Kleurrijke vliegers sieren Scheveningse kust

Vliegerfeest Scheveningen 2019 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek het 41ste Vliegerfeest in Scheveningen op 28 en 29 september

25 september 2019 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Tientallen tentakels wapperend door de lucht: het is een bizar en prachtig gezicht. Vliegeraars uit binnen- en buitenland komen 28 en 29 september weer massaal samen op het strand van Scheveningen om de meest bijzondere vliegers op te laten. Vliegende octopussen, draken, tijgers, monsters: niets is te gek tijdens het geliefde Vliegerfestival.

Foto 1. Wauw! Een indrukwekkend en vrolijk spektakel: Vliegerfeest Scheveningen. Foto: Vliegerfeest Scheveningen, Team Lekker Windje.

41e Vliegerfeest Scheveningen

De lucht boven Scheveningen oogde nog nooit zo vrolijk: als kleurrijke balletdansers zweven vliegers op 28 en 29 september op muziek door de lucht, soms met wel vier of zes reusachtige exemplaren tegelijk. Zaterdagavond krijgen de vliegers na 20:00 uur een lampje mee en is de lucht gevuld met betoverende lichtjes. Een adembenemend gezicht, met alle fonkelende reflecties in het water. Het event is helemaal gratis te bezoeken. Nu alleen nog hopen op een beetje goed weer - al liet de organisatie op Facebook vooraf al weten dat het festijn sowieso door zal gaan. Want weer of geen weer, the show must go on! Alleen bij extreme storm en onweer gaat het feest niet door.

Workshops en activiteiten

Naar vliegers en vliegeraars kijken is leuk, maar zelf vliegeren is nóg leuker. Naast het demonstratieterrein kun je je eigen vlieger oplaten. Heb je geen eigen vlieger bij je? Maak en versier er dan eerst een tijdens een workshop of koop een kant-en-klare bij één van de stands. Je hoeft geen professional te zijn om te mogen vliegeren: tijdens het Vliegerfeest is iedereen welkom om een poging te wagen. Voor wie echt de fijne kneepjes van het stuntvliegeren wil leren, is er een workshop op het strand.

Grootste vlieger van Europa

Ook monstervlieger Megabyte, de grootste vlieger van Europa, is waarschijnlijk weer van de partij. Megabyte is vijfenhalf keer zo lang als een bus en meer dan drie keer zo breed als een klaslokaal. Voor deze vlieger was meer dan tweeduizend vierkante meter stof nodig; ongeveer vijfhonderd tweepersoons dekbedden. De vlieger is zo groot dat er een vrachtwagen door de bek van het monster heen kan rijden.

Vliegerfeest Scheveningen 2019

  • Vliegerfeest Scheveningen is op 28 en 29 september gratis te bezoeken van 12:00 uur tot 17:00 uur;
  • Op zaterdagavond 28 september staat het avondvliegeren met lichtjes vanaf 20:30 uur tot 22:00 uur op het programma;
  • Kitebuggyen, powerkiten of blokarten op het strand: bekijk alle uitjes met vliegeren.
Foto 2. Het Vliegerfeest Scheveningen trekt elk jaar duizenden bezoekers. Foto: Vliegerfeest Scheveningen, Team Lekker Windje.
Foto 3. Bewonder tientallen gigantische vliegers aan de Scheveningse kust. Foto: Vliegerfeest Scheveningen, Team Lekker Windje.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-09-25 12:06:25 · Gepubliceerd: 25 september 2019 - 1162