Voorjaarsvakantie! Dit zijn de leukste dagjes uit

Wat is er te doen in de krokusvakantie? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Geniet van de krokusvakantie met deze uitstapjes

10 februari 2020 Toerisme Landelijk Dagje uit deze voorjaarsvakantie? Goed nieuws: het barst van de leuke uitstapjes! Word een poep-pro in DierenPark Amersfoort, ga aan de slag in 3D in Het Scheepvaartmuseum of speel tussen de dieren in De Naturij. Wij hebben de leukste dagjes uit in de voorjaarsvakantie voor je uitgezocht.

Foto 1. Ontdek tijdens Poep & ZOO in DierenPark Amersfoort alles over 'de grote boodschap' van dieren. Foto: DierenPark Amersfoort.

Drollen en scheetjes in DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Deze voorjaarsvakantie heeft DierenPark Amersfoort een grote boodschap voor je. Tijdens Poep & ZOO is er namelijk een hoop te ontdekken en te beleven in de dierentuin! Alles staat in het teken van de 'nummer twee' binnen het dierenrijk. Ontdek waarom bavianen snacken van olifantenpoep, help de professor in het Grote Poep-lab en speel zelf de sterren van de hemel op een heus scheetorgel. In het lab - leuk voor kinderen van zes tot tien jaar - zet je al je poepkennis in om een grote ontdekking te doen. En je mag ook lekker veel aanraken! Kinderen vanaf twee jaar mogen grabbelen in een toiletpot en ruiken aan een leeuwenbips. Elke dag tussen 12:00 uur en 15:00 uur mag je zelfs een dierendrol uitpluizen. Want wat zegt ontlasting eigenlijk over een dier? Voor je het weet, ben je een poep-pro!

Leer anders kijken in Het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - In Het Scheepvaartmuseum is vanaf 15 februari alles net even anders. Beleef het museum in de vakantie met muziek, of liggend op een matje. Ga je dingen dan anders zien? Tot en met 1 maart staan er dagelijks extra familie-activiteiten op het programma, zoals 3D-schilderen, een poppenkastshow van Jan Klaassen en kunstrondleidingen voor het hele gezin. Bezoek het VOC-schip Amsterdam met een verteller, die avonturen van de bemanning deelt. Of ontdek het leven aan boord en maak samen een reis door de geschiedenis in virtual reality. Let op: sommige activiteiten zijn alleen op bepaalde dagen te beleven. Check voor vertrek dus even de agenda op de museumwebsite. Tip: via DagjeWeg.NL Tickets krijg je 20% korting op je tickets voor Het Scheepvaartmuseum.

Maak je eigen Delfts Blauw, helemaal van jou!

DELFT - Het oude ambacht dat Nederland wereldberoemd heeft gemaakt: Delfts Blauw. Kinderen kunnen in de voorjaarsvakantie vanaf 22 februari tot en met 1 maart workshops bij Royal Delft volgen en maken hun eigen Delfts Blauw creatie! De workshops zijn al geschikt vanaf zeven jaar. Een penseel in de ene hand, een iconisch tegeltje in de andere en schilderen maar. Elke dag staat de workshop om 14:30 uur op de planning, maar vooraf reserveren via de website is wel verplicht. Royal Delft is sowieso bijzonder om te bezoeken. Doorloop de geschiedenis van Delfts Blauw en kijk over de schouders van experts mee terwijl ze het ambacht uitoefenen. Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je ruim € 1,- korting op je entree.

Spelen tussen de dieren in De Naturij

DRACHTEN - Speeltuin en Kinderboerderij De Naturij is een groene parel in Friesland. En in de voorjaarsvakantie wordt het hier nog net iets spannender! Op 17 februari kun je hier namelijk met een dier op de foto. En niet zomaar eentje... Je hebt keuze uit vogelspinnen, grote en kleine slangen, duizendpoten en baardagamen. Vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur staat de camera voor je klaar. In De Naturij ontmoet je sowieso allerlei dieren. Tussen de speeltoestellen vind je het en der geitjes en zwijnen en de kippen lopen vrolijk los rond. Ga op avontuur op de bospaden rondom het speelpark of race met een skelter in het verkeerspark. Er is ook een indoor speelgedeelte voor als het weer niet meezit. Tip: registreer je voor de kortingsbon en krijg € 1,- korting op je entree.

Spannend: ontsnap uit Burgers' Zoo

ARNHEM - Ontrafel jij het geheim van de neushoornvogel deze voorjaarsvakantie? Vanaf 15 februari tot en met 1 maart is er de speciale Escape Zoo in Burgers' Zoo. Deze spannende escape game is leuk voor kinderen én volwassenen en is stiekem nog leerzaam ook. Gewapend met een schatkaart ga je op zoektocht naar de verdwenen neushoornvogel, die een gebroken pootje heeft. De speurtocht zit bij de entreeprijs in en is tijdens openingstijden op eigen gelegenheid te doen. In Burgers' Zoo reis je binnen één dag over de hele wereld heen. Zo ontdek je de jungle, oceaan, woestijn en de grootste overdekte mangrove ter wereld in de dierentuin. Leuk: Escape Zoo brengt je door de Bush, Desert, Ocean en Mangrove. Tijdens je reis kom je tientallen indrukwekkende en intens schattige dieren tegen.

Dit vind je vast ook interessant

Foto 2. Leer deze voorjaarsvakantie anders kijken in Het Scheepvaartmuseum. Bewonder de kunst in het museum bijvoorbeeld met een soundtrack. Foto: Het Scheepvaartmuseum © Twycer.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-02-04 10:16:55 · Gepubliceerd: 2020-02-06 15:57:12 - 4981