Weekendje Amsterdam met je vriendengroep

Bootje varen, een brouwerij bezoeken en sportieve activiteiten

Uitjes in Amsterdam Redactioneel door
Foto 1. Met een bootje de gracht op, dat hoort natuurlijk bij je weekendje Amsterdam. Foto: Friendship Amsterdam

11 maart 2022 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Onze hoofdstad is prachtig met zijn grachten, historische gebouwen, parken en indrukwekkende kunstmusea. Maar eerlijk is eerlijk, als je met je vrienden een weekendje weg gaat, is dat meestal niet waar je naar op zoek bent. Wij hebben de tips voor je om je vriendenweekend in Amsterdam onvergetelijk te maken.

Stappen in Amsterdam

Voor een avondje stappen in Amsterdam kun je natuurlijk terecht op de bekende uitgaanspleinen Leidseplein en Rembrandtplein, vol fancy clubs en gezellige feestcafés. En ook het feit dat Amsterdam een van de belangrijkste steden ter wereld is wanneer het gaat om dancemuziek, mag inmiddels geen verrassing meer zijn. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan is er het Amsterdam Nightlife Ticket, waarmee je voor een vast bedrag toegang hebt tot meer dan 30 clubs! Ben je op zoek naar échte Amsterdamse gezelligheid, neem dan een kijkje bij in de bruisende Jordaan. Hier vliegen de Hollandse meezingers, net als de koude pilsjes, aan de lopende band over de toog. Check alle bars en cafés en het overzicht van Amsterdamse clubs voor nog meer party-inspiratie.

Plek nodig om te slapen? Check waar je kunt overnachten in Amsterdam!

Originele boottochten

Wil je wel het water op, maar niet in een standaard rondvaartboot met audiotour? Geen probleem, er zijn genoeg andere mogelijkheden.

  • Wat dacht je bijvoorbeeld van de Muzikale Jordaanrondvaart, waarbij de smartlappen je om de oren vliegen. De huisartiesten zingen een medley vol Amsterdamse kroegkrakers. Je kent ze allemaal! En helemaal dikke winst: je arrangement is inclusief borrelhapjes, diner én onbeperkt drinken. Tussendoor is er tijd voor een muziekbingo en vanaf 21:00 uur gaat het helemaal los met feestmuziek.
  • Liever alleen met je eigen groep het water op? Dat kan onder andere op de borrelboot, pizzaboot, BBQ-boot of sushiboot. Of... kies voor de smartlappenboot, waarbij een vrolijke accordeonist de sfeer maakt.
  • Voor een rondvaart van een uurtje is de Luxury Cruise van Friendship Amsterdam een aanrader. Open bar erbij? Kies dan voor de VIP Cruise. .

Een stadswandeling, maar dan anders

Als je toch in Amsterdam bent, wil je misschien ook graag iets van de stad zien. Maar we kennen allemaal het doelloos achter elkaar aan slenteren, waarbij niemand van tevoren eigenlijk een plan heeft gemaakt. Irritant! En dan is er ook altijd die ene lolbroek, die bij op iedere straathoek roept: 'hé, een kroeg!' Kies één van deze stadswandelingen en de aandacht blijft erbij.

  • Met een Comedy Walk ga je op pad met een professionele stand-up comedian die âveral een grap van maakt.
  • Of volg een rondleiding door een oud-agent, die je alles vertelt over de onderwereld van de stad. Toepasselijk: deze tour start in het Baantjermuseumcafé.
  • Loop door de bekende Negen Straatjes of de Jordaan met een culinaire puzzeltocht van 360 Amsterdam Tours. Proef bij iedere tussenstop snacks uit verschillende wereldkeukens. Je gaat op eigen houtje op pad, dus houd gewoon je eigen tempo aan. Goed om te weten: de snacks zijn inclusief.

Doe iets actiefs

Het bier van de avond ervoor eruit zweten? Plan dan iets actiefs voor de volgende ochtend... of in de middag natuurlijk. Een beetje uitslapen is ook wel lekker.

