Trek erop uit met Pinksteren

De leukste uitstapjes in het Pinksterweekend 2023

Dagje uit met Pinksteren 2023   Redactioneel - commerciële bijdrage door
Foto 1. Stap terug in de tijd van de Vikingen in het preHistorisch Dorp. Foto: preHistorisch Dorp

19 mei 2023 Toerisme Landelijk De ene feestdag is nog niet voorbij en de volgende staat alweer voor de deur: Pinksteren! Hopelijk is het prachtig weer en kunnen we er lekker op uit trekken. Wat dacht je van een tripje naar Miniworld of een spannend avontuur bij The Park Playground? En er is nog veel meer waar je heen kunt: dit zijn de leukste dagjes uit tijdens het Pinksterweekend 2023.

Ga de strijd aan in een spannende VR-wereld

Amsterdam/Den Haag/Eindhoven - Voor een Pinksterweekend vol spanning en sensatie ben je bij The Park Playground op de juiste plek. Ga de strijd met elkaar aan in de gloednieuwe NanoClash Focus VR, waarbij je naar de toekomst reist. Of ga juist terug in de tijd met de Mask of the Pharaoh VR. In dit spel probeer je een professor te bevrijden uit een Egyptische piramide. Spannend! Ook is het bekende tv-programma Wie is de Mol? in een VR-jasje gestoken. Wie van je teamgenoten misleidt de boel? In totaal zijn er zeven games waaruit je kunt kiezen en alle drie de locaties zijn open op beide Pinksterdagen.

Foto 2. Ga de strijd aan en overwin alle obstakels! Foto: The Park Playground

Bewonder mini-landschappen in Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland - Kijk je ogen uit in Miniworld Rotterdam en bekijk de havenstad van boven in miniatuur. Spot bezienswaardigheden als de Erasmusbrug in het klein en zie hoe mooi Nederland is. Je komt tijd en ogen te kort voor de ruim 2.800 gebouwen, 13 stations en 150 treinen, de 27.000 bewonertjes en 20.000 lampjes! In Miniworld Rotterdam duurt een dag slechts 24 minuten in plaats van 24 uur. Droom weg als de duizenden lampjes beginnen te fonkelen. Maar voor je het weet komt ook de zon weer op en begint er een nieuwe dag voor de inwoners! Sinds kort kun je ook een stukje Groot-Brittannië bewonderen. Dit aparte deel van MiniWorld is onlangs flink uitgebreid. Reis met de trein van de krijtrotsen van Dover door glooiende heuvels naar de bergen in de Schotse Highlands. Gaaf!

Foto 3. Typisch Nederlandse gebouwen in miniatuur. Foto: Miniworld Rotterdam.

Dag van het Kasteel

Landelijk - Nederland heeft bijna 700 kastelen, en op Tweede Pinksterdag zijn er daarvan zo’n 100 geopend. Het is namelijk Dag van het Kasteel! Bezoek bijvoorbeeld Kasteel Loenersloot in Utrecht. Van 11:00 uur tot 17:00 uur zijn er elk uur rondleidingen, worden er mini-concerten gegeven en zijn er leuke activiteiten voor kinderen. Speel oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen en blikgooien en laat je schminken. Of bezoek Buitenplaats Vroenhof in Warmond. Hier smul je van lekkere hapjes, geniet je van mini-concerten en kun je mee met de paardentram. Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren pakt het groots aan en reist beide pinksterdagen terug in de tijd van de 16de eeuw. Wandel rond op het kampement waar zo’n 50 historische bewoners hun werk doen. Kijk je ogen uit bij de gevechten, de kookdemonstraties en ontdek hoe kogels worden gesmeed. Steek ook zelf de handen uit de mouwen tijdens een workshop vechten met een kinderpiek of leer exercitie lopen met een bezemsteel.

