Bevroren draken en tovenaars op Ice Expo

Ga een dagje naar Scheveningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kunstenaars toveren met ijs op het Scheveningse strand

5 december 2019 Cultuur Scheveningen, Zuid-Holland Voor een echt winters sprookje moet je in Scheveningen zijn! In de IJssculpturen Expositie Frozen Magic zie je ijssculpturen van tovenaars, draken, feeën en elfen. Trek wel je warmste kleren aan, want de bevroren beeldhouwwerken blijven alleen in vorm bij een temperatuur van 15 graden onder nul. Warm daarna op bij het nieuwe foodcourt met een koffie of warme chocomel. De IJssculpturen Expositie Frozen Magic is te zien van 7 december 2019 tot 12 januari 2020.

Foto 1. De sprookjeachtige wereld van de IJssculpturen Expositie Frozen Magic. Foto: Casper van Dort

Aladdin en Jack Frost van ijs

Alladin op zijn vliegende tapijt en de coole superheld Jack Frost, die zich thuisvoelt in de vrieskou. Een groep van professionele icecarvers onder leiding van de Haagse kunstenares Damian van der Velden maakte voor IJssculpturen Expositie Frozen Magic 22 beelden van fantasiefiguren. De beeldhouwwerken worden gemaakt met doorzichtig ijs en bevroren sneeuw. Met speciale belichting en spannende muziek komt dit winterse sprookje helemaal tot leven. Voor kinderen is er een speurtocht die langs alle beeldhouwwerken voert in de gekoelde tent van 500 vierkante meter. Voor het eerst dit jaar is er een foodcourt waar je kan opwarmen. En er is een kleine overdekte ijsbaan; leuk voor kinderen die willen schaatsen!

Zelf aan de slag

Voor iedereen die door de ijssculpturenexpo geïnspireerd raakt, is er de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Voor groepen vanaf tien personen is er een workshop 'IJssculpturen maken'. Een ideaal bedrijfsuitje, want samenwerken is belangrijk! Groepjes van 2 tot 3 deelnemers mogen zich uitleven op een flink ijsblok. Uiteraard krijg je daar het juiste gereedschap bij plus een paar speciale handschoenen zodat je handen niet aan het ijsblok vastvriezen. Na afloop wint de groep die het beste samenwerkte een kleine prijs.

Meer winterpret in Scheveningen en Den Haag

Foto 2. De IJssculpturen Expositie Frozen Magic opent 7 december 2019. Foto: Casper van Dort

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-12-03 16:56:34 · Gepubliceerd: 2019-11-29 12:22:10 - 5027