Zomerse romantiek: zwijmel weg bij deze uitjes

Date ideeën op DagjeWeg.NL | Nieuws door

Tips voor een romantische date in de zomer

17 juni 2019 Toerisme Landelijk Een middeleeuwse toren met uitzicht over de hele stad of een sfeervol terras in een schattig vissersstadje: er zijn genoeg decors te verzinnen voor een romantisch uitje met je partner. Met deze uitstapjes voor een leuke date zit je sowieso goed!

Foto 1. Verken samen een stad, zoals het romantische Antwerpen. Foto: DagjeWeg.NL.

Pittoreske date

ELBURG - Het schattige vissersstadje Elburg is het perfecte decor voor een dagje uit met je geliefde. De eeuwenoude straatjes, het gezellige haventje en de mooie stadspoort: sowieso dat jullie hier mooie kiekjes van jullie samen kunnen schieten. In de straatjes loop je vaak tegen een gekleurde bloemenzee aan. Ook vind je er leuke winkeltjes die net even wat exclusiever zijn dan de gewoonlijke ketens die je in elke stad tegenkomt. Kom maar door met die ouderwetse koekblikken en tweedehands tasjes! In Elburg vind je ook Zandverhalen, waar Bijbelse verhalen uitgebeeld worden in enorme zandsculpturen.

Verzot en Vlaams toeren

ANTWERPEN - Amsterdam was in de Gouden Eeuw misschien dé stad, maar daarvoor was Antwerpen de grootste en rijkste stad van Europa. Tijdens een dagje Antwerpen zie je nog veel knipoogjes naar deze glorietijden. De majestueuze winkelstraat de Meir, de prachtige Onze Lieve Vrouwekathedraal en het Rubenshuis zijn niet te missen hotspots. Tip: boek een tour van Voyage Local en ontdek de mooiste plekken van de Vlaamse stad in een retro Volkswagenbusje.

Romantiek ten top

UTRECHT - De Domtoren in Utrecht is met 112 meter de hoogste middeleeuwse toren van Nederland. Superleuk om deze toren eens vanbinnen te bekijken tijdens een rondleiding. Trotseer de vele honderden treden, bekijk de klokken en geniet uiteindelijk samen van een prachtig uitzicht over de hele stad. Romantisch! Daarna kun je nog samen Utrecht in voor een hapje of een drankje.

In slow motion galopperen

LANDERUM - Jullie samen, in slow motion, galopperend op prachtige paarden door de duinen van Terschelling. Achter de gids van Rijpaarden Verhuur Lok aan, welteverstaan. Lok biedt groepsritten en privéritten over Terschelling. Zo verken je het eiland en kun je heerlijk rijden. Je hoeft geen ervaren ruiter te zijn; gewoon rustig aan de wandel met je knol is ook een prachtige beleving. De gids leert je onderweg alles over paardrijden en deelt de leukste eilandweetjes.

Foto 2. Verken samen het mooie Terschelling te paard. Foto: Rijpaarden Verhuur Lok.
Laatst gewijzigd: 2019-07-02 14:25:52 · Gepubliceerd: 17 juni 2019 - 1653