Plottwist: olifant DierenPark Amersfoort blijkt toch niet zwanger

DierenPark Amersfoort | Nieuws door

Geen olifantenjong voor DierenPark Amersfoort

17 juni 2020 Opmerkelijk Amersfoort, Utrecht Iedereen hield zijn hart vast, want olifant Indra van DierenPark Amersfoort bleef wel héél lang zwanger. En dat betekent vaak weinig goeds. Wat blijkt: Indra was niet écht drachtig, maar schijnzwanger. Ergens jammer, maar vooral een intense opluchting voor de dierentuin.

Foto 1. Olifant Indra. Foto: DierenPark Amersfoort.

Geen slecht nieuws

Jammer, geen baby-olifant. Maar toch is de dierentuin vooral opgelucht. Curator Bas Aalders: "Het is een bijzonder resultaat, maar voor Indra het beste scenario denkbaar. Een dood kalf in de buik van Indra kan voor haar heel riskant zijn. Natuurlijk is het jammer dat er straks geen jong olifantje in onze kudde rondloopt, maar we zijn blij en opgelucht voor Indra. We zien dat het goed met haar gaat en dat is het belangrijkst."

Dierentuin staat voor raadsel

Vrijdag 12 juni is er een uitgebreid onderzoek geweest bij olifant Indra in DierenPark Amersfoort, die begin maart uitgerekend zou zijn van een jong. "Met een team van experts hebben we een inwendig onderzoek verricht en hieruit bleek dat we te maken hebben met een bijzondere situatie", vertelt curator Bas Aalders. "Het is de vraag hoe we het eerdere gedrag van Indra moeten verklaren, want uit dit onderzoek blijkt dat zij op dit moment niet drachtig is." Erg bijzonder, want Indra vertoonde alle tekenen van een dracht. Zo vertoonde ze lichamelijke veranderingen en werd ze rond de uitgerekende datum ook echt onrustig, zoals bij haar eerdere bevallingen ook het geval was.

Mysterieuze dierenwereld

De situatie van Indra laat wel zien dat het never a dull moment is in de dierenwereld. Of Indra in het begin wel een jong in de buik had, maar dat die dracht vroegtijdig is afgebroken, is niet bekend. Olifant Indra maakt het goed en leeft samen met vier andere Aziatische olifanten in DierenPark Amersfoort.

Schattige dieren in dierentuinen

Foto 2. Olifant Indra. Foto: DierenPark Amersfoort.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-19 17:20:59 · Gepubliceerd: 2020-06-17 10:58:18 - 519