1

Vrolijke Vrijdag: lachend het weekend in!

Positieve nieuwtjes waar je blij van wordt

Safaripark Beekse Bergen Nieuws door
Foto 1. In Safaripark Beekse Bergen is een Nubische giraffe geboren. Christine is de naam! Foto: Safaripark Beekse Bergen

archief oud artikel 29 januari 2021 Opmerkelijk Landelijk Het is vrijdag en alleen dat is al een reden om blij te worden! Om het weekend extra positief te beginnen, zetten we weer een aantal leuke nieuwtjes voor je op een rijtje. Vergeet de lockdown, het namelijk weer Vrolijke Vrijdag!

Solliciteren bij Kabouter Klus

Attractiepark Plopsaland De Panne zoekt 750 enthousiaste medewerkers voor het nieuwe seizoen. En wie kan nou beter inschatten of iemand leuk genoeg is voor Plopsaland, dan Kabouter Klus zelf? De klusjesman uit de kinderserie Kabouter Plop test daarom, tijdens de Plopsa Jobdagen, hoogstpersoonlijk het Plopsa-gehalte van de kandidaten. De enige echte! Leuk toch? Hoe graag Klusser-de-klus iedereen ook in levende lijve had willen verwelkomen in zijn kabouterhuisje... het kan helaas even niet. Maar ondanks zijn onhandige karakter, weet hij wel hoe hij moet videobellen. Vindt Klus je geschikt? Dan verbindt hij je door naar zijn collega's van de verschillende afdelingen.

Blije vissen bij de Afsluitdijk

Miljoenen trekvissen rondom de Afsluitdijk zwemmen binnenkort weer onbezorgd van de Waddenzee naar het IJsselmeer en andersom. Voor vissoorten zoals zalm, zeeforel en haring is dat heel goed nieuws, want zij hebben zoet én zout water nodig om te groeien en zich voort te planten. De dijk is voor hen momenteel vooral een onhandig obstakel, maar dat is binnenkort verleden tijd. Er komt namelijk een speciale vismigratierivier door de Afsluitdijk, ter hoogte van Kornwerderzand. En het leuke is: iedereen kan de passage en de vissentrek bekijken.

Daar is ze! Girafje geboren in Beekse Bergen

Beschuit met muisjes in Safaripark Beekse Bergen! Giraffe Christine is geboren. Moeder Gerda en haar dochter maken het goed en de jonge spruit drinkt al gretig. Wat de geboorte extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een Nubische giraffe: een bedreigde soort, waarvan er in Nederland in het afgelopen jaar slechts drie ter wereld kwamen. Vanwege het weer blijft Christine nog even binnen, maar voor je het weet dartelt deze pittige tante vrolijk rond op de Brabantse savanne.

Cadeautje voor Het Rembrandthuis

Een mooie opsteker voor Het Rembrandthuis. Het Amsterdamse museum krijgt een schilderij van Rembrandts leerling Ferdinand Bol cadeau. Het echtpaar Hoogsteder schenkt het werk 'Herderin in een landschap' (1641) uit hun persoonlijke collectie om op die manier het museum een hart onder de riem te steken. Een gul gebaar vanwege de teruggelopen bezoekersaantallen. Willem Jan Hoogsteder is onder andere bekend als expert in het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitch. Voor kunst liefhebbers is er dus iets moois om naar uit te kijken wanneer de musea weer open mogen.

Ook leuk

Foto 2. Solliciteer bij Kabouter Klus voor een leuke baan in Plopsaland De Panne. Foto: Plopsaland De Panne

Laatst gewijzigd: 2021-01-29 14:18:44 · Gepubliceerd: 29 januari 2021 - 494