8 gave plekken om te paintballen in Nederland

Jaag op je tegenstanders tussen bomen, bunkers en blacklights

Bekijk nog veel meer paintball-locaties   Redactioneel door
Foto 1. Zorg dat je niet geraakt wordt tijdens je potje paintball. Foto: Fundustry

6 november 2021 Sport Landelijk Op zoek naar een leuk teambuildingsuitje met vrienden, familie of collega's? Verschuil je dan achter een boom of een autowrak, terwijl je de overal of het masker van je tegenstander probeert te voorzien van een vrolijk kleurtje. Dit zijn de vetste locaties in Nederland voor een potje paintball.

1. Party-Alarm: paintballen voor iedereen

EINDHOVEN, NOORD-BRABANT – Paintballen, doet dat geen pijn? Daar houden ze bij Party-Alarm rekening mee. Hier zijn namelijk paintballguns ('markers' in paintball-termen) beschikbaar die werken met een veersysteem in plaats van luchtdruk. Op die manier doen de verfballetjes geen pijn, waardoor het ook heel leuk is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar oud. Voor jongeren van 12 tot en met 17 is er het speciale jongerenpaintball en met je vriendinnengroep kun je terecht voor een potje damespaintball. Lekker door de weilanden banjeren? Dan is het boerenpaintball ook een fijne optie. Ga op jacht naar je tegenspelers.

2. Fundustry Harderwijk: paintballen op het strand

ERMELO, GELDERLAND – Een potje paintball op het strand? Het kan bij Fundustry Harderwijk. Wat voorheen een rustig strandje was, is nu een vette paintball-locatie. Op strand Horst besluip je elkaar in het zand op een oppervlakte van maar liefst twee voetbalvelden groot. Schuil in een oude boot of achter een gestrande auto en verover de vlag, doe een team deadmatch of andere spannende paintballspellen. Even uitzweten en bijkomen van je avontuur? Een strandje is natuurlijk ook de perfecte plek voor een biertje en een hapje eten. Ook dat kan in Harderwijk.

Paintballen op het strand? Boek nu met €15,- korting voor maar €4,95 per persoon.

3. Gladiator Sports: levensechte settings

ALMERE, FLEVOLAND – Voel je voor even een échte soldaat bij Gladiator Sports. het grootste paintballpark van Nederland. Midden in de bossen rond Almere stap je in je paintballuitrusting een levensechte setting binnen. Wat dacht je van een spookstad of een oorlogssetting. De camouflagekleding die je aan krijgt helpt je om ongezien van boom, naar struik naar olievat te komen. Vol adrenaline betreed je het strijdtoneel. Binnen een paar minuten afgeschoten? Geen zorgen, het spel gaat in rondes van twintig minuten. Bij het begin van de volgende sessie mag je gewoon weer meedoen. Let wel even iets beter op dit keer.

Boek je potje paintball bij Gladiator Sports nu via DagjeWeg.NL Tickets. Slechts € 4,99 per persoon!

4. Paintballcentrum 't Gooi: vol special effects

LOOSDRECHT, NOORD-HOLLAND – Slecht weer? Geen probleem bij Indoor Paintballcentrum 't Gooi. Hier speel je namelijk lekker overdekt. Duik met je teamgenoten en tegenstanders een oud laboratorium in, waarvan twee verdiepingen zijn omgebouwd tot spectaculaire speelvelden. Behalve een droge locatie heeft deze indoorlocatie nog een heel groot voordeel. Het biedt namelijk extra mogelijkheden tot vette special special effects die de beleving nog veel gaver maken dan het al was. Laat je verrassen door stroboscopen en een rookmachine!

5. Fundustry Rotterdam: trotseer een oude manege

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND – Trek je overall aan in de oude manege van Fundustry Rotterdam. Niet om paardenstront te scheppen, maar om de strijd met elkaar aan te gaan op het paintballspeelveld. Verstop jezelf achter talloze obstakels zoals een stapel pallets, autobanden of een heus vliegtuigwrak. De locatie is overdekt, dus ook als het regent, dus je hoeft niet bang te zijn voor spetters op je vizier. Oké, alleen voor verfspetters dan! Ook kinderen zijn welkom. Voor hen zijn er markers die minder hard schieten.

Ga op avontuur bij Fundustry Rotterdam met een flinke korting: van €19,95 voor maar €4,95 per persoon!

6. Paintball Xperience: natuurlijke bunkers

LEEUWARDEN, FRIESLAND – Bij Paintball Xperience op recreatiegebied de Grote Wielen, vlak bij Leeuwarden, ga je de natuur in voor vermakelijke paintballgames als Capture The Flag, Eliminatie Paintball en God Save The King. In de speelarena vind je allerlei natuurlijke obstakels zoals stapels boomstammen, hoog gras, struiken en takken. Maar verschuil je ook achter bamboe. In je groene overal ben je haast onzichtbaar, dus zorg dat je niet teveel geluid maakt bij het besluipen van de tegenstander. Ontspan na je avontuur in het bos met een hapje en drankje aan de bar of blijf barbecueën met de hele groep.

7. Paintball Jungle: twaalf speelvelden in thema

WORMERVEER, NOORD-HOLLAND - Kies uit twaalf verschillende speelvelden in de Paintball Jungle van Wormerveer, ieder met een eigen thema. Speel in een pittoresk vissersdorpje, in het verre Vietnam of ga de strijd aan met elkaar in een waanzinnig fort. Ook gaaf: begeef je 's avonds in het donker in Ghost Town, waar je elkaar opjaagt op een griezelig kerkhof met een luguber kerkje dat oplicht onder de sterren. Combineer je spelletje paintball met nog veel meer leuke activiteiten tijdens de Redneck Games, zoals wc-bril werpen, bierblik schieten of boomstam zagen. Kom na je avontuurlijke dagje uit even bij in de Jungle Bar.

8. Blacklight Paintball: Dike Farm Paintball Games

MAASBREE, LIMBURG - Overdag paintballen is al behoorlijk avontuurlijk, maar wat dacht je van een potje schieten met verf in het pikkedonker? Bij Dikie Farm Paintball Games in het Limburgse Maasbree speel je in de maanden januari en februari een spectaculair potje Blacklight Paintball. Daarmee is het de eerste aanbieder in Europa! Het speelveld wordt verlicht met blauwe lampen en de spelers zijn enkel herkenbaar aan hun reflecterende hesjes en neonlampjes op het masker. Bang in het donker? Ook overdag kun je hier terecht voor heel veel verschillende paintball-spelvormen.

Ook leuk

Foto 2. Schuil achter objecten, maar vergeet vooral niet lekker rond te rennen. Foto: Fundustry
Foto 3. Dek je teamgenoten en versla de tegenstander in allerlei vette paintball games. Foto: Fundustry
Foto 4. Ga paintballen in de bossen rondom Almere in het grootste paintballpark van Nederland: Gladiator Sports. Foto: Gladiator Sports
Foto 5. Mik met je 'marker' op je tegenstanders en schakel ze uit. Foto: Fundustry

Laatst gewijzigd: 2022-01-24 15:54:18 · Gepubliceerd: 2021-10-29 13:25:00 - 1939