Kunst, muziek en kinderactiviteiten: vier de zomer op Schokland!

Dagje uit naar Schokland |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wandel met Tim Knol, luister naar Karin Bloemen en ga zelf op pad

26 juni 2021 Toerisme Schokland, Flevoland De zomervakantie komt eraan! En dat kun je nu al vieren op Schokland. Wandel door de natuur van het voormalige eiland, of volg samen met de kinderen de Kinderkunstroute. Bezoek een voorstelling, lekker buiten in de Museumtuin. Ga mee met Tim Knol's wandeltocht, of ontdek zelf de Gesteentetuin en het bijzondere Schokkerbos. En loop de bijzondere kunst- en poëzieroute 'Dichter op het water', de opvolger van de succesvolle kunst- en poëzieroutes van vorige jaren. Leuk extraatje: voor de kinderen zijn er gratis workshops.

Foto 1. Vier de zomer op Schokland! Met muziek en theater in de Museumtuin, de Kinderkunstroute en de Internationale kunst- en poëzieroute 'Dichter op het Water'. Foto: Zomer op Schokland 2019 © Pim van der Maden

Routes vol kunst, poëzie en avontuur

Wandelen over het voormalige eiland Schokland is het hele jaar door een belevenis. Overal zie je de sporen van vroeger toen de Schokkers nog op het eiland woonden, tot de vele overstromingen er het leven onmogelijk maakten. Tijdens de Zomer op Schokland geeft de internationale Kunst- en poëzieroute 'Dichter op het water' een extra dimensie aan deze bijzondere omgeving. Je ervaart tijdens deze wandeling langs kunstwerken en flarden poëzie de stilte, ruimte en geschiedenis van het eiland nog beter.

De route wordt geopend op 18 juli, maar de Kinderkunstroute kun je al vanaf zondag 27 juni lopen. En reken maar dat dat blije gezichtjes oplevert, want deze kleurrijke route tovert het museumterrein om in een wonderlijke wereld. Alsof je over de bodem van de zee loopt. Wie goed kijkt en speurt kan hier overal bijzondere onderwaterwezens vinden. Heel verschillende, want ze zijn gemaakt door meerdere kunstenaars. Beide routes blijven tot en met 3 oktober.

Voorstellingen in de Museumtuin

In de nieuwe Museumtuin zijn de hele zomer voorstellingen te zien. Van cabaret en lokale poëzieacts tot optredens van Karin Bloemen, de Zeeuwse dialectzanger Broeder Dieleman en de succesvolle jazz-muzikant Wouter Hamel. En natuurlijk theater, waaronder veel leuke familievoorstellingen. Samen feesten met Aadje Piraat of meeswingen op de liedjes van de Kikker Mini-Musical. Twee voorstellingen vinden niet in de Museumtuin plaats, maar in de natuur van Schokland. Tim Knol neemt je mee op een wandeling, terwijl hij speelt en zingt. Of ga op Fietscabaret, waarbij je (op je eigen fiets) langs drie verschillende cabaretacts fietst. Bekijk de agenda op de site van Museum Schokland voor alle voorstellingen.

Ontdek het verhaal van Schokland

Het museum en de Museumtuin liggen op de middeleeuwse terp Middelbuurt, één van de drie laatste woonterpen van het voormalige eiland. Binnen ontdek je het verhaal van Schokland: van de ijstijd en de eerste bewoners in 4500 voor Christus tot het moeilijke leven van de Schokkers toen het leven er steeds onmogelijker werd door de vele overstromingen. En natuurlijk de inpoldering van de Noordoostpolder, waarmee het eiland onderdeel werd van het vaste land. Heel bijzonder zijn de 4000 jaar oude voetafdrukken, die behoren tot de oudsten van West-Europa. Er staan zelfs kindervoetjes bij.

Gratis workshops voor kinderen

Kinderen hebben hier de tijd van hun leven. Naast de Kinderkunstroute kunnen ze ook meedoen met allemaal gratis workshops. Met Wollie de mammoet ontdekken ze de IJstijd en helpen ze Bollie de zwerfkei om zijn vriendjes in de zandbak terug te vinden. De knutselaars stoppen deze trommelsteentjes daarna natuurlijk in hun zelfgemaakte Wollie-bewaardoos. In de interactieve zandbak gaan ze aan de slag als archeoloog, of bouwen ze hun eigen eiland. En voor de echte avonturiers is er de Expeditie-kit, waarmee ze het hele eiland onderzoeken met behulp van uitdagende opdrachten.

Meer tips voor de zomervakantie

Foto 2. Een beeld tijdens de kunst- en poëzieroute EB, in 2020. Foto: Museum Schokland
Foto 3. Archeologen in de dop! Kinderen vermaken zich op Schokland zowel binnen in het museum als buiten. Foto: Museum Schokland
Foto 4. Het museum op de middeleeuwse terp Middelbuurt. Foto: Museum Schokland

Laatst gewijzigd: 2021-06-26 19:57:29 · Gepubliceerd: 2021-06-25 18:29:38 - 1076