5 toffe eettentjes in bourgondisch Bergen op Zoom

Lekker eten in pittoreske straatjes

Doen in Bergen op Zoom   Reportage door
Foto 1. In de pittoreske straatjes van Bergen op Zoom vind je veel toffe eettentjes. Zoals Andere Koek in de Lievevrouwestraat. Hun specialiteit: flammkuchen. Mmmm, weer eens wat anders dan een pizza. Foto: DagjeWeg.NL / Tonny van Oosten

10 september 2019 Toerisme Bergen op Zoom, Noord-Brabant Rondstruinen door het centrum van Bergen op Zoom, winkeltjes en monumenten in en uit: dat maakt hongerig! Gelukkig staan overal gezellige terrasjes en hippe eettentjes waar je jezelf kunt verwennen met lekker eten en drinken. DagjeWeg.NL bezocht Bergen op Zoom en ontdekte 5 hotspots voor foodies.

Volg je neus naar The Old Bakery

Op een piepklein plein aan de Bosstraat ruiken we meteen: hier wordt ergens serieus gebakken! De heerlijke geuren blijken te komen uit The Old Bakery. En jawel, even binnen neuzen levert al snel huisgemaakte scones, cheesecake (triple chocolate, yeah!) en worteltjestaart op. Wat een heerlijke plek om midden in de ochtend aan de koffie te gaan. De zon schijnt, dus ploffen we neer op het terrasje bij een grote boom. Lunchen kun je hier trouwens ook. En mmmm, er staat high tea op de kaart.

Verborgen terras bij Oase

Uitgebreid shoppen kan onder andere in de Fortuinstraat. Daar blijkt ook een verborgen terrasje te liggen, op een bijna Italiaans aandoend binnenplaatsje. Het hoort bij restaurant Oase dat verrassend groot is achter de smalle gevel. Nice, al die houten spullen en allemaal verschillende tafels en stoelen. Toch maar binnen zitten in de gezellige ruimte? Maar het terras lonkt en de plek in een hoekje met olijfboompje en schilderij is helemaal top. Er is genoeg te kiezen, ook een high wine of high beer. Je kunt hier prima dineren en voor de lunch zijn er allerlei sandwiches en salades. Zoals een lekker knapperige sandwich uit de oven.

Taart aan het strand bij Saus

Altijd leuk in Bergen op Zoom is uitwaaien aan het stadsstrand bij recreatiemeer De Binnenschelde. Helaas slaat het weer om, dus kruipen we lekker binnen bij restaurant SAUS. Even een warm kopje soep en zwichten voor hun heerlijke chocoladetaart. Bij mooi weer zit je prachtig op hun strandterras met vuurkorf, maar ook binnen in de serre voel je je toch nog een beetje buiten. Voor de lunch hebben ze complete twaalfuurtjes met meerdere gerechten en ook voor een diner is dit een toffe plek.

Flammkuchen bij Andere Koek

Midden in een van de mooiste straatjes van Nederland, de Lievevrouwestraat, ligt Andere Koek. Dit kleine restaurant is echt andere koek, want je eet er flammkuchen! Heel dun, met een laagje crème fraiche en daarop een topping. Ze hebben wel iets weg van een pizza. Die hebben ze trouwens ook. Helaas is twee diners wat veel, dus we gaan er langs om een paar flammkuchen mee te nemen. Oe, verse vijgen met geitenkaas en zeekraal... Of toch maar pulled pork? Een extra bonus is dat je tijdens het wachten de authentieke zeventiende-eeuwse gewelfkelder mag bekijken.

Historisch genieten in La Pucelle

Misschien wel de mooiste plek waar we deze dag neerstrijken is Brasserie La Pucelle. Wat wil je, het huist in een stukje van het oudste stadspaleis van Nederland: Het Markiezenhof. Alleen al het binnenstappen via een oude toren brengt je helemaal in de sfeer van vroeger. De middeleeuwse ruimte heeft een enorme open haard waarbij je bourgondisch kunt genieten van lokale producten. Ze worden verwerkt in verrassende combinaties. Tomatensoep met pulled chicken? Huisgemaakte pesto? Tartaar van kikkererwten met limoen- en korianderdressing? Pfoe, dat wordt moeilijk kiezen. Niks wijn, hier ga je voor bier want bij elk gerecht wordt een speciaal exemplaar aanbevolen. Urthel Hop It wordt 't. Het taartje van mango en kokos is een mooie afsluiting van een heerlijk dagje Bergen op Zoom.

Meer tips voor Bergen op Zoom

Foto 2. Een verborgen terras in Bergen op Zoom: de tuin achter restaurant Oase. Foto: DagjeWeg.NL / Tonny van Oosten
Foto 3. Heerlijk, een kopje romige soep met broodjes in de serre van SAUS met uitzicht op het strand en De Binnenschelde. Foto: DagjeWeg.NL / Tonny van Oosten
Foto 4. Eten op een werkelijk unieke locatie? Stap terug de middeleeuwen in bij La Pucelle, een brasserie in het oudste stadspaleis van Nederland: Het Markiezenhof. Foto: DagjeWeg.NL / Tonny van Oosten
Foto 5. Ook bijzonder: Bergen op Zoom heeft een eigen strand. Daar vind je onder andere het strandterras van SAUS. Foto: DagjeWeg.NL / Tonny van Oosten

Laatst gewijzigd: 2020-09-17 10:32:43 · Gepubliceerd: 2019-09-10 14:48:23 - 2286