Dagje dierentuin of museum? Het mag weer!

Wat is er allemaal te doen? Bekijk hier meer leuke dagjes uit |  
Nieuws door
Foto 1. Bewonder de kleine zeekoe in Burgers' Zoo. Foto: Koninklijke Burgers' Zoo

Deze uitjes heb je vast gemist

26 januari 2022 Toerisme Landelijk Er is naar je komst uitgekeken! Eindelijk mogen ook de dierentuinen, musea, attractieparken en andere uitjes weer open. Voor als je even niet meer weet waar je ook alweer naartoe kunt, hier wat inspiratie voor een dagje weg!

Bewonder het zeekoetje

ARNHEM - Achter de schermen van Burgers’ Zoo kon iedereen tijdens de lockdown toch meekijken bij de zeekoeien. Daar kwam in december, net voor de jaarwisseling, een klein zeekoetje ter wereld. Een bijzondere gebeurtenis, want er leven in alle Europese dierentuinen samen maar 39 zeekoeien. Nu Burgers' Zoo weer open is kun je de kleine zeekoe in de Mangrove met eigen ogen bewonderen!

Weer op bezoek bij de wolf

DENEKAMP, OVERIJSSEL - Langzaam maar zeker vestigen steeds meer wolven zich in Nederland. Het wordt dus wel eens tijd om dit bijzondere dier wat beter te leren kennen! Al voor de lockdown opende Museum Natura Docet een boeiende tentoonstelling over de wolf, waarin je zelf kunt bepalen of de wolf een warm welkom verdient. Welke problemen veroorzaken wolven? Welk nut hebben ze? En hebben ze het hier wel naar hun zin? Aan het einde van de expositie ben je een stuk wijzer! En ook kinderen leren de wolf anders kennen dan alleen uit de bekende sprookjes, met de wolf als slechterik. Lees hier meer over de Wolf! Te wild voor jou?

Sprookjesfeestje vieren in de Efteling

KAATSHEUVEL - Hoera, het is feest in De Efteling! Natuurlijk omdat het sprookjespark eindelijk weer open mag, maar vooral omdat de Efteling dit jaar 70 jaar bestaat. En dat kan nu volop gevierd worden! Stap binnen in de wereld van Sinbad de Zeeman: een van de bekendste figuren uit 1001 Nacht en bezoek de nieuwe attracties Sirocco en Archipel. Vanaf 1 februari bouwen alle bezoekers samen een feestje als er vanaf 16:00 uur feestmuziek klinkt. Hou je ogen ook open voor allerlei verrassingen, zoals een muziekpaddenstoel met raampje waardoor je naar binnen kunt kijken. Lees meer over 70 jaar Efteling en wat er in het komende jaar nog te gebeuren staat.

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Op reis door het lichaam

OEGSTGEEST - Ben je na alle artikelen over gezondheid en virussen wel eens benieuwd hoe je lichaam van binnen werkt? Ga dan naar CORPUS en leer hoe het lichaam in elkaar zit en hoe een mens nu eigenlijk gezond blijft. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS. Je leert er alles tijdens een reis door de mens! CORPUS opent weer op 29 januari. Bestel hier vast je tickets voor CORPUS met €5,- korting.

Bezoek het grootste oorlogsmuseum van Nederland

OVERLOON - Stond een bezoek aan het grootste oorlogsmuseum van Nederland al op je lijstje? Nee? Zet het er dan snel op, want in dit enorme museum raak je beslist onder de indruk. Met de vaste tentoonstelling laat het museum zien hoe het tot de Tweede Wereldoorlog kwam en hoe het de levens van mensen beïnvloedde. In acht verhalen vertellen verschillende mensen hoe zij leefden in de greep van de bezetter. Op 20.000 m2 staan bovendien meer dan 100 voer-, vaar-, en vliegtuigen. Je raakt hier niet snel uitgekeken! En dat is maar goed ook, want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan. Bestel tickets met 15% korting voor Oorlogsmuseum Overloon en plan snel een bezoek.

Nog meer inspiratie voor een dagje uit

Foto 2. Maak een reis langs de organen en ontdek hoe het lichaam werkt. Foto: CORPUS

Laatst gewijzigd: 2022-01-26 12:47:38 · Gepubliceerd: 2022-01-25 16:17:39 - 777