Hittegolf! Dit kun je doen om de warmte te ontlopen

Plekken waar je de hitte de baas blijft

Uitjes met zomerweer   Nieuws door
Foto 1. Ontsnap aan de hitte in een natuurspeeltuin vol water, zoals De Speeldernis. Foto: Natuurspeeltuin De Speeldernis

11 augustus 2022 Toerisme Landelijk Met dertig graden of meer kun je je verstoppen in huis. Alles dicht inclusief de gordijnen, ventilator aan en af en toe naar een koele supermarkt voor proviand. Maar het hoeft niet! Ga er juist lekker op uit en kom even bij tijdens deze verkoelende uitstapjes.

Uitwaaien op een elektrische chopper

Tussen de bomen is het altijd koeler, zeker als je je eigen briesje maakt. Stap daarom op een elektrische chopper van E-scooter Vaassen en cross door de bossen van de Veluwe. Je spant je niet in, maar je haren wapperen wel in een verkoelende wind als je met een vaartje van zo'n 25 kilometer per uur over de mooie fietspaden van de Veluwe toert. En het ziet er nog stoer uit ook! Beschaduwde plekken genoeg tussen de bomen voor een fijne pauze. Of neem zwemkleding mee en bezoek onderweg een recreatieplas voor een duik in het water. Recreatieplas Kievitsveld bijvoorbeeld, in de buurt van Vaassen.

Bloedheet! Check deze dagjes uit met warm weer en boek je tickets met korting.

Bijkomen in een waterspeeltuin

Niets fijner tijdens tropische temperaturen dan spelen met water! In de natuurspeeltuin van Netl Park in Kraggenburg hebben kinderen urenlang speelplezier. Water, zand, een modderglijbaan... deze plek is één groot avontuur, waar ze nog lekker vies mogen worden. Volwassenen kunnen uitpuffen op het terras of het strand. En natuurlijk zelf het water in. Ook bij Natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam kunnen je rakkers lekker nat worden tijdens het spelen met vlotten, modder en water. En als je het zelf te warm krijgt, dan is het de hoogste tijd om ze even te 'helpen' met de waterpret.

Foto 2. Lekker nat en vies worden bij Netl. Foto: Netl © Linda Crébas

Altijd heerlijk: het water induiken

Zwembaden blijven een topper als het gaat om afkoelen. Met de tropische temperaturen van een hittegolf zijn buitenbaden ideaal. Zoals Natuurbad De IJzeren Man vlak bij het centrum van Eindhoven. Dit natuurbad is omringd door bomen, strandjes en een enorme grasweide, zodat je je bij een recreatieplas in de bossen waant. Maar dan wel één met een apart afgezet stuk dat veilig is voor peuters. Liever een combinatie van binnen en buiten, zodat je ook even uit de zon kunt zwemmen? Ga dan naar Zwemparadijs De Bonte Wever in Assen. Hier vind je een golfslagbad, wildwaterkreek, whirlpool en nog veel meer, inclusief een heerlijk buitenbad.

Foto 3. Altijd een topper bij warm weer: zwemmen! Foto: Zwemparadijs De Bonte Wever

Koel in een museum

Een museum is leuk, interessant en vaak ook lekker koel. Om alle archeologische objecten en kunstvoorwerpen te beschermen is vaak klimaatbeheersing nodig en dat komt goed uit als het buiten boven de 30 graden wordt. Zoals in het Zeeuws Museum bijvoorbeeld, te vinden in de voormalige abdij in Middelburg. Of het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn, waar ze de airco al aan hebben staan. Tip: bestel kaarten voor het Museum van de Twintigeste Eeuw met Korting op je tickets

Foto 4. Stap de koelte in van het Zeeuws Museum. Foto: DagjeWeg.NL

Zoek de kou van een skipiste op

Ga lekker naar een indoor skipiste, koeler kun je het niet krijgen. Niet vergeten warme kleren mee te nemen, want hier is het echt koud. Maak er meteen een heel dagje uit van in het indoor skidorp van SnowWorld Landgraaf. Op de lange latten de helling af, vette sprongen maken met je snowboard in het fun park en af en toe even door de echte sneeuw rollen. De allerkleinsten vermaken zich in Kinderland. Allemaal bij een temperatuur van vijf graden onder nul! Je hoeft de hele dag de hitte niet meer in, want er zijn ook genoeg restaurants om even uit te rusten.

Foto 5. Wil je echt even helemaal uit de hitte ontsnappen, bezoek dan een skipiste. Foto: Meijs /Snowworld Landgraaf

Meer tips voor warm weer

Foto 6. Ontsnap aan de hitte in een natuurspeeltuin vol water, zoals De Speeldernis. Foto: Natuurspeeltuin De Speeldernis

Laatst gewijzigd: 2022-08-11 11:49:58 · Gepubliceerd: 2019-06-24 10:31:02 - 20515