  • Scheur over het strand in het landzeilpark van Wind 'n Wheels. Strandzeilen... in Amsterdam? Ja hoor, het kan op het Zeeburgeiland. Zet je helm en je beschermbril op, trek je overall aan en voel de frisse wind door de haren wapperen. Even wakker worden!
  • Of kraak je hersens in een escaperoom van Escape World Amsterdam Waterlooplein. Kies uit vier verschillende kamers. Ontsnap uit een blokhut in het bos, stap aan boord van De Vliegende Hollander, ga op onderzoek uit in een chocoladefabriek of ga op avontuur in een toverschool. Wanneer de deur dichtknalt, hebben jullie een uur de tijd om buiten te komen.
  • Speel je liever een potje bubbelvoetbal, lasergame of archery tag? Bij UP Events kun je kiezen uit heel veel verschillende sportieve activiteiten. Maak er een vier- of zeskamp van! Ook kun je kiezen uit meerdere arrangementen inclusief hapjes, drankjes en barbecue.

Bezoek een brouwerij

Dan toch nog even terug naar het bier. Want een bezoekje aan een brouwerij is eigenlijk een onmisbaar uitstapje wanneer je met een vriendengroep in een stad bent. En Amsterdam barst van de grote én kleinere brouwerijen.

  • Het bekendste bier uit de hoofdstad is natuurlijk Heineken. Bezoek de voormalige brouwerij tijdens de Heineken Experience. Bewonder onder andere de reusachtige silo's en de koperen brouwketels. Maar speel ook interactieve games en laat je brouwen en bottelen als flesje. Sluit af met een vers getapt biertje.
  • Ben je een bierliefhebber? Dan heb je ongetwijfeld ook wel eens van Brouwerij 't IJ gehoord. Volg een rondleiding en ontdek hoe het bier gemaakt wordt. Sluit je bezoekje af in het proeflokaal.
  • Of proef de lekkere bieren van Brouwerij De Prael in het proeflokaal aan de Ouwezijds Armsteeg in het hart van de stad. Weet je niet welke je moet kiezen? Boek dan een proeverij en probeer ze alle vier.

Toffe musea

Huh, met je vriendengroep naar een museum? Dat kan best leuk zijn, maar je moet natuurlijk wel even weten welke je moet hebben. Daarom zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

  • Zo is er het allereerste dancemuseum ter wereld: Our House. Eigenlijk is het meer een experience, geïnspireerd op een festivalbezoek. Interessant weetje: het museum is geopend in de voormalige club iT, een van de belangrijkste broedplaatsen voor dancemuziek in Nederland. Lees ook onze reportage.
  • Een beetje luguber is het wel, maar een bezoek aan het Torture Museum Amsterdam levert in ieder geval genoeg stof tot napraten op. Een schavot, een guillotine en een rektafel, hier is het allemaal in het echt te zien.
  • Nog een museum om met z'n allen doorheen te lopen is STRAAT Museum op de NDSM-werf, het grootste street art museum ter wereld. Struin door een oude scheepsloods en bekijk gigantische murals van meer dan honderd straatkunstenaars. Bestel je tickets nu met €1,- korting!

Leuke aanbiedingen in Amsterdam

  • Ontdek Amsterdam vanaf het water met een Canal Cruise van Rederij Lovers.
  • Van hersenen tot (rokers)longen en zenuwen tot bloedvatenstelsel, alles is tot in detail te zien bij BODY WORLDS. .
  • Ripley's Believe It or Not op de Dam: een museum vol wonderlijke mensen, vreemde dieren en spectaculaire records.
  • House of Bols Experience: ontdek de 'World of Cocktails'. € 6,- korting per ticket
  • Klim tot grote hoogte bij Be Boulder in Amsterdam.
Foto 2. Bevrijd jezelf uit een van de vier escaperooms bij Escape World Waterlooplein. Foto: Escape World Waterlooplein
Foto 3. Our House is het allereerste dancemuseum ter wereld, maar eigenlijk is het vooral een experience. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-03-11 10:16:40 · Gepubliceerd: 11 maart 2022 - 1968