Creatieve challenges: doe je mee?

Leuke opdrachten vanuit Mauritshuis, Miniworld Rotterdam en Cobra Museum

Museum Schokland Nieuws door
Foto 1. Knutsel een flitsende raket met Ramses. Foto: screenshot video Het Filiaal theatermakers

archief oud artikel 22 april 2020 Cultuur Voor je werk staar je ernaar, voor je studie en voor je ontspanning. Ben je dat staren naar een scherm inmiddels wel zat? Ga dan aan de slag met de creatieve challenges die overal te vinden zijn, van musea of een theatergezelschap. Lekker aan de slag met pen en papier, lijm en schaar of met wat alledaagse dingen die je in huis vindt. Succes!

Knutsel een raket

Objecttheatermaker Ramses Graus van het Filiaal Theatermakers gaat zonder voorstellingen gewoon online verder. In leuke video's daagt hij jonge kijkers uit om een raket te maken van wc-rollen of een poppetje van een prop papier. Ja, gewoon een prop papier. Hoe dat een grappig mannetje wordt zie je in de video's van Ramses in het Filiaaljournaal. Kijken dus!

Surrealisme

Op Instagram viert de creativiteit in quarantainetijd hoogtij. Tussen Kunst en Quarantaine - waar mensen hun imitatie van een kunstwerk delen - noemden we op DagjeWeg.NL al eens. Nu haakt het Cobra Museum aan bij deze hit en roept op om een surrealistisch kunstwerk na te maken. Breng het werk tot leven met maximaal drie objecten uit je huis en deel het onder de hashtags #thisisrealism #thisissurrealism #tussenkunstenquarantaine #betweenartandquarantine #stayathomechallenge #cobramuseum #amstelveen. Op 4 juni staat de tentoonstelling This is Surrealism! op het programma en het Cobra Museum inspireert vast met kunstwerken die dan te zien zijn. Welke durf je na te maken? Hier vast wat inspiratie:

Het Mauritshuis daagt je uit

Als het aan het Mauritshuis ligt hoeft niemand zich voorlopig te vervelen. Je kunt online verschillende minicolleges volgen over de collectie, de tentoonstelling over George Stubbs bekijken en door het museum dwalen in een 3D-tour. En er is nog meer! Ontdek je kunstzinnige skills en doe mee aan de wekelijkse challenge. Het Mauritshuis daagt bezoekers iedere week uit om zich te wagen aan een creatieve opdracht. Ga aan de slag met voedsel en maak een schilderij na met alle eetbare dingen die je in huis vindt. Of verzin een grappig onderschrift bij geselecteerde werken. Welke uitdaging ga je aan? Bekijk hier de online challenges van het Mauritshuis.

Bouw een miniatuur landschap

Miniworld Rotterdam komt bij je thuis! Bezoekers kunnen de mooie miniatuurwereld voorlopig niet op locatie bewonderen, maar ze kunnen er wel iets van in huis halen. Met een starterskit Miniworld Modelbouw maak je thuis een eigen miniatuurlandschap. Met een instructievideo en wat huis-tuin-en-keukenspullen kan iedereen een landschapje in elkaar zetten. Met een huisje en twee poppetjes! Miniworld Rotterdam roept de thuisbouwers op om een banner in het landschap te plaatsen met een tekst erop om mensen in Nederland een hart onder de riem te steken. Stuur de foto naar Miniworld en je boodschap krijgt een plekje op de website. Het bouwen van een miniatuurlandschap is leuk om samen te doen en je steunt tegelijkertijd Miniworld door het starterspakket aan te schaffen in de webshop.

Tip: bekijk ook het YouTube-kanaal van Miniworld voor nog meer leuke filmpjes.

Op Expeditie Schokland

Van een echte expeditie komt het nu niet, dus daarom heeft Museum Schokland de kinderactiviteiten van Expeditie Schokland online gezet. Voor wat historisch vermaak aan de keukentafel! Kleed een leuk Schokker meisje of jongen aan kleding die je zelf moet uitknippen. Schrijf een gedicht en bouw een eigen Schokker huisje. Of probeer samen de Schokker dans uit te voeren. Een dans die beslist niet in de anderhalvemetersamenleving past, dus voer het alleen uit met huisgenoten. Hoe het verder in z'n werk gaat? Bekijk zelf de expeditiekit met leuke opdrachten van Museum Schokland.

Meer activiteiten voor thuis

Foto 2. Miniworld Rotterdam geeft een snelcursus landschapbouw voor beginners. Foto: screenshot video Miniworld Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2020-05-28 09:08:04 · Gepubliceerd: 22 april 2020 - 792