DNRT Pinksterraces

Zandvoort, Noord-Holland - Racefans opgelet! Op zaterdag 27 mei en op Eerste Pinksterdag opent CM.com Circuit Zandvoort de deuren voor de traditionele Pinksterraces. Kom naar het bekende circuit aan het strand en geniet van de snelle auto’s die voorbij schieten. Dit keer geen Formule 1-wagens maar de meest uiteenlopende series. Van klassiekers tot moderne scheurbakken. Spot jij de nieuwe Max Verstappen vanaf je zonnige plaatsje in de duinen? Neem ook zeker een kijkje in de paddock en tank bij in racecafé Mickey’s. Sluit je dag af met een heerlijke wandeling over het strand. Dat is toch ultiem genieten?

Foto 4. Historic Grand Prix in 2022 bij CM.com Circuit Zandvoort. Foto: Essay Produkties © Chris Schotanus

Hoera! ARTIS bestaat 185 jaar!

Amsterdam, Noord-Holland - De oudste dierentuin van Nederland is jarig en dat verdient een feestje. Daarom zijn er de hele maand mei speciale activiteiten in ARTIS, ook tijdens Pinksteren dus! Maak er een feestelijk dagje uit van en combineer je dierentuindag met een gratis bezoek aan ARTIS-Micropia en ARTIS-Groote Museum. De tickets voor die uitstapjes krijg je namelijk gratis bij je dierentuinticket. Daarnaast wandel je door 185 jaar ARTIS heen met de belevingswandeling. Door middel van historische foto’s en audiofragmenten stap je even terug in de tijd. Bijzonder! Scan de QR-codes die je overal in het park tegenkomt voor de audiofragmenten. Ze bevatten verhalen over mens-dier relaties, speciale gedichten en de uitleg over de foto’s. Ga je mee op tijdsreis?

Foto 5. Ontmoet honderden dieren tijdens een bezoekje aan de jarige ARTIS. Foto: ARTIS © Ronald van Weeren

Oog in oog met de Vikingen

Eindhoven, Noord-Brabant - Ontmoet in het Pinksterweekend echte middeleeuwse Vikingen tijdens het Vikingfest. Van 27 tot en met 29 mei komen er zo’n 200 naar het preHistorisch Dorp. Struin over de Vikingmarkt en maak kennis met de handelaren. Loop vooral even langs de kraam van Brouwerij het Rooi Gebroed. Hier proef je echt middeleeuws gruitbier. Of neem een kijkje bij de stoffenkramen en de speelgoedstand. Ook mag je zelf aan de slag tijdens één van de workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen amulet en leer vechten als een echte Viking. Kom tussendoor even tot rust bij de herberg en laat je bedienen door de herbergier. Heerlijk smullen in het zonnetje: dat is pas genieten!

● Bij de kraampjes op de Vikingmarkt kan vaak alleen contant betaald worden, zorg dus dat je wat op zak hebt.

Foto 6. Bekijk hoe Vikingen vechten en leer het ook zelf! Foto: preHistorisch Dorp © Davey Anthony, all rights reserved.

Pinksteren in de sneeuw

Landgraaf/Zoetermeer/Amsterdam/Rucphen/Terneuzen - Vier de Pinksterdagen in de vrieskou van Snowworld. Alle vestigingen in Nederland zijn namelijk beide feestdagen open. Laat je met een stoeltjeslift boven brengen en zoef vervolgens van de steile piste weer naar beneden. Voor beginners zijn er ook lessen waarbij een professionele skiër of snowboarder je uitgebreid de sport leert. Voordat je het weet heb je het onder de knie en pizzapunt je zo de piste af. Is de sneeuwwereld je net te gortig? Adventure Valley Landgraaf en Adventure Valley Zoetermeer zijn ook open voor een actieve dag klimmen.

Foto 7. Sjees met een band van de piste af. Foto: Snowworld

Nog meer tips voor Pinksteren:

Foto 8. Ga op avontuur bij The Park Playground. Foto: Park Playground

Laatst gewijzigd: 2023-05-29 15:53:37 · Gepubliceerd: 2023-05-15 13:56:44 - 1670