De herfst is verrot lekker in het Nederlands Openluchtmuseum

Bestel tickets met 25% korting |  deel via WhatsApp | Redactioneel - CommerciĆ«le bijdrage door

Bezoek het Openluchtmuseum nu met 25% korting

7 oktober 2019 Geschiedenis Arnhem, Gelderland Gisten, dat klinkt niet bepaald lekker. Maar toch houden we er echt hele smakelijke producten aan over zoals kaas, bier en zuurkool. Proef en oordeel zelf deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum. En leer door leuke activiteiten van alles over fermentatie, bacteriƫn en rotte smaakjes.

Foto 1. Ook in de herfst is er voor kinderen van alles te doen in de Suikerwerkplaats. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Gruwelijk Lekker

Tien uiteenlopende smaken staan er in het themajaar Gruwelijk Lekker op het menu in het Nederlands Openluchtmuseum. Ook in de herfst kom je ze door het hele museum tegen. Zo staat het weekend van 12 en 13 oktober volledig in het teken van Smakelijk bewaren. Je kunt onder meer een workshop wecken volgen en leren hoe je deze eeuwenoude bewaartechniek toepast. Wist je dat je bietjes die vier jaar geleden geweckt zijn nog steeds kunt eten? In de smaakcolleges tijdens dit weekend kom je erachter dat fermenteren wel vies klinkt - je maakt gebruikt van rottingsprocessen - maar dat ook zuurkool en bier gefermenteerd zijn. Hartstikke lekker! In de tentoonstelling Gruwelijk Lekker in het Entreegebouw zijn alle smaken te vinden en mag je zelf oordelen: lekker of gruwelijk?

Tip: Bestel nu tickets met 25% korting voor het Nederlands Openluchtmuseum!

Ontdek alle smaken

Loop na de Canon van Nederland en de tentoonstelling Gruwelijk Lekker de smakenroute door het museum. Tijdens de route ontdek je hoe vroeger, nu en in de toekomst ons eten smaakt. Ruik, proef, doe een test en geef je mening op de verschillende locaties langs de route. Ga langs bij de Scheepswerf voor een hapje vette haring en haal zaadjes om thuis vergeten groenten als Brave Hendrik en Kievitsbonen te kweken. Ieder seizoen valt er iets nieuws te proeven in het Nederlands Openluchtmuseum en komen de smaken weer anders naar voren. Bezoek in de herfst zeker de Stoomzuivelfabriek Freia en leer alles over kaas. In de herfst kunnen bezoekers meer leren over de volgende kazen: de gruwelijk lekkere herfstkaasjes: de 'mislukte' messeklever of de mimolette met kaasmijt. Loop ook even langs de Brouwerij waar je deze herfst een diep robijnrode bovengistende herfstbok kunt krijgen.

Extra leuk: van de verschillende smaken in het Nederlands Openluchtmuseum kun je recepten meenemen om thuis te proberen. Op verschillende locaties in het museum kun je een recept vinden, zoals een recept voor kombucha thee of eikeltjeskoffie.

Familieactiviteit: de Suikerwerkplaats

Voor families met kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er in elk seizoen iets te beleven in de Suikerwerkplaats. In de herfst kun je hier zelf suiker maken van suikerbieten. Hoe krijg je ooit suiker uit die stapels suikerbieten die je in het najaar op de akkers ziet liggen? Pak zelf een biet en ga aan de slag! In de Suikerwerkplaats maak je stapje voor stapje echte suiker. Ook erg leuk voor kinderen is FEEST! op het Kindererf, waar te zien is welke religies welke feesten vieren. En wat daarbij gegeten wordt. Iedereen mag hier zelf een lekker feesthapje maken om het feest mee te vieren!

Bestel tickets met 25% korting

Foto 2. Hoe krijg je suiker uit een suikerbiet? Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 3. Zelf aan de slag in de Suikerwerkplaats. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-10-15 17:04:20 · Gepubliceerd: 2019-10-01 15:40:52 - 3168