Verken de geheime plekken van Kasteel de Haar

Kasteel de Haar |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Beklim torens en spot vleermuizen tijdens privérondleiding 'Torendol'

14 juli 2021 Cultuur Haarzuilens, Utrecht Kasteel de Haar in Haarzuilens, onder de rook van Utrecht, is een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn: met grachten, ophaalbruggen, dikke muren en... heel veel torens. Een 'gewoon' bezoekje is al heel indrukwekkend, maar deze zomer krijg je tijdens de exclusieve privérondleiding Torendol de kans om echt óveral te kijken!

Foto 1. Ga tijdens de privérondleiding Torendol in Kasteel de Haar op avontuur met een tablet én een gids. Foto: Kasteel de Haar

Torendol

Wanneer je komt aanwandelen, dwars door de kasteeltuin van Kasteel de Haar, zal het je niet verbazen dat de voormalige septemberwoning van de flamboyante familie Van Zuylen het grootste kasteel van Nederland is. Het gigantische neogotische bouwwerk uit 1892 valt bij de eerste aanblik direct op door de schitterende torens. Het werd gebouwd op de oude ruïnes van een veertiende-eeuws kasteel. Dat architect Pierre Cuypers een duidelijke voorliefde had voor deze indrukwekkende hoogbouw moge duidelijk zijn. 'Torendol' noemden tijdgenoten hem. Onder dezelfde treffende naam krijgen bezoekers deze zomer de unieke kans om een exclusieve privérondleiding te boeken met hun eigen huishouden. Bezoek plekjes die tot nu toe gesloten waren voor het publiek. Je waant je voor even 130 jaar terug in de tijd.

Boek je tickets voor Torendol in Kasteel de Haar voor €25,- per rondleiding. Er is plaats voor maximaal zes personen uit het zelfde huishouden. Alleen te koop in combinatie met een regulier ticket voor het kasteel.

Torens, geheime gangen en vleermuizen

Wandel samen met een gids een uur lang door de gangen waar je als bezoeker eerder nooit mocht komen. Dit doe je overigens nadat je eerst zelf een rondje in en om het kasteel hebt gemaakt. Klim tot grote hoogte in de torens via smalle stenen wenteltrappen, bekijk de persoonlijke slaapvertrekken en geniet van het schitterende uitzicht over de kasteeltuinen wanneer je uit het raam tuurt. Sluip door de weergangen die het personeel van de Van Zuylens vroeger gebruikte om zich ongezien door het kasteel te kunnen verplaatsen. En de gids... die vertelt je talloze spannende verhalen. Meer weten over de torens van Kasteel de Haar? Bezoek dan tot en met eind september ook de tentoonstelling Torendol.

Augmented reality

Voor een nog beter beeld van het vroegere leven in het kasteel krijg je tijdens de rondleiding een tablet mee. Via augmented reality zie je tijdens je tripje allerlei boeiende scenes. Hoe ging het er vroeger eigenlijk aan toe? Luister ondertussen naar de verhalen die de gids vertelt bij de beelden. Net echt! Zorg dat je niet geraakt wordt door de katapult van de vijand. En wist je trouwens dat het kasteel nog steeds permanent bewoond wordt... door vleermuizen.

Nog veel meer te doen in Kasteel de Haar

Maar behalve veel te zien, is er voor zowel kinderen als volwassenen nog veel meer te doen. Ontdek de mooiste plekjes van het park met de parkspeurtocht. Scan een QR-code en ontdek vervolgens alle leuke weetjes over het kasteel. Ga op bezoek bij de hertjes in het hertenkamp en vind je weg uit het doolhof. Leer tijdens weer een andere speurtocht extra goed kijken naar alle details of ga op zoek naar de dieren in en om Kasteel de Haar! Kortom: een interactief dagje uit, leuk voor jong en oud.

Reserveer snel je tickets voor Torendol, want er is een beperkt aantal plaatsen. Volg de rondleiding tot en met 5 september.

Ook leuk

Foto 2. Beklim tijdens je bezoekje ook torens die normaal gesloten zijn voor publiek. Foto: Kasteel de Haar

Laatst gewijzigd: 2021-07-14 13:48:38 · Gepubliceerd: 2021-07-13 14:00:19 - 1674