Virtueel dwalen door lege museumzalen

Musea op DagjeWeg.NL |  
Redactioneel door
Foto 1. Zoals het Kröller-Müller Museum het zelf zo leuk zegt: voor iedereen die toe is aan een culturele snack delen ze de komende tijd inspirerende verhalen, nieuws en tips online. Foto: Kröller-Müller Museum.

Deze musea openen online hun poorten voor je

28 maart 2020 Toerisme Landelijk Van zogenaamde culturele snacks tot privérondleidingen met experts in realtime: deze musea hebben leuke, interessante online tours voor je in petto. Wie vereer jij met een virtueel bezoekje?

Struin thuis door het Teylers Museum

Haarlem, Noord-Holland - Het Teylers Museum neemt in een reeks video's mee door steeds weer een andere zaal in het museum met de Teylers Thuis Tours. Tijdens de tour krijg je kunstwerken te zien en ontdek je leuke weetjes over het museum en zijn kunst.

Digitaal door het Noordbrabants Museum

Den Bosch, Noord-Brabant - Bezoek het Noordbrabants Museum vanuit je eigen huiskamer. Volg de digitale tour op hun website en zie hieronder een preview. Je wordt rondgeleid door kunstliefhebber en theatermaker Lucas De Man, die je ook nog van alles kan vertellen over de kunstwerken die je tegenkomt. Geen zorgen, zijn uitleg skippen kan ook als je daar geen zin in hebt en liever de boel op eigen tempo verkent.

Let op: het artikel gaat verder onder de video.

Virtueel naar het Fries Museum

Leeuwarden, Friesland - Ook in Fryslân blijven ze niet achter. De eigenzinnige Friese cultuur viert hoogtij in het Fries Museum. Online staan rondleidingen en lezingen van conservatoren voor je klaar. Of luister naar podcasts van spannende vikingavonturen, lees de verhalen van Mata Hari en ontdek kunst uit de vaste collectie. Voor kinderen staan er kleurplaten, woordzoekers en thuisopdrachten online. Bekijk het hele programma op de 'Thuis doen' pagina van het Fries Museum.

Privérondleiding door Museum Het Schip

Amsterdam, Noord-Holland - Museum Het Schip heeft ook een online tour voor je in petto, maar met een persoonlijke touch. Via de website kun je je namelijk opgeven voor een virtuele privérondleiding door de tentoonstelling 'Bruno Taut: de fantasie voorbij', over de Duitse architect Bruno Tau. Na het boeken van een plekje krijg je een telefoontje van de gids op de gereserveerde tijd en word je live meegenomen door de expo. Je kunt dus al je vragen stellen aan een expert en krijgt een exclusieve rondleiding in je eentje!

Bewonder online bling uit België

Antwerpen, Antwerpen - Van een beetje bling wordt iedereen blij. Diamantmuseum DIVA heeft een mooie show reel online gezet van de hoogtepunten uit de collectie. Zo kun je toch nog een beetje van de collectie genieten, vanuit huis. Bekijk de sprankelende video hieronder. Ook leuk: volg een gedetailleerde virtual tour door het Potteriemuseum Brugge. Verken het museum op eigen houtje en zoom in op alle mooie kunstwerken, van onder anderen Rubens.

Meer online uitstapjes

Foto 2. Ga virtueel naar het Fries Museum. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-12-23 14:17:16 · Gepubliceerd: 28 maart 2020 - 1068