1

12 leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Overijssel

Indoor en outdoor speeltuinen en pretparken voor kleine kinderen

Op stap met peuters en kleuters - Overijssel Redactioneel door
Foto 1. Ontmoet konijn Bultje in ondergronds speelparadijs het Giga Konijnenhol! Een van de plekken voor een heerlijk dagje uit met peuters en kleuters. Foto: Giga Konijnenhol.

4 oktober 2019 bijgewerkt: 15 oktober 2020 Toerisme Raalte, Overijssel Ook peuters en kleuters houden van avontuur en eropuit gaan. Lekker actief zijn, leuke dingen doen en dan heerlijk moe weer naar huis. Er zijn vaak prima uitstapjes om de hoek te vinden, zoals een park vol spannende paadjes en interessante plantjes of een pleintje met wipkippen en een schommel. Maar soms wil je ook als ouder weleens iets groters of gewoon iets nieuws. Daarom zet DagjeWeg.NL de leukste uitjes met peuters en kleuters in Overijssel op een rij.

Speelboerderij De Flierefluiter

RAALTE - Voor een klein bedrag zijn kinderen bij speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter de hele dag in touw. Het weer kan geen roet in het eten gooien, want naast het grote speelterrein buiten vind je hier een uitgebreide overdekte speeltuin. Er is zelfs een grote zandbak binnen. Daarin liggen al een heleboel speeltjes op je peuter of kleuter te wachten. In het Blagenparadijs kunnen ze heerlijk klimmen, glijden, spelen met blokken en in de ballenbak springen. Ook buiten is er een apart speelterrein voor de kleinsten, pal naast het terras vanwaar je als ouder mooi een oogje in het zeil kunt houden. Nog een hoogtepunt: de kinderboerderij en de knuffelschuur met cavia's en konijnen waar ze urenlang kunnen knuffelen met de dieren. Uiteraard onder begeleiding.

Kinderboerderij Dondertman

HOLTEN - Bij Kinderboerderij Dondertman in Holten lopen veel verschillende dieren rond en kun je spelen en knuffelen met de konijnen en de geiten. Bij de kassa en in de kantine liggen zakjes voer te koop om de dieren verantwoord te voeren. De echte durfals mogen een ritje maken op een pony, veilig begeleid door een medewerker. Of maken een ritje in het treintje. De vrolijk gekleurde locomotief en wagonnetjes toveren vast een grote glimlach op het gezicht van je kleintje. In de speelkelder is een afgeschermde ruimte met grote legoblokken om mee te bouwen. Maar het echte spelen gebeurt buiten tussen de bomen, in een uitgebreide speeltuin met genoeg rustige hoekjes. Voor de ouders zijn overal zitjes. Dus waar je kind ook speelt, je kunt op je gemak een oogje in het zeil houden.

Speelparadijs het Giga Konijnenhol

BEERZE - Heel leuk voor de kleintjes is het Giga Konijnenhol in Beerze. In dit avontuurlijke speelparadijs onder de grond is het altijd warm en droog. Hier kunnen ze in het kleurrijke ballenbad duiken, klauteren op de vele speeltoestellen en meters naar beneden glijden van de glijbaan. Of leuke spelletjes spelen met Bultje het Konijn en zijn vriendjes. Aan de lange eettafels is voldoende ruimte om even te knutselen en mooie kleurplaten te maken, terwijl ouders en begeleiders genieten van een kopje koffie of thee. Als het zonnetje schijnt huppelen alle konijntjes naar buiten naar het Giga Konijnenveld vol klautertoestellen.

Natuur- en kinderboerderij De Ulebelt

DEVENTER - Op Kinderboerderij De Ulebelt wonen veel boerderijdieren. Hier maakt je kleintje kennis met schattige lammetjes en biggetjes, maar ook met hun rol op de boerderij. Ze kunnen knuffelen met de konijntjes en de cavia's aaien. Luisteren naar het gekwebbel van de volièrevogels. Wandelen door de thematuinen tussen vlinders en zoemende bijen. En natuurlijk heerlijk spelen en ravotten op natuurspeelplaats de Takkenbende, speciaal voor kinderen van één tot zeven jaar. Hutten bouwen, spelen met zand en boomstammen beklimmen, terwijl de ouders en begeleiders met een kopje koffie toekijken vanaf de picknickbanken.

Indoor speeltuin Bengeltjes Speeldorp

HENGELO - Indoor speeltuin Bengeltjes Speeldorp is de plek om kinderen veilig te laten spelen. In een oude machinefabriek staan verschillende apenkooien en andere speeltoestellen, met een speciale speelhoek voor de kleintjes. Hier kunnen ze zich uitleven in de ballenbak en apenkooi en op de trampolines. Als je peuter of kleuter het nog wat spannend vindt om de speeltoestellen uit te proberen, dan mogen papa en mama gerust meespelen. Verder liggen overal grote blokken om eindeloos mee te bouwen. Allemaal omringd door gezellige hoekjes en terrassen.

