10 leukste dagjes uit met peuters en kleuters in Noord-Brabant

Indoor en outdoor uitstapjes voor kleine kinderen

Kids Wonderland Redactioneel door
Foto 1. Dieren kijken in een dierentuin is altijd wel een hit bij peuters en kleuters. Zeker in een dierentuin als ZooParc Overloon, waar ze ook tussen dieren kunnen lopen. Foto: ZooParc Overloon © Arjan van Bruggen

26 oktober 2020 bijgewerkt: 7 juni 2023 Toerisme Breda, Noord-Brabant De hele dag in de speeltuin spelen, vreemde dieren ontmoeten in de dierentuin en knuffelen met cavia's. Voor de allerkleinste kindjes is er genoeg te doen in Noord-Brabant! Zie hieronder tien leuke dagjes uit voor peuters en kleuters.

Kids Wonderland

MOLENSCHOT - In de indoor en outdoor speeltuinen van Kids Wonderland raken peuters en kleuters niet uitgespeeld! Er is voor hen een speciale onderwaterwereld, waar een schattige vis vanaf een bank een oogje in het zeil houdt. Een fijne plek om veilig te spelen, te klimmen en te glijden en een ritje te maken in de goed afgesloten duikbootjes op de kleine monorail. Als ouder zit je direct naast hun speelhoek in de salon. In een andere hoek liggen grote Duplo-achtige blokken met afgeronde hoeken al te wachten op gretige handjes. En wat te denken van de prachtige boomhut midden in de ruimte: veilig laag bij de grond en sprookjesachtig mooi. Ook buiten is van alles te doen. Samen op de familieschommel, wippen op de wipdieren en klimmen en glijden in een vrolijke gele locomotief.

Speelboerderij De Steenuil

OIRSCHOT - Kom spelen in het hooi en knuffelen met koeien en geitjes! Op Doe- en Speelboerderij De Steenuil genieten peuters en kleuters van het boerenleven. Samen met de boer de dieren voeren. Een ritje maken op de pony als ze durven. En met papa of mama op de trekker klimmen. Ook van de belevenistuin zullen ze genieten. Verder is er genoeg te spelen: in de kleine hooiberg, de zandbak, of binnen in de dreumeshoek. Bij De Steenuil hoort ook een bos waar je samen geniet van het buiten zijn en je kroost allerlei schatten vindt als dennenappels, kastanjes en een mooie tak. Die kunnen ze daarna op de boerderij prachtig beschilderen.

Kinderspeelpaleis Joepie!

BREDA - Kinderspeelpaleis Joepie! is een groot overdekt speelpaleis voor kinderen tot twaalf jaar. De allerkleinsten kunnen in alle rust spelen in hun eigen hoekje. Daar hebben ze een zachte vloer, kleine obstakels en een eigen ballenbak voor uren speelplezier. Plof zelf in de buurt neer met een kopje koffie en een krant, of profiteer van de gratis wifi. In periodes met aangescherpte coronamaatregelen is het aantal tafeltjes wel beperkt en moet je ze van tevoren reserveren. Maar meespelen met je hartendief is natuurlijk ook heel leuk.

Buitenspeeltuin Vrouwenhof

ROOSENDAAL - Zomer of winter: buitenspelen is altijd heerlijk voor je kleintje en natuurlijk supergezond. Dat hebben ze bij Buitenspeeltuin Vrouwenhof goed begrepen. Ze zijn dan ook het hele jaar open. Er zijn genoeg plekjes voor je kleine om heerlijk te spelen en als de grote kinderen op school zijn hebben de dreumesen het rijk helemaal voor zichzelf. Neem een kleedje mee om tussen het spelen door te picknicken in het gras. Je kunt zelf eten meenemen of gebruik maken van de take away van de speeltuin. Daarna moe, maar met blozende wangen weer naar huis.

Speelland Beekse Bergen

HILVARENBEEK - Ook aan de allerkleinste bezoekers van Speelland Beekse Bergen is gedacht. De peuterspeeltuin is geschikt voor de allerkleinsten en ligt handig naast het terras, zodat niemand elkaar uit het oog verliest. Hier hebben ze urenlang speelplezier met andere kinderen. Lekker met elkaar klimmen, kruipen en glijden van verschillende soorten speeltoestellen. De funwheels zijn vlakbij en stoere kleuters lukt het vast om die samen aan het rijden te krijgen, door allebei een hendel rond te draaien. Of ga met ze op onderzoek uit in de natuur van het park en eindig op het uitgebreide strand. Terwijl je zelf neerploft om te relaxen, spelen je oogappels ontspannen naast je in het zand.

