het museum niet in. Je kun er gratis op via de grote buitentrap of de lift in de hal van NEMO. Het dakplein is open van 10:00 uur tot 17:30 uur.

5. Trek door de Sahara van het Noorden

VLIELAND - Wat verder weg, maar wel super romantisch: ga mee over het strand van Vlieland met de Vliehorstexpress! In een enorme truck rijd je over de grootste strandvlakte van Nederland, bekend als de Sahara van het Noorden. Kruip dicht tegen elkaar aan terwijl achter je een gedicht ontstaat in het zand dankzij de speciale banden van de truck. Dan doemt in de verte een piepklein huisje op. Het is het drenkelingenhuisje, ooit gebouwd voor drenkelingen. Nu is het een juttersmuseum en een van de mooiste trouwlocaties in de wereld! Als dat niet romantisch is.... Na een bezoek aan het museumpje neemt de Vliehorstexpress je mee naar het meest westelijke puntje van Vlieland, waar de zeehonden zwemmen. De Vliehorstexpress rijdt op zaterdag en tijdens de voorjaarsvakantie ook op woensdag.

Foto 2. Met een prachtig uitzicht over Amsterdam, een restaurant en kunstobjecten is het dakterras van NEMO Science Museum een uitje op zich. Foto: NEMO, gemaakt door DigiDaan
Foto 3. Struin door de Markthal van Rotterdam en verklaar elkaar de liefde door een slotje op te hangen aan het liefdeshekwerk. Foto: Markthal Rotterdam
Foto 4. Trek met de Vliehorstexpress over het strand naar het drenkelingenhuisje, terwijl achter je een gedicht in het zand ontstaat. Elk jaar maken de banden van de Vliehorstexpress een ander gedicht. Foto: DagjeWeg.NL
Laatst gewijzigd: 2019-03-12 10:36:09 · Gepubliceerd: 2019-02-13 11:48:04 - 1783