Door de natuur over een kabouterpad

NIJVERDAL - Wonen hier kabouters? Je zou het wel denken als je het kabouterpad door de Sallandse Heuvelrug volgt, want overal zie je hun sporen. Kleine voetafdrukken, geplet gras, sporen van kleine wieltjes en misschien zie je zelfs wel een piepklein hutje. Kijk goed in de holletjes in de grond, het kan zomaar de ingang zijn naar een kabouterhuisje. Of misschien woont er wel eentje in die grillige holle boom. Onderweg kom je leuke kabouteropdrachten tegen. Het kabouterpad begint bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar al een knapzak met lekkers en een rode puntmuts liggen te wachten op de kleine ontdekkingsreizigers. Plus een kabouterboek met leuke verhalen.

Meer kabouterpaden in Overijssel.

Speelparadijs Ballorig

WIJHE/NIJVERDAL - Kinderen kunnen urenlang spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden in Speelparadijs Ballorig Wijhe. Ook de kleintjes, want er is een aparte speelruimte voor kinderen tot vijf jaar. Nog leuker zijn de peuterochtenden op doordeweekse dagen. Rustig en veilig spelen tot 12:00 uur voor een speciaal tarief, terwijl ouders en begeleiders gratis mee naar binnen mogen. Ook Ballorig Nijverdal heeft een aparte peuterspeelplek en peuterochtenden. Hier hebben ze zelfs een oppasservice!

Familiepretpark de Waarbeek

HENGELO - In Familiepretpark de Waarbeek zijn geen enge attracties waar kinderen nachtmerries van krijgen. Dit gezellige pretpark staat vol nostalgische attracties en het is er eeuwig kermis. Stap in de antieke zweefmolen, vaar in een eend over het water en rij mee in het treintje. Of draai rondjes in een theekopje, speel in het zand en bezoek de kabouterspeelplaats. Een heerlijk plekje waar kleine kinderen zich eventjes heel groot voelen. Pas op voor het snoephuisje, want daar willen ze zeker in om wat lekkers te kopen.

Natuurspeelplek De Kleine Tuinman

DEDEMSVAART - Lekker spelen tussen de bloemen en in het zand: ook de kleinste kinderen voelen zich helemaal thuis in Natuurspeeltuin De Kleine Tuinman. Hier zijn echte schatten te vinden in het kinderlandschap en waterdiertjes te ontdekken in de kikkerpoel. Volg samen het zilveren spoor van een slak door de droomtuin of blaas de pluisjes van een paardenbloem. Graaf in het zand, klieder met water, klauter over boomstammen en verstop je in een reusachtig vogelnest. Kleine tuinmannen en -vrouwen hebben de dag van hun leven in deze droomtuin!

Cobus Speelkasteel

RHEEZE - Klimmen en klauteren in een kasteel kan bij Cobus Speelkasteel, een indoor speeltuin voor kinderen tot en met tien jaar op Kampeerdorp de Zandstuve in Rheeze. Er is van alles voor een dagje speelplezier, zoals glijbanen, een ballenbad en kruipbuizen. Helemaal in de nok van het kasteel woont Cobus de Uil, die een bezoek van de kinderen heel leuk vindt.

Restaurant en speeltuin De Wolventuin

STEGEREN - Uit eten gaan wordt ook voor de kleinsten een fantastisch avontuur bij De Wolventuin, want bij dit restaurant hoort een indoor speelparadijs. Lekker eten in de binnentuin en ondertussen een oogje in het zeil houden als het grut de speeltuin inrent. Dit speelparadijs is verdeeld in drie zones en de lage zone is is voor de kleintjes. Ze kunnen er veilig genieten van alle speelmogelijkheden in teletubbieland. Alles heeft dankzij de fraaie vormen en het vele hout een rustgevende, natuurlijke uitstraling. Toch weer honger? Dan zijn ze snel terug bij de tafel om verder te eten. In de speeltuin staan bankjes voor als je ze van dichterbij in de gaten wilt houden.

Trampolinepark Rebound World

ZWOLLE - Een trampolinepark met een peuter of kleuter, is dat een goed idee? Wel tijdens het peuter- en kleuteruurtje van trampolinepark Rebound World! Een moment om samen te jumpen en veilig te spelen op de trampoline. Super gezellig én goed voor de motoriek van je kleintje. De begeleiders van Rebound World Zwolle houden ook een oogje in het zeil. Er is zowel op zaterdag als zondag een peuteruurtje van 10:00 uur tot 11:00 uur.

Foto 2. Verkleed je als kabouter en zoek je soortgenootjes op in een bos! Foto: © Staatsbosbeheer, Dario Gargiulo (Dario & Misja Photography)
Foto 3. Lekker spelen bij speel- en recreatieboerderij De Flierefluiter in de indoor zandbak vol speeltjes. Foto: De Flierefluiter
Foto 4. Op bezoek bij de dieren en spelen in de speeltuin. Foto: Kinderboerderij Dondertman

Laatst gewijzigd: 2020-10-15 11:29:19 · Gepubliceerd: 4 oktober 2019 - 11587