Pinksteren 2023: wat is er te doen voor kinderen?

Dagje uit met de kids op Eerste en Tweede Pinksterdag

Dagje uit met Pinksteren 2023   Redactioneel door
Foto 1. Ervaar de waterlinie in virtual reality bij Waterliniemuseum Fort bij de Vechten. Foto: Waterliniemuseum Fort bij Vechten

11 mei 2023 Toerisme Landelijk Alweer een extra vrije dag in het vooruitzicht. Heb je al plannen voor Eerste en Tweede Pinksterdag? Ga er gezellig op uit met de kinderen, er is genoeg te zien en te beleven! DagjeWeg.NL helpt je op weg met tips voor leuke activiteiten met Pinksteren.

Zomerse bloemen plukken

Landelijk - Mandje mee, zonnebril op en plukken maar! Veel pluktuinen zijn vanaf eind mei of 1 juni open en er is weer van alles te plukken. Pluk de mooiste voorjaarsbloeiers voor een schitterend boeket en bij veel pluktuinen geniet je van verse sappen en lekkere gebakjes. Een leuk dagje uit, ook voor kinderen. Hier vind je heel veel leuke pluktuinen.

Al flierefluitend een dagje weg

Raalte, Overijssel - Bij Speelboerderij De Flierefluiter spetter je met mooi weer in het waterpark. Minder mooi weer? Dan ga je lekker binnen spelen! Er zijn trampolines, een obstakelparcours en hele lange glijbanen. De speelboerderij is op Eerste en Tweede Pinksterdag geopend. Neem ook zeker een kijkje bij de kinderboerderij en knuffel met de cavia's.

Foto 2. Knuffel met de dieren bij de kinderboerderij. Foto: Speelboerderij De Flierefluiter

Klimmen tussen boomtoppen

Paasloo, Overijssel - Klimbos Avontuurlijk Paasloo heeft meerdere klimroutes vol leuke en soms uitdagende obstakels. Er zit een klimuitdaging voor elke leeftijd tussen, dus het uitje is perfect voor kinderen van verschillende leeftijden. Het klimpark is op beide pinksterdagen open. Boek je tickets voor Klimbos Avontuurlijk Paasloo met korting via DagjeWeg.Tickets.

Foto 3. Met de kinderen de natuur in en lekker een dagje klimmen met Pinksteren. Foto: Klimbos Avontuurlijk Paasloo.

Dagje pretpark met Pinksteren

Foto 4. Zoef naar beneden in de familieachtbaan van BillyBird Park Hemelrijk. Foto: BillyBird Park Hemelrijk

Dagje dierentuin met Pinksteren

Foto 5. Ontdek al de verschillende dieren tijdens je bezoek aan Dierenpark Amersfoort. Foto: Dierenpark Amersfoort

Deze leuke (kinder)musea bezoek je met korting

  • Leer alles over water in het Nederlands Watermuseum. Een leuk doe-museum vol proefjes en spelletjes. Actie: 35% korting op je tickets!
  • Spelletjes van vroeger, oude ambachten en nostalgische winkeltjes, je gaat terug in de tijd in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Leuk voor jong en oud! Bestel tickets met € 2,- korting.
  • Ga op avontuur in Waterlinie Fort bij Vechten! In dit eeuwenoude fort ontdek je hoe water ons beschermde tegen de vijand. Laat je meenemen in eeuwenoude verhalen en vlieg met een VR-bril over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bestel je tickets met 20% korting op DagjeWeg.Tickets.

Foto 6. Kom er achter hoe een waterkrachtcentrale werkt bij het Watermuseum. Foto: DagjeWeg.NL

Meer dagjes uit met Pinksteren

Foto 7. Ontmoet allerlei dieren in het dierenpark. Foto: Burgers' Zoo

Laatst gewijzigd: 2023-05-29 16:28:05 · Gepubliceerd: 2016-05-06 16:20:07 - 30150