Herfst in de zevende hemel

Dagje uit in Amersfoort |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Romantisch dagje uit in Amersfoort

14 oktober 2020 Toerisme Amersfoort, Utrecht Sfeervolle steegjes, keienstraatjes, romantische doorkijkjes en een knus centrum vol historische gebouwen. Amersfoort is de ideale locatie voor een romantisch dagje weg. En helemaal in de herfst, wanneer de bomen en parken in de stad goud en rood kleuren en het heerlijk wandelen langs de oude stadsmuur is. Sowieso fijn om de stad lopend te verkennen; de stadskern is te voet makkelijk te doen. Bezoek deze zeven locaties voor een complete romantische dag uit in de Keistad!

Natuurlijk let je er bij het kiezen van een uitje op of je hier veilig naar toe kunt, met de huidige coronamaatregelen.

Foto 1. Een must-see en de perfecte plek voor een romantische kus: de Koppelpoort in Amersfoort. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

1. De Koppelpoort

Romeo, Romeo, waar zijt gij, Romeo? Start de romantische dag bij de Koppelpoort, de perfecte plek voor een stiekeme kus. Nou ja, zo stiekem is-ie waarschijnlijk niet: de historische poort is de beroemdste eyecatcher van de stad, dus een geliefde hotspot voor een toeristenselfie. Dus ook een mooie gelegenheid voor een liefdevol kiekje. Tip: als je onder de poort door de stad in loopt zie je links om het hoekje op de muur een plattegrond van Amersfoort.

2. Kunsthal KAdE

Vanaf de Koppelpoort loop je binnen een minuut het Eemplein op, qua stijl compleet het anders. Ontzettend modern en architectonisch en dus niet te vergelijken met de middeleeuwse stadspoort. Op het Eemplein vind je Kunsthal KAdE, waar op dit moment de This Is America | Art USA Today te zien is. Een expo vol Amerikaanse kunst - ook echt van kunstenaars uit de USA. In de tentoonstelling komen onder andere de Amerikaanse identiteit, stedelijke leefcultuur, klimaatproblematiek en (uiteraard) Trump voorbij.

3. Nul33

Geen date zonder koffie, toch? Plof tussendoor neer bij Nul33 aan de Langestraat in het hart van het stadscentrum. Het pand is een plaatje om te zien. Sfeervolle tegeltjesmuren, een ouderwets versierd plafond en een toilet in de knusse kelder. Op het menu staat van alles, van koffie met taart en lunches tot alcoholische versnaperingen. Omdat het zo centraal gelegen is, loop je vanaf hier zo naar de volgende bestemming en is het leuk mensen kijken.

4. Stadsboerderij De Vosheuvel

Samen varkens, geitjes, pony's en konijnen aaien, dat schept een band! Stadsboerderij De Vosheuvel ligt vlak buiten het centrum en is gratis te bezoeken, al wordt een gift voor het verzorgen van de dieren wel op prijs gesteld. De oude boerderij wordt omgeven door verblijven en weides waar de dieren vrij in rond huppelen. Er is ook een mooie looproute langs de vogels en de eendenvijver, voor wat extra romantiek. En na je bezoek kun je gewoon weer hand in hand verder, want op locatie is er de mogelijkheid om je handen grondig te wassen na al dat geaai.

5. De Lieve Vrouw

Vanuit het plattelandse gevoel van de boerderie ga je door naar het cultureel walhalla van de stad: De Lieve Vrouw op het Lieve Vrouweplein. Een filmhuis, theater en café in één. Schuif op het grote terras aan voor een drankje of pik een filmpje mee. Hier zul je geen doorsnee blockbusters op het programma terugzien, maar vooral arthousefilms uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Die zijn vaak nog extra hartverwarmend, emotioneel en romantisch. Kun je lekker in de bios tegen elkaar aankruipen en wegdromen.

6. Zandfoort aan de Eem

Mag ik deze dans van u? Ja, dat mag u zeker. Kom 's avonds gezellig samen dansen bij Zandfoort aan de Eem naast het Eemplein! Elke donderdag is hier vanaf 22:00 uur een gratis salsa-avond. Het café-restaurant heeft de tropische vibes van een stadsstrand. Zo kun je buiten aanschuiven aan picknicktafels in het zand en staan er het hele jaar door allerlei zomerse cocktails op het menu. Een romantisch vakantiegevoel, midden in de herfst in hartje stad.

7. 't Witte Konijn

Sluit de dag af met een lekker biertje in 't Witte Konijn, een van de leukste biertentjes van Amersfoort. In dit kroegje aan De Hof, een pittoresk plein en het uitgaanscentrum van de stad, heb je keuze uit twintig soorten van de tap en letterlijk honderden uit de koelkast. Keuzestress of gewoon niet zoveel verstand van bier? No worries. Vertel de barmedewerkers wat je lekker lijkt en ze matchen je met het perfecte biertje. Er liggen ook allerlei spelletjes die je mag pakken, voor als jullie een competitief stel zijn. Sowieso een gezellige plek om de romantische datedag af te sluiten. Proost, op jullie!

Ook leuk

Foto 2. Al wandelend door Amersfoort kom je mooie doorkijkjes en straten tegen. Romantisch! Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Laatst gewijzigd: 2020-10-14 14:04:06 · Gepubliceerd: 2019-10-10 13:45:27 - 3407