Bijzondere tijdelijke escaperooms

De klok tikt... Ontsnap je op tijd uit deze speciale kamers?

Escape rooms in Nederland   Nieuws door
Foto 1. De klok tikt! Ontsnap je binnen de tijd? Foto: Escape Room Wageningen

14 januari 2023 Toerisme Landelijk Escaperooms zijn heel populair en wij snappen wel waarom. Puzzelen, speuren en raadsels oplossen, de tijd vliegt voorbij! Naast de vaste escaperooms, zijn er ook kamers die je maar kort kunt bezoeken. Hier vind je 5 tijdelijke escaperooms met speciale thema's.

Spanning op kasteel Doorwerth

Doorwerth, Gelderland - Oei, het verhaal van Gelderland dreigt gewist te worden! Trommel je vrienden of familie op en duik in de historische gangen van Kasteel Doorwerth. Speel spellen, kraak codes en speur naar verborgen aanwijzingen. Heb je het bij het juiste eind? Dan red je de collectie van het museum! De escaperoute Het Verloren Verhaal van Gelderland draait om de Gelderse geschiedenis en de collectie van het kasteel. De route is heel leuk om met het hele gezin te spelen, als de kinderen tenminste acht jaar of ouder zijn!

● De route speel je van 1 januari tot en met 31 maart 2023.

● Je hebt voor dit spel een QR-scanner en smartphone nodig.

Foto 2. Red de collectie van Kasteel Doorwerth voor het te laat is! Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Vind nog meer spannende escaperooms, voor jong en oud!

Muzikale ontsnapping

Delft, Zuid-Holland - Bij de Magical Mystery Escape staat de toekomst van de muziek van The Beatles op het spel! Na een wilde nacht verlaat Sir Paul McCartney halsoverkop de grootste suite van Hotel Delft Centre. Hij vergeet alleen zijn koffer die vol zit met alle muziek én geheimen van The Beatles. Zorg je ervoor dat deze koffer niet verloren gaat? Tijdens de escape stap je in de suite van McCartney. De suite is de grootste kamer van het Hotel Delft Centre die helemaal is omgebouwd tot escaperoom. Los de uitdagende puzzels en raadsels op, voordat de tijd om is. Tiktak...

● De escape speel je tot en met 1 januari 2024.

De tekst gaat verder onder de video.

Real life Cluedo

Krimpen aan den IJssel, Zuid-Holland - In het theater is een moord gepleegd... Vier verdachten wachten in de theaterzaal op jou en je team. Stap in de rol van de rechercheur en kom door het oplossen van raadsels en puzzels achter de ware identiteit van de killer. Wie van de vier verdachten is niet wie hij zegt dat hij is? De verdachten zijn er echt en kun je echt vragen stellen, want ze worden gespeeld door vier acteurs! Dit spannende Moordmysterie in het theater is een kruising tussen een escaperoom en Cluedo. Het is een avondvullende activiteit en de snacks zijn inbegrepen.

● Het spel speel je alleen op 31 maart 2023.

Foto 3. Ga op zoek naar de dader in dit spannende mysterie. Foto: Unsplash License © Maxim Hopman

Rotterdamse horrortaferelen

Vlaardingen, Zuid-Holland - Deze escape is er één voor de echte durfallen! Alhoewel een escaperoom? Het is eerder een intense experience. Tijdens Stay in the Dark kom je terecht in een enorm, verlaten gebouw in de omgeving van Rotterdam. Maar is het wel zo verlaten? Om elke hoek schuilt gevaar! Acteurs doen er alles aan om een levensechte, doodenge ervaring neer te zetten. Kom al je angsten onder ogen, want je hebt hier even helemaal niets aan die stalen zenuwen.

● Stay in the Dark speelt zich af in een verlaten gebouw dat op de lijst staat om gesloopt te worden. Grijp dus snel je kans voordat hij weer sluit!

De tekst gaat verder onder de video.

Santa's Secret

Delft, Zuid-Holland - Het is nog een paar weken kerst in DelftEscape, met de seizoenskamer Santa's Secret. Ontdek de werkplaats én het huis van de Kerstman achter de verborgen deuren in de seizoenskamer. De Kerstman heeft de griep te pakken en de rendieren zijn helemaal uitgeput. Al het werk komt nu op de schouders te liggen van de Kerst-elf die ten einde raad is en goed hulp kan gebruiken. De Kerstman wil alleen geen hulp aannemen, omdat anders zijn geheimen aan het licht komen! Stap in de wereld van kerst, maar pas op, zorg dat je weer weg bent als de Kerstman wakker wordt.

● De kerstkamer speel je tot en met 31 januari 2023.

Ook de moeite waard

Foto 4. De klok tikt! Ontsnap je binnen de tijd? Foto: Escape Room Wageningen

Laatst gewijzigd: 2023-01-18 13:14:43 · Gepubliceerd: 2023-01-11 17:29:47 - 422