Dagje uit in eigen tuin? De Hortus helpt je

Dagje uit in de natuur | Nieuws door

Bezoek een botanische tuin of haal de Hortus in huis

27 april 2020 Natuur Landelijk Heimwee naar de botanische tuinen en gigantische kassen van de Hortus? Haal de Hortus in eigen huis - eh, tuin. Zo heeft Hortus Botanicus Amsterdam allerlei DIY tips voor in de tuin en helpt Hortus botanicus Leiden je planten te identificeren met een online tool. Samen tuinieren en speuren; een dagje uit in eigen tuin.

Foto 1. Heimwee naar de Hortus? Haal de botanische tuinen zelf in huis met deze activiteiten. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Hortus botanicus Leiden

Leiden, Zuid-Holland - In Hortus botanicus Leiden waan je je normaal gesproken op reis in een ver, tropisch oord. Baan je een weg door de jungle in de kassen, langs bananenplanten en vleesetende flora. De Hortus in Leiden is met planten uit omstreeks 1600 een van de oudste stadstuinen en staat bekend om z'n plantencollectie, die groot en erg bijzonder is. Dankzij de tool op hun site kun je nog steeds de gekste weetjes ontdekken over de groene collectie.

Hortus Botanicus Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland - In hartje hoofdstad vind je Hortus Botanicus Amsterdam, een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Ja, ter wereld, dat lees je goed. Als we van iemand tuiniertips aan mogen nemen, is het dus wel van deze lui. Nu de kassen gesloten zijn, gaat de wondere wereld van flora vooral op het web door. Onder het mom de Hortus in huis vind je allerlei DIY tips voor in de tuin, podcasts over planten, kleurplaten en tekenopdrachten en handige adviezen van de plantendokter.

Hortus botanicus Haren

Haren, Groningen - Niet de oudste, maar wel de allergrootste botanische tuin van Nederland; Hortus botanicus Haren. Twee hoogtepunten van de Groningse Hortus zijn de Chinese tuin en de Floriadetuin, geliefd om zijn vele bloemen. De tuin is dicht voor reguliere bezoekers, maar abonnementshouders zijn nog steeds welkom op afspraak. Ze kunnen in gepaalde tijdvakken een frisse neus komen halen in de Hortus, mits ze geen symptomen hebben en ze zich houden aan de regels van het RIVM. Dit kan op bepaalde dagen en alleen via een boeking via de website.

Hortus Nijmegen

Nijmegen, Gelderland - Zeldzaam maar waar. Hortus Nijmegen is vooralsnog gewoon geopend voor bezoek. De tuin bestaat eigenlijk uit twee tuinen, waarvan eentje gesloten is. Je kunt voorlopig alleen de Botanische tuin bezoeken, waar je door allemaal verschillende landschappen wandelt. De Theetuin is dus helemaal gesloten. Bezoekers zijn alleen welkom als ze geen symptomen hebben en zich aan de RIVM voorschriften houden, waaronder het houden van minstens 1,5 meter afstand.

Dit vind je vast ook leuk

Foto 2. Een dagje uit in eigen tuin wordt leuker met de DIY's van de Hortus. Foto: DagjeWeg.NL, Coby Boschma.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-05-07 15:43:37 · Gepubliceerd: 2020-04-24 11:39:38 - 278