Date night in quarantainetijd

Wat is er te doen? |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Zo creëer je thuis een romantisch avondje uit

26 april 2020 Opmerkelijk Landelijk Je ziet elkaar ineens elke dag, de hele dag. Hoe breng je in deze dagen wat romantiek in de brouwerij? En hoe vier je nu jullie jubileum of verjaardagen? Wij hebben genoeg ideeën voor een date night thuis voor je in petto. Samen uit, maar dan thuis!

Foto 1. Date ideeën en romantische activiteiten voor thuis, daar maak je deze tijden samen wat leuker mee. Foto: Pexels.

Thuis uit eten

Breng het restaurant in huis! Kaarsjes erbij, de tafel extra mooi dekken, allebei strak in het pak en de lak en het lijkt net een echt avondje uit. Je zou zelfs audio op kunnen zetten van pratende mensen en het geluid van glazen en bestek in een restaurant. Serieus, dat soort audio is gewoon online te vinden. Een gezellig muziekje kan natuurlijk ook gewoon. Kook voor elkaar, kook samen een uitdagend recept of support je lokale horeca in deze moeilijke tijden en bestel iets voor thuis of reserveer op tijd een tafeltje.

Samen sterren kijken

Kleedje in de tuin of samen voor het raam: sterren kijken. Het beste is om je goed voor te bereiden. Kleed je extra warm aan, zoek een zo donker mogelijk plekje uit en geef je ogen ongeveer een half uur de tijd om te wennen aan het donker. Dus niet steeds je telefoon checken, dan moeten je ogen weer opnieuw wennen. Om van een sterrenhemel te kunnen genieten, hoef je geen expert te zijn. Ga er lekker voor zitten, neem desnoods een thermosflesje thee mee en verwonder je over ons heelal. Misschien niet handig om te doen als de maan erg groot en fel is, want dan zie je de sterren minder goed. Maar dan kun je ook naar de maan kijken en bespreken of hij een gezichtje heeft.

Naar de thuisbioscoop

Even de boel de boel laten en samen onderuitzakken op de bank. Kleedje erbij, drankjes en een bak popcorn binnen handbereik en je bent klaar om te ontspannen. Voor wie geen abonnement op een streaming service als Netflix heeft, zijn er gelukkig genoeg alternatieven. Documentaires, natuurfilms, arthouse pareltjes en beroemde blockbusters: deze films kun je nu thuis kijken.

Romantische strijd

Gamenight! Speel samen een bordspel of kaartspel en gooi een beetje competitie in de relatie. Klassiekers als Jenga doen het altijd goed maar je kunt je ook wagen aan minder bekende spellen. Zo is er het kaartspel Bang!, waarin je als twee cowboys in een westerndorp strijdt om de macht. Sheriffs, bandieten en saloongasten passeren de revue en je moet elkaar proberen te slim af te zijn. Of speel het bordspel Fog of Love, waarin je samen de hoofdrollen speelt in een romantisch verhaal en elkaar beter leert kennen door dilemma's in het spel. Addertje onder het gras: je speelt ieder voor zich, dus of de twee lovers in het spel samenkomen hangt van jullie individuele keuzes af.

Breinbreker en relatietest

Zijn jullie een dreamteam of gaat het keihard één tegen één? Speel de Escape Room @ Home en ontdek hoe jullie onder tijdsdruk presteren. Via Escape Room @ Home kun je een room naar keuze boeken. Deze escape game speel je via een app op een tablet of smartphone. Samen of met een groep van maximaal vijf personen. Je hebt keuze uit verschillende kamers, elk met eigen raadsels en opdrachten die je dus binnenshuis uit moet voeren. Ontsnap uit een hotel, uit New York of uit een spookhuis... Je hebt één uur de tijd!

Leer elkaar iets

Het zijn van die dingen die je 'altijd nog een keer zou doen'. De ene kan salsadansen als een pro, de ander speelt een aardig deuntje akoestische gitaar. Grijp nu de kans om elkaar deze skills te leren! Samen muziekmaken, samen dansen, de ander wiskundige raadsels voorleggen, moppen leren of weetjes uitwisselen over specifieke onderwerpen. Zie deze tijd, wanneer de hele wereld op pauze staat, als de perfecte kans om elkaar nóg beter te leren kennen. Beetje hulp nodig? Er zijn ook genoeg creatieve challenges online te vinden.

Meer thuisblijftips voor twee

Foto 2. Een wekelijkse date-avond of datemiddag doorbreekt de sleur, helemaal nu. Foto: Pexels.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-08-04 10:12:00 · Gepubliceerd: 2020-04-24 08:55:17 - 420