Beleef een koninklijke winter in Den Haag

Alle uitjes in Den Haag |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Tien evenementen die je deze december moet doen in Den Haag

26 november 2019 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Tijdens de donkere maanden is Den Haag dé stad voor winterse pret. Tijdens The Royal Winter verandert de stad aan zee in een hartverwarmend lichtjesparadijs. Kom schaatsen aan het Scheveningse strand, zing mee in de Kerst sing-a-long of bezoek de binnenstad terwijl het Mauritshuis en het Binnenhof baden in kleurrijk licht. Elk weekend bruist Den Haag van de winterse evenementen mag je echt niet missen.

Foto 1. Op Rock-A-Rail zie je spectaculaire snowboardtricks die je versteld doen staan. Foto: Michiel Rotgans.

Vanaf 28 november: The Hague Highlights

Zie tijdens The Hague Highlights twee 'landmarks' van Den Haag in bijzonder licht! Van 28 november tot en met 21 december baden de Ridderzaal en het Mauritshuis in kleurrijk licht. De gebouwen worden van donderdag tot en met zondag uitgelicht. Op het Mauritshuis worden kunstwerken uit de collectie van het museum geprojecteerd. Zie hoe Rembrandt uitkijkt over de Hofvijver. Op de Ridderzaal is de projectie 'Old masters, new heroes' te zien dat het verhaal van de democratie vertelt. Boek voor het complete verhaal de wandeltocht Den Haag by Night. Luister hoe een echte Haagse stadsgids vertelt over bekende en onbekende plekken in de binnenstad van Den Haag. Die verhalen worden natuurlijk opgedist met veel Haagse humor!

Vanaf 1 december: Wintervuurwerk

Alleen vuurwerk tijdens Oud & Nieuw? Niet in Den Haag, de stad die Oudejaarsavond altijd vol passie beleeft. Op zondag 1, 8, 15 en 22 december is er in Scheveningen op het strand voor het Kurhaus om 18:00 uur de vuurwerkshow Wintervuurwerk te zien. Kijk hoe mooi de zilverwitte vuurpijlen en kleurrijke fonteinen de lucht inschieten en scherp afsteken tegen de Scheveningse nacht. De shows zijn goed zichtbaar, zowel vanaf het strand als vanaf de boulevard. Let wel even op het weerbericht. Bij te harde wind of mist wordt het evenement afgelast. Omdat het druk kan worden, doe je er goed aan om met het openbaar vervoer te komen.

7 december: Rock-A-Rail

Voor snowboarden hoef je op 7 december niet naar Oostenrijk. Kom gewoon naar de Grote Markt van Den Haag waar het (kunst)sneeuw meters dik wordt opgespoten voor Rock-A-Rail. De internationale snowboardtop komt naar Den Haag voor een wedstrijd en demonstraties. Er komt een hoge stellage op de Grote Markt. De snowboarders glijden van stalen rails naar beneden en doen de lastigste tricks en moves voor ze de grond raken. Wanneer je het koud krijgt mag je naar binnen bij een van de vele kroegen rondom het plein. Met wat geluk staat er net een talentvol bandje te spelen.

Vanaf 12 december: Royal Christmas Fair

Doe eens gek, vier kerst als royalty! Vanaf 12 tot en met 23 december 2019 is de Royal Christmas Fair in hartje Den Haag, op het romantische Lange Voorhout vlakbij het Binnenhof. Met veel vuurtjes, lichtjes, kerstacteurs, kinderkoren, de kerstman en in het eerste weekend een heuse kinderkerstmarkt! Iets kleinschaliger, want maar één dag, is de Wintermarkt Historisch Haags in het Hofkwartier. Waan je in de negentiende eeuw op deze historische kerstmarkt. Ontmoet kenmerkende Haagse figuren uit dezelfde tijd. Misschien loop je Louis Couperus wel tegen het lijf! Het Hofkwartier is een wijk in de binnenstad van Den Haag vlak achter Paleis Noordeinde. Het zit vol kronkelende straatjes met leuke restaurants en verrassende winkels.

13 tot 15 december: Rootz Winterbier

Kruip dicht om de vuurkorven en warm je aan het winterbier, de oliebollen en de winterbarbecue tijdens het Rootz Winterbier Festival. Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 december kun je voor de deur bij Café Rootz aan de Grote Marktstraat kiezen uit 75 verschillende bieren. Er doen twaalf brouwerijen mee: allemaal jonge, Nederlandse brouwers die de laatste jaren allemaal flink aan de weg timmeren. Geniet in een winters decor van kerstbomen van live muziek. Toegang gratis, maar voor de biertjes moet je uiteraard wel betalen!

14 december: Zweeds familiekerstfeest

De Duitse kerstmarkten kennen we inmiddels wel in Nederland, maar de Zweden kunnen er ook wat van! Op zaterdag 14 december 2019 is er een Zweeds Familiekerstfeest op het pleintje voor Theater aan het Spui. Kom luisteren naar de mooiste verhalen van Astrid Lindgren of doe als de Zweedse chef en ga traditionele peperkoeken versieren. Knutsel engeltjes of paarden van hout voor in de kerstboom of probeer het Zweedse behendigheidsspel kubb uit. Zie hoe Pippi Langkous kerst viert in de openluchtbios en laat je daarna je haar vlechten als Pippi. Ook te zien op het grote scherm: de kerstklassieker in zwart-wit 'White Christmas'. Kerst is in Zweden een echt familiefeest en er is dus voor iedereen iets leuks te doen tijdens deze kerstmarkt.

15 december: Kerst Sing-A-Long

Als het zo koud is, kun je maar beter samen zingen. Dat vrolijkt de donkere dagen helemaal goed op! Haak op 15 december 2019 aan bij de vijfde editie van de Kerst Sing-A-Long in het Atrium van het Haagse stadhuis. Een eenmalig samengesteld koor van 300 (!) leden én de ruim duizend bezoekers kunnen uit volle borst meezingen met Nederlandse en Engelse kerstliederen. Dit alles onder de bezielende leiding van Gregor Bak. Een gastoptreden is er van de 'dramatische sopraan' Francis van Broekhuizen.

Vanaf 21 december: Groot Kerstcircus

Voor veel Hagenezen is het een zoete jeugdherinnering: in de kerstvakantie met de hele familie op bezoek bij het Groot Kerstcircus op het Malieveld. Nog altijd is het circus mateloos populair. Boek dus op tijd je kaartje! Dit jaar komt het Chinees Nationaal Circus naar Den Haag. De Chinese topacrobaten zorgen samen met de clowns Juanes en Ferdinand voor de ultieme familieshow. Geniet van indrukwekkende acrobatiek, dansende draken en vrolijke comedy in een voorstelling die je niet snel vergeet. De voorstelling duurt 2 uur en 20 minuten en is in een veilige, moderne tent die aangenaam is verwarmd.

Er is nóg meer te doen in Den Haag

Foto 2. Het Mauritshuis wordt uitgelicht tijdens The Hague Highlights. Foto: Studio Mr. Beam.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-11-26 16:43:06 · Gepubliceerd: 2019-11-19 14:54:03 - 1655