Deze films kun je nu thuis kijken

Mooie natuurfilms, arthousefilms en een gratis film van Pathé Thuis

Bioscoop Nieuws door
Foto 1. Pak de popcorn er maar bij voor een fijn filmavondje thuis. Foto: Pexels.com, Creative Commons Zero-licentie.

archief oud artikel 15 april 2020 Cultuur Landelijk De vele avondjes binnen de eigen vier muren rijgen zich aaneen. Zit er niks leuks meer tussen op Netflix? Bekijk dan deze bijzondere films die je gratis thuis kunt kijken. Een arthousefilm, een bijzondere natuurfilm of elke dag een gratis film via Pathe Thuis. Haal snel popcorn in huis en maak je op voor nog meer fijne filmavonden in je eigen thuisbioscoop,.

Bekijk gratis mooie natuurfilms van het WFFR

Wat is hoopvoller en mooier dan de natuur? Nu de mensen stilstaan, heb je misschien wel meer oog voor het groen en dieren om je heen. Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) deelt iedere woensdag en zaterdag een mooie natuurfilm. Volg in Forest Hope de Nederlandse olifantenspecialist Antoinette van de Water die zich inzet voor het welzijn van olifanten in Azië en Afrika. En ontdek in de shortfilm On Our Doorstep dat indrukwekkende natuur niet alleen in enorme natuurgebieden te vinden is. Maar gewoon, in je eigen tuin. Bekijk alle films van het WFFR op YouTube.

De tekst gaat verder onder de video.

Steun je favoriete filmhuis

Liefhebbers van arthousefilms en Nederlandse cinema kunnen via Picl. kiezen uit een mooie selectie films om thuis te kijken. Het aanbod komt van 31 Nederlandse filmtheaters die zich aangesloten hebben bij het platform. Voor € 8,50 krijg je 48 uur lang toegang tot de film, die je op elk device kunt bekijken. Met dit bedrag steun je tegelijkertijd je favoriete filmtheater! Er zijn films voor de hele familie - met tips van Cinekid. En bekroonde films als Parasite - met een Oscar voor Beste Film en Beste Regisseur - en For Sama, een documentaire over het Syrische conflict van binnenuit.

Omniversum bij je thuis

De bijzondere belevenis van het Omniversum - films kijken op een groot koepelscherm - is even buiten handbereik. Maar ook in deze vreemde tijden deelt het filmtheater toch een paar indrukwekkende films met het publiek. Je kunt de films America's Musical Journey en Mummies: Secrets of the Pharaohs online gratis bekijken. Boeiende verhalen die je onder meer meenemen naar het oude Egypte en de geschiedenis van de Egyptische koningen, waaronder de legendarische Ramses II.

Elke dag een gratis film van Pathé Thuis

Hou de sociale media van Pathé en Pathé Thuis in de gaten! Iedere dag rond 9:00 uur deelt de bioscoopketen een code waarmee je gratis een film kunt bekijken via Pathé Thuis. Tot en met dinsdag 28 april komt er elke dag een nieuwe film voorbij, variërend in genre en doelgroep. Dus er zit voor elke filmliefhebber wat tussen. Als je de code inwisselt kun je de film gratis bekijken. Op het moment dat je de film start heb je 48 uur om de film te kijken. Je kunt ook kiezen voor 'Kijk later' en de film bewaren in je account. Dan heb je 30 dagen de tijd om de film te kijken. Extra leuk: knutsel er zelf een popcornbak bij voor de echte beleving.

Wat kun je nog meer thuis doen

Foto 2. Bekijk tijdelijk de film Mummies: Secrets of the Pharaohs gratis. Foto: screenshot Vimeo

Laatst gewijzigd: 2020-04-15 13:28:57 · Gepubliceerd: 2020-04-15 11:43:22 - 1092

Dit past bij 'Deze films kun je nu thuis kijken'