Dagje uit met Pinksteren 2020

Wat te doen met Pinksteren 2020 |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Lekker een dagje weg op Eerste en Tweede Pinksterdag

18 mei 2020 Toerisme Landelijk Nu Nederland langzaamaan weer een beetje op gang komt, is een dagje uit met Pinksteren gewoon mogelijk. Veel uitstapjes gaan vlak voor of in het pinksterweekend open. Let wel: spontaan langsgaan behoort niet meer tot de opties. Dus reserveer vooraf een tijdslot, vermijd drukte, stay safe en geniet!

Foto 1. Bezoek Muiderslot in het pinksterweekend. Foto: Muiderslot.

Samen spelen bij Familiepark Nienoord

Leek, Groningen - Familiepark Nienoord is op Eerste en Tweede Pinksterdag gewoon open. De klimkastelen, springkussens, draaimolens en alle andere attracties in de speeltuin zijn geopend. Ook de overdekte apenkooi en de glijbanen zijn gewoon open. Alleen de dieren op de kinderboerderij van het park mogen voorlopig niet geaaid worden - maar zwaaien vanaf een afstandje kan natuurlijk altijd. Verken de natuur vol klauterroutes in het park en geniet van een dagje uit - op afstand, Nienoord houdt zich aan de regels van Veilig Samen Uit. Dus minder bezoekers, alles op 1,5 meter afstand en meer schoonmaak.

Attracties trotseren in Attractiepark Slagharen

Slagharen, Hardenberg, Overijssel - Attractiepark Slagharen is op Eerste en Tweede Pinksterdag open. En het wordt nog extra feestelijk ook, want het park is jarig. In 1963 opende Attractiepark Slagharen tijdens Pinksteren namelijk voor het eerst zijn poorten. De speeltuinen in het park zijn open voor kinderen tot twaalf jaar en de wandelpaden en de rijen voor de attracties zijn aangepast om voldoende afstand te kunnen houden. Er kunnen per rit minder mensen in een attractie, maar grote kans dat je als gezin gewoon samen kunt zitten.

Nostalgisch op pad met Vintagecars Wapenveld

Wapenveld, Heerde, Gelderland - Hoe leuk, een dagje toeren in een ouderwetse Volkswagen! Huur een VW Kever of VW Golf Cabrio bij Vintagecars Wapenveld en bereid je voor op een hoop bekijks onderweg. Je huurt een oldtimer voor een vaste prijs voor een aantal kilometers en bent dan vrij om binnen die max de omgeving te verkennen. Extra leuk: de radio aan boord van de auto's is retro en draait alleen Top 2000 hits. Tip: neem een picknickmandje mee en strijk onderweg neer waar je wilt voor een sfeervolle maaltijd.

Koninklijk kuieren rond Paleis Het Loo

Apeldoorn, Gelderland - Driewerf hoezee! Op Tweede Pinksterdag kun je weer als een echte Oranje flaneren door de tuinen van Paleis Het Loo. De koninklijke tuinen in Engelse stijl rondom het paleis zijn zo weids dat 1,5 meter afstand houden hier niet onnatuurlijk voelt. Wandel langs de fonteinen, romantische planten en bloemen en voel je van koninklijke huize. Een gek idee dat Napoleon hier ooit liep! Zonder fonteinen, die liet hij weghalen vanwege zijn watervrees. Ook de stallen van het paleis gaan weer open op 1 juni.

Typisch Hollands toeren langs de kust

Noordwijk aan Zee, Noordwijk, Zuid-Holland - Met de GPS tours van Renzy toer je op je gemak door hartje Holland. In een elektrische Renault Twizy rijd je met ingebouwde GPS langs de mooiste uitzichten. In de Twizy is ruimte voor twee personen. Er zijn allerlei tours die je kunt boeken, waaronder eentje langs de kust van Noordwijk. Met de Duin & Strand Tour rijd je langs de kust door natuur en zandduinen en verken je al rijdend Noordwijk en omgeving.

Terug in de tijd op Muiderslot

Muiden, Noord-Holland - Het Muiderslot is een van de oudste en best bewaarde kastelen van ons land. Het kasteel dateert uit de middeleeuwen en heeft naast bijzondere historische vertrekken sprookjesachtige kasteeltuinen waar je doorheen kunt dartelen. In coronatijd is een audiotour verplicht; er zijn drie verschillende om bezoekers te verspreiden. Daarnaast is er een speurtocht vol opdrachten voor kinderen en kun je op het terrein gewoon nog een kopje koffie drinken of een ijsje halen. Muiderslot is op Tweede Pinksterdag geopend. Boek kaartjes voor Muiderslot via DagjeWeg.NL Tickets.

Dagje dieren kijken in Dierenrijk

Nuenen, Noord-Brabant - De dieren in Dierenrijk wachten vol smart op weer eens een beetje visite. Om drukte te vermijden zullen er voorlopig geen voederpresentaties zijn, maar verder kun je hier gewoon genieten van een dagje dierentuin zoals voorheen. Pinguïns, alpaca's, olifanten, maki's, tijgers en nog veel meer dieren zijn in het dierenpark te bewonderen. Er is een vaste looproute die je langs alle dieren brengt. Je gaat het park binnen in een bepaald tijdslot, maar mag vervolgens zo lang blijven als je wilt.

Bijbelverhalen van zand bij Zandverhalen

Elburg, Gelderland - Wandel langs gigantische zandsculpturen van verschillende Bijbelverhalen in Elburg. Adam en Eva in de Hof van Eden, Mozes op de berg, de reus Goliath, de Toren van Babel: er zijn meer dan driehonderd sculpturen. Het grootste zandbeeld is maar liefst acht meter hoog! Het thema van 2020 is 'De Uittocht uit Egypte' en naast christelijke sculpturen kom je ook typisch Egyptische beelden tegen in de drie enorme hallen waar de zandexpo plaatsvindt. Vanwege het coronavirus kun je de expo alleen via een vaste route met eenrichtingsverkeer bekijken. Op deze manier mogen bezoekers om de vijf minuten de expo in, zonder dat ze elkaar tegenkomen. Lees meer over Zandverhalen.

De natuur in

Meer dagjes uit

Foto 2. Nienoord is open tijdens Pinksteren. Foto: Familiepark Nienoord.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-05-12 15:36:40 · Gepubliceerd: 18 mei 2020 - 3284