Doe een romantisch dagje uit tijdens Pinksteren

Doe inspiratie op voor Eerste en Tweede Pinksterdag | Redactioneel door

Maak van Eerste of Tweede Pinksterdag een romantisch dagje uit

25 mei 2019 Toerisme Landelijk Pinksteren, o Pinksteren... Waar zijt gij mijn Pinksteren? Eindelijk heb je vrije tijd om een afspraakje te plannen die niet avondvullend, maar een compleet dagje uit is. Wij zetten romantische uitstapjes tijdens Pinksteren voor je op een rij, zodat je samen met je date van een vrije dag vol gezwijmel kunt genieten.

Foto 1. Ontzettend sprookjesachtig en romantisch: Hortus botanicus in Leiden. Foto: DagjeWeg.NL.

Hortus botanicus in Leiden

In Hortus botanicus Leiden is het altijd zomer. Dat is codetaal voor: vooral in de kas is het bloedmooi en bloedjeheet. De stadstuin heeft een rijke geschiedenis die je gaandeweg leert kennen terwijl je alle mooie planten en bloemen bekijkt. Bij de ingang staat al een mooie en Instagram-waardige goudenregen. Alle tuinen zijn de moeite waard om te doorlopen, maar vooral in de tropische kassen kom je pareltjes tegen. Vleesetende planten, kaneelblaadjes waar je aan kunt ruiken en prachtig grote vlinders die om je heen fladderen.

Behind the Beach in Zandvoort

Niet zomaar samen een dagje naar het strand, maar liever een origineel en avontuurlijk dagje aan de kust. Ontdek de mooiste plekjes van Zandvoort op een fiets of Vespa van Behind the Beach. De omgeving rondom Zandvoort is prachtig om samen te verkennen. Je kunt er complete arrangementen boeken, bijvoorbeeld inclusief een lunch of een romantische picknick. Ga lekker kneuterig voor een tandem, of juist snel en stoer voor een Vespa. Tip: boek gelijk je tickets voor Behind the Beach via DagjeWeg.NL Tickets.

Filmhallen en Foodhallen in Amsterdam

Beleef een knusse date in Amsterdam. Eerst iets lekkers eten in de Foodhallen en daarna een filmpje pakken in de Filmhallen. De Foodhallen vind je in een industrieel complex waar vroeger de elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden. Het gebouw, een rijksmonument, is een plaatje en werd gebouwd tussen 1902 en 1928. De hapjes zijn niet complete maaltijden, dus je hebt nog ruimte over voor een grote popcorn voor bij de film. In de Filmhallen draaien Hollywood blockbusters, maar ook buitenlandse en minder bekende films.

Kasteeltuinen in Arcen

Door een mooie tuin wandelen is sowieso al romantisch. Door een mooie kasteeltuin wandelen is nóg romantischer. Verken samen de kasteeltuinen van Kasteel Arcen. Sprookjesachtig en net iets uit een film. Bewonder in het rosarium duizenden bloeiende rozen, wandel hand in hand door de groene vallei en neem een pauze in het theehuis in de Klimrozentuin voor een drankje met iets lekkers. Er is zelfs een speciale Romantische Tuin. Nou, als dat geen garantie is...

TukTuk rijden in Lauwersoog

Ga samen op pad in een tuktuk van TukTuk Lauwersoog. Lauwersoog is je vertrekpunt en binnen no-time ben je in verschillende steden en dorpen in Friesland of Groningen. Toer bijvoorbeeld naar Zoutkamp of Dokkum, Pieterburen of Moddergat. In de tuktuk liggen routekaarten klaar om je door het prachtige Lauwersmeergebied te leiden. Las aan het Lauwersmeer een pauze in, met uitzicht op de dobberende bootjes op het water. Helemaal leuk: boek er een picknickmand voor onderweg bij - natuurlijk inclusief Tuc crackertjes.

Foto 2. Geniet van een date tijdens Pinksteren. Huur bijvoorbeeld samen een fiets en verken de omgeving. Foto: DagjeWeg.NL.
Foto 3. Eindelijk een dagje vrij om samen van te genieten. Zwijmel, zucht... Foto: DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-06-04 21:09:54 · Gepubliceerd: 25 mei 2019 - 4663