Deze foto-exposities bezoek je deze zomer!

Vier bijzondere tentoonstellingen die je niet wilt missen

Ga een dagje naar het museum! Redactioneel door
Foto 1. PURMEREND — ROB WILLEMS, EGHOLM 2100 - II uit de serie Hondenpoep. Foto: © Jan Dirk van der Burg

archief oud artikel 9 juli 2022 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Foto's kunnen je raken en binnen een enkel ogenblik meenemen naar een kolkend concert, naar de andere kant van de wereld of gewoon naar een willekeurige voortuin in Nederland. Dat blijkt wel in deze vier foto-exposities die je deze zomer kunt bezoeken.

National Geographic - Colors of the World

Rotterdam, Zuid-Holland Stap aan boord van de ss Rotterdam voor een bezoek aan de kleurrijke fototentoonstelling National Geographic Colors of the World. Want hoewel zwart-wit foto's heel mooi kunnen zijn, geeft kleur toch nét die extra touch aan een beeld. Ontdek hoeveel kleur je eigenlijk tegenkomt in de wereld om ons heen, wat de betekenis is van kleur en wat het kan doen met onze gemoedstoestand? Je ziet werk van topfotografen van over de hele wereld. De expositie is tot en met 28 augustus dagelijks te zien.

Foto 2. Bekijk de meest kleurrijke foto's aan boord van de ss Rotterdam. Foto: © ss Rotterdam

ICONS - 35 jaar William Rutten

Hilversum, Noord-Holland Van Oprah Winfrey tot Rob de Nijs, fotograaf William Rutten had vrijwel álle beroemdheden uit binnen- en buitenland voor zijn lens. In de expositie ICONS - 35 jaar William Rutten in Museum Hilversum bekijk je 140 zorgvuldig door de fotograaf zelf geselecteerde platen die hij maakte gedurende zijn loopbaan. Sommige foto's waren niet eerder te zien! Beluister de verhalen met de audiotour en laat je aan de hand van een expositiefilm meenemen door de studio waar zâveel beroemde foto's gemaakt zijn. En als je geluk hebt... ga je misschien wel met een echte William Rutten-foto van jezelf naar huis! Bezoek de expositie tot en met 18 september.

Meer over de tentoonstelling? Lees dan ook het uitgebreide artikel op DagjeWeg.NL

Foto 3. Bezoek ICONS - 35 jaar William Rutten in Museum Hilversum. Foto: © William Rutten

Typisch Nederland

Rotterdam, Zuid-Holland 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg', meer Hollands dan dat worden de uitspraken niet. Toch? Zijn we eigenlijk wel zo normaal als we zelf zeggen? Drie jaar lang ging Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg, gewapend met zijn camera, op onderzoek uit. In de expositie 'Typisch Nederland' in het Nederlands Fotomuseum schoffelt hij het vooroordeel dat Nederlanders zo normaal zijn keihard onderuit. Waar komt toch die behoefte vandaan om een Boeddha-beeld in onze voortuin te zetten? En waarom vermommen we onze kliko's? Bezoek dit hilarische kijkje in de spiegel tot en met 30 oktober.

Foto 4. Kliko's in Wijk aan Zee. Foto: © Jan Dirk van der Burg

World Press Photo in Zutphen

Zutphen, Gelderland Voor de volgende tentoonstelling gaan we naar Zutphen. Ontroerende, schokkende en toch ook prachtige foto's vertellen de verhalen van over de hele wereld. 24 fotografen uit 23 landen legden beelden bij het nieuws vast in verschillende continenten en wonnen daarmee de World Press Photo Contest 2022. Al deze indrukwekkende foto's zijn tot en met 31 juli samen te zien in de World Press Photo in de Walburgiskerk. Dit jaar is er voor het eerst gekozen voor een geografische spreiding en zijn er winnende foto's gekozen uit zes wereldwijde regio's.

Foto 5. Ook de tentoonstelling World Press Photo was te zien de Walburgiskerk te Zutphen. Foto: Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Ook leuk

Laatst gewijzigd: 2022-07-26 16:06:54 · Gepubliceerd: 9 juli 2022 - 946