Ontmoet nieuwe dieren in deze dierentuinen

Dagje uit in de dierentuin | Nieuws door

Uniek: er is een zeekoe geboren in Burgers' Zoo

25 maart 2019 Natuur Landelijk Een unieke geboorte in Burgers' Zoo en een leuke verrassing in Diergaarde Blijdorp. In deze dierentuinen ben je welkom op kraamvisite om de nieuwste bewoners te bewonderen!

Foto 1. De pasgeboren zeekoe in de mangrove van Burgers' Zoo. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

Uniek: zeekoe geboren in Burgers' Zoo

ARNHEM - In Burgers' Zoo zaten de verzorgers van het paartje zeekoeien al een aantal weken in spanning. Maar in de nacht van 18 op 19 maart werd hun wachten beloond en kwam er een zeekoetje ter wereld. Een bijzondere gebeurtenis in Nederland, want de twee zeekoeien in Burgers' Zoo zijn de enige in Nederland. Het is nog niet goed te zien, maar de verzorgers denken dat het om een jongetje gaat. En hij of zij is gelukkig kerngezond en drinkt al goed bij moeder zeekoe.

Twee nieuwe koala's in Pairi Daiza

HENEGOUWEN, BELGIË - De enige koala, Coco, in het Belgische dierenpark Pairi Daiza mag zich sinds 1 maart verheugen in nieuw gezelschap. Uit Sydney kwamen deze maand twee nieuwe koala's aan: Lulu en Buddy. Na een periode in quarantaine zijn de dieren nu te zien voor het publiek. Ze hebben inmiddels aardig wat eucalyptus achter de kiezen, zo meldt het dierenpark, en de drie dieren zitten samen in hetzelfde verblijf. Nog meer leuk nieuws: eind februari werd er een olifantje geboren in Pairi Daiza!

Verrassing in Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - De groep ringstaartmaki's van Diergaarde Blijdorp heeft er een nieuw familielid bij. Het was een hele verrassing toen de ringstaartmaki Kelly met een jong werd gespot, want ze de groep maki's bestaat alleen uit vrouwtjes. De maki was al drachtig toen ze van de Apenheul naar Blijdorp verhuisde. Het is een gezellige boel, want ook de drie dochters van de moeder zijn meeverhuisd naar Rotterdam. De kleine ringstaartmaki is inmiddels al mee naar buiten geweest en reist lekker mee op de rug van moeder.

Foto 2. Maak kennis met de twee nieuwe koala's in Pairi Daiza. Foto: Pairi Daiza
Foto 3. De eigenwijze kleine maki. Foto: Diergaarde Blijdorp/Stefan Timmermans
Laatst gewijzigd: 2019-03-24 22:57:09 · Gepubliceerd: 2019-03-22 22:49:50 - 631