Herfstvakantie! Dit zijn de leukste dagjes uit

Dagje uit in de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Geniet van de herfstvakantie met deze uitstapjes

28 september 2020 Toerisme Landelijk Dagje uit deze schoolvakantie? Het barst deze herfst van de leuke uitstapjes! Van indrukwekkende tentoonstellingen tot spannende avonturen, wij hebben de leukste dagjes uit in de herfstvakantie voor je uitgezocht.

Foto 1. Een entertainend dagje uit voor het hele gezin bij Taurus. Foto: Taurus World of Adventure.

De Nachtwacht anno nu

NES, FRIESLAND - In Nachtwacht 360 in Theaterkerk Nes loop je in 360 graden om de Nachtwacht heen. Dit levensgrote kunstwerk is een moderne versie van het eeuwenoude meesterwerk. Een haarscherpe fotoversie, met moderne dubbelgangers waar de makers maandenlang alle hoeken en gaten van Nederland voor afgezocht hebben. Helemaal bijzonder: aan de achterkant van het werk heb je een uniek kijkje over de schouder van Rembrandt. Deze fotoversie is trouwens in de oorspronkelijke grootte van 4 bij 5 meter zien - er is ooit een deel van het schilderij verloren gegaan. Het originele schilderij was dus nóg groter dan hoe we het nu kennen. Boek gelijk tickets met korting voor De Nachtwacht 360. Vooraf reserveren is verplicht.

Actie in de tent bij Taurus

VELDEN, LIMBURG - Een hele dag onder de pannen én een hele dag actie in de tent. Bij Taurus World of Adventure vind je bowlingbanen, lasergame arena's, minigolf parcours en een complete arcadehal onder één dak. Elke activiteit is leuk voor het hele gezin en voorzien van special effects die je mee lijken te nemen naar andere werelden. Het ene moment ben je ergens diep in de jungle, het andere moment waan je je in Jurassic Park. Leuk: ze hebben hier ook spannende escape games. Reserveer gelijk een dagje uit bij Taurus World of Adventure. Vooraf reserveren is verplicht.

Indrukwekkende wereld van zand

GARDEREN, GELDERLAND - Verzetshelden, moedige soldaten, grote gevechten en natuurlijk de feestelijke bevrijding. 't Veluws Zandsculpturenfestijn stelt ook dit jaar niet teleur. Het thema is 75 Jaar Vrijheid en aan elk detail is gedacht. De aankleding, de muziek, de zandsculpturen: alles draagt bij aan de jaren veertig sfeer. Bewonder meer dan honderd zandsculpturen, die samen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog vertellen. Grote kans dat je ook nieuwe dingen te weten komt over de oorlogstijd. Tip: maak ook een ritje in de monorail. Dan rijd je in karretjes over de zandsculpturen heen en heb je een spectaculair uitzicht. Boek tickets met korting voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Vooraf reserveren is verplicht.

Samen aan de slag in De Spelerij

DIEREN, GELDERLAND - In een natuurrijke omgeving lekker spelen en zelf creatief aan de slag gaan tijdens een dagje weg met het hele gezin naar De Spelerij - De Uitvinderij. De Spelerij is een groot bos vol vreemde speelobjecten en De Uitvinderij is een werkplaats voor uitvinders en creatievelingen in spe. Breng in de speeltuin zelf de toestellen en installaties in beweging en maak in de werkplaats bijvoorbeeld je eigen sleutelhanger of spettertekening. Hier kun je dus spelen, uitvinden en ontdekken hoe dingen werken! Leuk voor kinderen én ouders: zelf broodjes bakken boven oventjes. Reserveer gelijk je tickets voor De Spelerij en De Uitvinderij. Vooraf reserveren is verplicht.

Ondergronds avontuur in Steenkolenmijn

VALKENBURG, LIMBURG - Het was een zware business, in de Limburgse mijnen werken. Veel mijnen zijn tegenwoordig niet meer toegankelijk, maar de Steenkolenmijn Valkenburg is de laatst overgebleven bezoekersmijn van Nederland waar je nog wél in mag. Daal af en ontdek ondergronds de historie van het mijnwerken, luister naar de persoonlijke verhalen van mijnwerkers en ervaar zelf hoe het is om in een kolenmijn te zijn. Vroegen kropen ze door de gangen, nu kun je gelukkig gewoon de spannende tocht door het mijnstelsel wandelend afleggen. Reserveer gelijk je tickets voor Steenkolenmijn Valkenburg. Vooraf reserveren is verplicht.

Culturele en kleurrijke herfstkiekjes

AMSTERDAM, NOORD-HOLLAND - Voor de regenachtige dagen en natuurlijk gewoon voor de fun: bezoek een Insta-museum. Onze hoofdstad heeft drie hele leuke opties, stuk voor stuk unieke experiences met prachtige en speelse kunstinstallaties. Vooraf reserveren is verplicht bij alle musea.

Wat te doen in de herfstvakantie

Foto 2. Kom spelen, uitvinden en ontdekken bij De Spelerij in Dieren. Foto: De Spelerij - De Uitvinderij.
Foto 3. Ga op een spannend ondergronds avontuur in Steenkolenmijn Valkenburg. Foto: Steenkolenmijn Valkenburg.
Foto 4. Beleef 75 Jaar Vrijheid en bewonder indrukwekkende zandsculpturen in Garderen. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-10-26 07:05:01 · Gepubliceerd: 2020-09-23 16:49:11 - 2791