ZooParc Overloon

OVERLOON - De meeste kleine kinderen zijn dol op dieren. Een bezoek aan ZooParc Overloon is voor hen dan ook één groot feest. Dat begint al zodra je het park binnenstapt, want de route start midden tussen de pinguïns. Letterlijk. Zelf blijf je op het pad, maar daar kan opeens een pinguïn oversteken! En wat leuk: er loert er eentje uit een pinguïnhol. In ZooParc Overloon kom je nog dicht bij de dieren. Je wandelt in verschillende gebieden letterlijk midden tussen de aapjes, kangoeroes en emoes en zelfs tussen gieren, kraanvogels en schattig kleine antilopen. Andere dieren zie je van iets verder weg, vanachter een hek of glazen afscheiding. Maar dat is stiekem best fijn bij die grote giraffen en tijgers. Na de spannende expeditie door het park is het heerlijk spelen in de speeltuin.

Dierenpark De Oliemeulen

TILBURG - Bij Dierenpark De Oliemeulen zie je de vreemdste dieren, die je niet snel in andere dierenparken aantreft. Zoals loslopende stinkdiertjes, vliegende honden, allerlei hagedissen en een te schattig gordeldiertje. De enthousiaste verzorgers vertellen graag over ze. Ook fijn: alles is hier dicht bij elkaar, prima dus voor kleine beentjes. Toppers zijn de presentatie met slangen en vogelspinnen en de roofvogelshow die in de weekenden te zien is. Wegens corona mogen de slangen en vogelspinnen op dit moment niet meer vastgehouden worden door de bezoekers. Maar als dat weer kan en je kroost durft het aan, dan zie je ze zichtbaar genieten. Wel mogen ze de rode rattenslang even aanraken. Hebben ze genoeg gezien? Dan is het fijn spelen in de speeltuin.

Speelpark De Splinter

EINDHOVEN - In het Henri Dunantpark bij Einhoven ligt Speelpark De Splinter op een groot terrein vol groen en bomen. Zo'n groene omgeving is meteen al een feest voor peuters en kleuters, die daar graag in rondrennen en allerlei schatten weten te vinden. En natuurlijk willen ze over het bruggetje van boomstammen lopen en de andere obstakels overwinnen die ze tegenkomen. "Mama, handje?" In de peuterhoek kunnen ze zich veilig helemaal uitleven en in de zomer heerlijk rondspetteren in de twee peuterzwembaden. Tussendoor nog even de dieren in de kinderboerderij bezoeken en picknicken op de picknickweide en hun dag kan niet meer stuk.

Attractiepark DippieDoe

BEST - Leuk: een attractiepark waar ook jouw dreumes of kleuter zich op zijn gemak voelt. Attractiepark DippieDoe richt zich vooral op kinderen tot en met twaalf jaar en daarbij is ook aan de allerkleinsten gedacht. Indoor speeltuin Binnenhaven heeft de Dreumesbaai, ingericht als een tropisch eiland. Er is een speciale Mini Ballenbaai voor kinderen tot en met drie jaar en stoere kleuters vanaf vier jaar kunnen eindeloos klimmen en klauteren in de Klauter Kajuit. Rondjes draaien in de Tuimelaar is geen probleem, want papa of mama mag daar gewoon bij zijn. Ook buiten is er veel voor ze te doen. Springen op het grote strandspringkussen. Spelen in het zand van het Speelduin. Allemaal samen in de familieschommel en stoer klimmen en klauteren in het Klimkasteel.

Kinderboerderij Boxtel

BOXTEL - De dieren van Kinderboerderij Boxtel leven in en om een historische boerderij. Eenden scharrelen rond de vijver, de geiten en schapen dartelen door de wei en in de volière leeft een prachtige goudfazant. "Mama, kijk, die kip is geel!" Verder leven er nog een pony, varkentjes en konijnen. Genoeg te zien dus. De deel, waar ooit de stallen van de koeien waren, is het hart van de kinderboerderij. Hier is een knuffelhoek met cavia's en leven twee nieuwsgierige ratjes. Even kijken bij de visjes in het aquarium en daarna: spelen in de speelhoek. Check voor je vertrekt of ze verse scharreleitjes bij het winkeltje hebben en neem honing mee van de eigen bijen van de kinderboerderij. Mmmmm!

Foto 2. Past jouw kleuter al in een skelter van Speelland De Beekse Bergen? Of vermaakt je kleine zich liever in de peuterspeeltuin? Foto: Speelland Beekse Bergen © Arjan van Bruggen
Foto 3. Samen durf je meer! Zoals een slang vasthouden bij Dierenpark De Oliemeulen. Wegens corona kan dit nu even niet, maar kinderen mogen nog wel de rode rattenslang even aanraken. Foto: Dierenpark De Oliemeulen

Laatst gewijzigd: 2023-06-07 13:45:52 · Gepubliceerd: 26 oktober 2020 - 11354