1

Voorjaarsvakantie! Dit zijn de leukste dagjes uit

Vier de komst van de lente met een bijzonder uitstapje

Op stap in de voorjaarsvakantie Redactioneel door
Foto 1. Ontmoet de dieren van Dierenpark Hoenderdaell en zie de roofvogels van heel dichtbij. Foto: Dierenpark Hoenderdaell

archief oud artikel 12 februari 2023 Toerisme Landelijk De krokussen laten zich al zien en wanneer het zonnetje schijnt voel je dat de lente eraan komt. Echt een tijd waarin je weer zin krijgt om eropuit te trekken. Gelukkig is er van alles te doen deze voorjaarsvakantie! Bezoek een andere wereld in virtual reality of eentje die helemaal op zijn kop staat. Liever naar buiten om alvast de lente te ruiken? Wandel dan door de groene wereld van een bijzonder dierenpark, waar je de dieren van heel dichtbij ontmoet. Dit zijn de leukste dagjes uit in de voorjaarsvakantie. Veel plezier!

Speel een spannende escapegame

UTRECHT - Een vakantiedagje naar Museum Speelklok, daar word je helemaal vrolijk van. Want dan kun je hier je eigen muziekdoosje knutselen of de gloednieuwe Speelklok Escape Game spelen. De opdracht: in een tijdmachine met behulp van zes digitale en zes fysieke spellen proberen twee gestrande mensen terug te krijgen naar deze tijd. Spannend! En ze hebben meer activiteiten waar muziek in zit, zoals de muzikale rondleidingen en je eigen liedje componeren in de Muziekfabriek. Wedden dat je na afloop helemaal blij naar buiten stapt?

Foto 2. Probeer muziekdoosjes uit en - nog leuker - maak er eentje voor jezelf. Foto: Museum Speelklok

Op avontuur in een virtuele wereld

LANDELIJK - Wil je even totaal ergens anders zijn, dan ben je helemaal op je plek bij The Park Playground. Reis door een fantasiewereld vol zombies, bevrijd gijzelaars uit een bank of speel Wie is de Mol? Allemaal levensecht, omdat je vrij beweegt door een grote ruimte van maar liefst 100m2! De games zijn meestal geschikt vanaf twaalf jaar, maar er zijn ook experiences voor jongere kinderen. Zoals het fonkelnieuwe Mask of the Pharaoh, een spannend avontuur voor iedereen vanaf zeven jaar in een Egyptische piramide. Redden jullie de professor die hier gevangen zit?

Foto 3. Ren, spring en beleef met het hele gezin avonturen in een waanzinnige VR-wereld. Foto: The Park Playground

Naar een winterwonderland vol zand- en ijsbeelden

GARDEREN - Blijf nog even helemaal in winterse sferen bij 't Veluwse Zandsculpturenfestijn! Daar zijn tot en met 4 maart niet alleen prachtige zandsculpturen te zien, maar ook indrukwekkende ijsbeelden. Deze ijsbeelden staan in de huisjes van een gezellig winterdorp. Naar binnen gluren mag, sterker nog, het is zelfs de bedoeling. Want daar zie je naast prachtige taferelen in ijs ook de ijscarvers zelf aan het werk. Het winterdorp ligt rondom een besneeuwd winter wonderland met ijsberen, pinguïns, een grote iglo om in te schuilen voor de sneeuwbuien die hier vallen en een gezellig plein waar je winterse dranken en hapjes kunt nuttigen.

Bestel tickets voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn met korting via DagjeWeg.NL Tickets!

Foto 4. Uitzicht op de mooie wintertuin van 't Veluws Zandsculpturenfestijn. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Speuren en spelen in en om een fort

DOORNENBURG - Een dreigende heuvel vol kanonnen en een verborgen bouwwerk onder de grond van wel vijf verdiepingen: Fort Pannerden zit vol mysterie! Zeker in de voorjaarsvakantie als de kinderen een speurtocht kunnen maken met de Franse slag, terwijl je zelf de expositie Le Passage du Rhin bewondert. Deze populaire expositie gaat over de inval van de Fransen in het rampjaar 1672. En er is nog veel meer te doen! Ga mee met een rondleiding, puzzel zelf een weg door de diepe gangen en speel samen de spannende reallife game Elements.

Boek makkelijk en snel tickets via DagjeWeg.NL Tickets!

Foto 5. Voor avontuurlijke gezinnen is van alles te beleven in en om Fort Pannerden. Foto: Duncan de Fey

Bewonder jagende leeuwen en roofvogels

ANNA POUWLONA - In de groene wereld van Dierenpark Hoenderdaell ontmoet je dieren uit de hele wereld, waaronder vrij rondlopende ringstaartmaki's en doodshoofdaapjes. Laat alpaca's en lori's uit je hand eten. Bewonder spectaculaire roofvogels tijdens een diervriendelijke demonstratie. En zie leeuwen en tijgers jagen dankzij een unieke jaagsimulator bij Stichting Leeuw, die hier grote katachtigen opvangt. Hoenderdaell is naast dierenpark namelijk ook een dierenopvangplek, waar veel dieren een veilig thuis hebben gevonden. Er is zelfs een walvisziekenhuis van SOS Dolfijn - en ook daar kun je een kijkje nemen. Een hartverwarmend uitstapje.

