Vier de Nijmeegse Vierdaagse: dit is er te doen

Dagje weg in Nijmegen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Vierdaagsefeesten met muziek en activiteiten

15 juli 2019 Toerisme Nijmegen, Gelderland De wandelaars staan te popelen om te beginnen aan de 103e Nijmeegse Vierdaagse. Van 16 juli tot en met 19 juli doen er rond de 45.000 wandelaars mee aan dit beroemde evenement. Wereldberoemd! Er lopen maar liefst mensen van 77 verschillende nationaliteiten mee. Moedig ze aan, zorg voor een feestelijk onthaal en feest vooral lekker mee tijdens de Vierdaagsefeesten.

Foto 1. Met 1000 optredens is het dagenlang feest in Nijmegen. Foto: Vierdaagsefeesten

Vier dagen wandelen

Dinsdagochtend vroeg, om 4:00 uur, klinkt het startsein voor de nog frisse wandelaars. De eerste wandeldag van de 103de Nijmeegse Vierdaagse voert voor de 50 kilometer-wandelaars door de Betuwe. Deze dag is de dag van Elst. Daarna volgen nog de dag van Wijchen, Groesbeek en als laatste Cuijk. Vrijdag finishen de deelnemers op de Wedren, na de laatste kilometers op de beroemde Via Gladiola. Publiek is van harte welkom om vanaf de tribunes de deelnemers toe te juichen om zo het laatste vermoeiende stuk te verlichten. Kom ook en feest mee! Er is namelijk elke dag van alles te doen in Nijmegen.

Vierdaagsefeesten: de 50e editie

De Vierdaagsefeesten horen inmiddels helemaal bij de Nijmeegse Vierdaagse. Van 13 tot 19 juli is het feest door de hele stad, treden er artiesten op en worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Dit jaar is het extra feestelijk, want het is de 50e editie van de Vierdaagsefeesten! Op veertig verschillende podia staan meer dan 1000 optredens gepland, voor een uit-je-plaat-feestje of ontspanning tijdens een workshop. Dit zijn een aantal highlights:

  • Ga uit je plaat bij Matrixx at the Park, waar de dj's van Q-music zorgen voor een feestje. Frenna (15 juli), Kris Kross Amsterdam (15 juli), Boef (16 juli) geven een optreden. En ook de Snollebollekes zijn er bij op 19 juli!
  • Op 16 juli om 20:00 uur daalt een bloemenregen neer vanaf de Waalbrug. Een prachtig gezicht: 100.000 kleurige chrysanten worden uitgestrooid over het water.
  • Kinderen hebben het gegarandeerd naar hun zin in Nijmegen. Op de Kaaij is er speciaal voor hen een circusspeeltuin, op 't Eiland zijn dans- en theatervoorstellingen voor kinderen en er is een Kidsclub in Café van Ouds.
  • En dit zijn de optredens met een gouden randje: Mooi Wark (15 juli), ABBA Fever XL (17 juli), Andre Hazes (18 juli).

Beleef de Vierdaagse anders

Hoe maak je de Vierdaagsefeesten mee als je niets of nauwelijks iets kunt zien? Je kunt dat zelf ervaren voor de ingang van het muZIEum in Nijmegen. Met een simulatiebril op of een blinddoek voor krijgen voorbijgangers hier een kleine indruk van de wereld van blinden en slechtzienden.
Van 14 tot en met 18 juli tussen 11:00 en 15:00 uur.
Foto 2. Kinderen vieren de Vierdaagsefeesten gezellig mee! Foto: Vierdaagsefeesten

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-07-16 10:34:27 · Gepubliceerd: 2019-07-15 15:22:18 - 495