Schaatsen tussen historische treinen tijdens Winter Station

Het Spoorwegmuseum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Trotseer de unieke ijsbaan in Het Spoorwegmuseum

19 december 2019 Toerisme Utrecht, Utrecht Elke winter is het alsof een winterfee met haar toverstafje heeft gezwaaid en Het Spoorwegmuseum heeft omgetoverd tot een waar winterparadijs. In de kerstvakantie is het weer tijd voor Winter Station! Kom schaatsen tussen de treinen, geniet van sfeervolle kerstmuziek en pak een rondje mee in de antieke carrousel.

Foto 1. Geniet in de kerstvakantie van winterse gezelligheid in Het Spoorwegmuseum, met als hoogtepunt de schaatsbaan. Foto: Het Spoorwegmuseum.

Hartverwarmend winterwalhalla

Bekende kerstliedjes klinken door het museum en de dampende chocolademelk staat al voor je klaar. Met Winter Station ondergaat Het Spoorwegmuseum ook dit jaar weer een betoverende metamorfose. Het museum is feestelijk versierd en er is entertainment en koek en zopie voor iedereen. Rooster op je gemak een marshmallow boven een knisperend vuurtje, geniet van sfeervolle livemuziek en proost samen met glühwein op het nieuwe jaar! Voor kinderen is er een knutselhoek en een schminkhoek.

Schaatsen in de museumhal

Schaatsen tussen de treinen is inmiddels een wintertraditie geworden. Sjees samen rondjes om de oude stoomlocomotief en geniet van de gezelligheid om je heen. Je kunt in het museum gratis schaatsen lenen, maar mag ook eigen ijzers onderbinden. Alleen Noren zijn niet toegestaan op het ijs. Tip: vergeet je handschoenen niet, want zonder kom je de unieke ijsbaan helaas niet op. Voor het schaatsen betaal je overigens niet extra, dat zit gewoon als activiteit bij je Winter Station entreekaartje in.

Goed om te weten

  • Winter Station in Het Spoorwegmuseum is van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 dagelijks open;
  • Een entreekaartje kost € 17,50. Kom je na 15:00 uur? Dan kost een ticket € 7,50 per persoon. Kinderen tot en met drie jaar hebben altijd gratis toegang;
  • De week voor Winter Station is de schaatsbaan al open en kun je er schaatsen en curlen;
  • In het museum proosten op 2020? Dat kan! Winter Station is op 1 januari ook gewoon open.

Meer winterse dagjes weg

Foto 2. Schaats samen tussen treinen, smul van winterse lekkernijen en geniet van live entertainment. Foto: Het Spoorwegmuseum.

Laatst gewijzigd: 2019-12-13 16:26:04 · Gepubliceerd: 2019-12-13 15:49:58 - 2211