Foto 6. Lori's eten in de Lorituin uit je hand. Foto: Dierenpark Hoenderdaell

Je komt ogen tekort in MiniWorld

ROTTERDAM - Bekijk hotspots als de Erasmusbrug in het klein en zie hoe mooi Nederland van boven is in MiniWorld Rotterdam! Deze gezellige familieattractie zit vol verrassende verhalen en grapjes in, om en op de bijna 3.000 miniatuurgebouwen. Hé, daar tussen de koeien, is dat Pippi Langkous die haar paard optilt? En hangt daar een parachutespringer in een boom? Met de speurtocht die je bij een ticket kunt bestellen weet je ze vast allemaal te vinden. Ondertussen gaan alle lampjes aan, want de zon gaat onder. Om na 24 minuten weer op te komen, waarna een nieuwe drukke dag begint in deze betoverende wereld in het klein.

Bestel tickets voor Miniworld Rotterdam met korting via DagjeWeg.NL Tickets.

Foto 7. Je kijkt je ogen uit: overal gebeurt wel iets interessants of grappigs! Foto: MiniWorld Rotterdam

Spanning in Overloon

OVERLOON - In Oorlogsmuseum Overloon hebben ze weer alles uit de kast getrokken om een leuke vakantieprogramma te organiseren. Speur door het museum tijdens een actieve speurtocht, wandel mee met een gratis rondleiding en neem een kijkje in de Centurion tank. Op 24 februari en 3 maart zijn er Wapendagen. Op die dagen staat het vuurwapenteam klaar om je van alles te vertellen over de wapens die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt en je mag ze zelfs vasthouden! En nee hoor, geen zorgen: ze zijn ongeladen.

Extra leuk: Bij DagjeWeg.NL Tickets ontvang tickets met korting én een gratis consumptie!

Foto 8. Speel interactieve spellen in het grootste oorlogsmuseum van Nederland. Foto: Oorlogsmuseum Overloon © Jacques Hendrix

Ontdek een wereld vol illusies

HORST - Iets compleet anders beleven? Ga dan naar Mind Mystery, waar je van de ene verbazing in de andere valt. Laat je betoveren door de enorme kaleidoscoop vol kleuren en fantastische figuren. Probeer de brug in een duizelingwekkende vortex over te steken. Bewonder 3D schilderijen, verdwaal in het hilarische spiegeldoolhof en stap in een huis op de kop waar de zwaartekracht niet meer lijkt te gelden. Hier draait alles om illusies en bedrog en nemen je eigen hersens een loopje met je! Een gave en bijzondere ervaring waar je nog lang over zult napraten.

Foto 9. Spiegels, kaleidoscopen en optische illusies: in Mind Mystery word je overal verrast. Foto: Hans van der Beele

Maak je eigen robotje of lichtbol

ENSCHEDE - Er is altijd van alles te doen in Oyfo Techniekmuseum! En dat is deze voorjaarsvakantie niet anders. Maak je eigen poetsrobotje, lichtbol of elektroauto. Ontdek gave machines en breng zelf een stoommachine aan de gang. Ga aan de slag met spannende technieken als solderen, hout branden en glas graveren. En roetsj van de glijbaan terug naar beneden voor nog meer ontdekkingen. Na een dagje in dit echte doe-museum is zelfs je verveelde tiener enthousiast over techniek.

Foto 10. Ontdek allerlei gave machines en ga zelf aan de slag met techniek. Foto: Oyfo Techniekmuseum

Nog meer leuke voorjaarsuitjes

Foto 11. Een bijzonder uitje voor de voorjaarsvakantie: belevingsmuseum Mind Mystery. Niets is hier wat het lijkt! Foto: Mind Mystery

Laatst gewijzigd: 2023-02-22 20:58:51 · Gepubliceerd: 12 februari 2023 - 4343

Activiteiten Fort Pannerden

Vanaf morgen te bezoeken

Luchtwachttoren en bunker Nieuw Namen


Luchtwachttoren en bunker Nieuw Namen

Nu te bezoeken

Activiteiten Oorlogsmuseum Overloon

Binnen enkele weken te bezoeken

Meivakantie in Oorlogsmuseum Overloon


Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven: * Maak een foto in een Jeep, veteranen vragen-uurtje, word verzetsstrijder, voel zelf hoe zwaar wapens uit WO2 zijn, etc. Kijk voor info op:...