Op stap met de hele familie

Leuke uitstapjes voor een familiedag

Familiedag Redactioneel door
Foto 1. Een familiedag om nooit te vergeten, beleef je bij Mind Mystery. Foto: Mind Mystery

4 juni 2023 bijgewerkt: 17 oktober 2023 Toerisme Jong of oud, grote of kleine groep, actief of liever relaxed: tijdens een familiedag zijn er veel punten om rekening mee te houden. De één vindt dit leuk, de ander weer iets anders. Het kan een hele uitdaging zijn om een tof familieuitje te regelen. Maar geen zorgen, wij helpen een handje. Dit zijn uitstapjes voor de hele familie!

Niets is wat het lijkt

Horst, Limburg - Bij Mind Mystery gebeuren vreemde dingen. Ga op onderzoek uit en ontdek fascinerende breinbrekers en optische illusies. Dwaal door het spiegeldoolhof en zie jezelf steeds groter of kleiner worden in de Ames Room. Iedereen, vanaf een jaar of 6, kan zich hier gemakkelijk een paar uur vermaken en verwonderen. En ook voor mensen die slecht ter been zijn is het een leuk uitstapje. Rolstoelgebruikers kunnen niet overal bij, en betalen daarom een lagere ticketprijs. Groepen vanaf 20 personen krijgen groepskorting. Een familiedag vol verbazing en verwondering? Ga voor Mind Mystery!

Foto 2. Mind Mystery zit vol breinbrekers en illusies. Foto: Mind Mystery © Hans van der Beele
Het ultieme uitstapje voor de aankomende familiedag niet gevonden? Kijk hier voor nog meer leuke uitjes voor de familie.

Spetterende tocht

Giethoorn, Overijssel - Stap met z’n allen op een boot van De Rietstulp en verken de wateren van Giethoorn. Geniet van de het rustig kabbelende water en bewonder de historische dorpskern van Giethoorn. De boot wordt bestuurd door een schipper waardoor jullie alle tijd voor elkaar hebben. Maak de tocht compleet met een luxe picknick of koffie en gebak. Bestel de tickets voor een rondvaart via DagjeWeg.Tickets en ontvang korting!

Dag vol outdoor-activiteiten

Almere, Flevoland - Voor de actieve families is een dagje Familie Survival bij Outdoorpark Sec Almere een goed idee. Ga samen op avontuur en overwin obstakels op de hindernisbaan. Ook staan er begeleiders klaar die je leren boogschieten. Wurm je door camotunnels en slinger over de junglebrug. Plezier gegarandeerd! Het Familie Survival-pakket boek je al vanaf zes personen en duurt twee uur.

Foto 3. Ontdek de leukste outdoor activiteiten met je familie. Foto: Outdoorpark SEC Almere

Spanning en sensatie op straat

Landelijk - Houden jullie wel van een spannend mysterie in de buitenlucht? Ga dan de uitdaging aan met een spel van Quest Escapes. Quest Escapes biedt drie verschillende escape games aan die je kunt spelen op elke gewenste buitenlocatie: Narcos, Sherlock en The Chase, dat is geïnspireerd op YouTube hit ‘Jachtseizoen'. En de spellen kun je zelfs spelen met groepen van meer dan honderd man! Durven jullie het aan? Het handige van de spellen van Quest Escapes is dat ze op elke locatie te spelen zijn. Een stad wordt aanbevolen, maar een andere locatie is ook geschikt.

Familiedag tussen de dieren

Anna Paulowna, Noord-Holland - Bezoek met de hele familie Dierenpark Hoenderdaell. Dit dierenpark voelt als een fraai bos waar je al ronddwalend dieren uit de hele wereld tegenkomt. Geniet van de vrij rondlopende ringstaartmaki's en doodshoofdaapjes die nieuwsgierig bij je komen kijken. Koop voer voor de alpaca's en lori's, die graag uit je hand eten. En ontmoet luiaards, mara's, sneeuwluipaarden en spelende otters. Voor groepen is een korting en zijn er rondleidingen mogelijk.

Foto 4. Bij Dierenpark Hoenderdaell mag je de lori's voeren. Foto: Dierenpark Hoenderdaell

Friese spellen

Sumar, Friesland - In het organiseren van een reuzegezellige familiedag is Partycentrum Klein Zwitserland heel goed. Reis af naar het Friese Bergumermeer en daag de hele familie uit voor de oud-Hollandse spelletjes. Ontmasker de mol, schiet in de roos met boogschieten of speel een escape game. Hier hebben ze voor iedereen wel iets leuks. Combineer een toffe activiteit met lekker eten en je dag kan niet meer stuk. Wanneer weer?

Ook de moeite waard:

Foto 5. Tijd voor een familieuitje! Zin in iets actiefs? Ga naar Outdoorpark SEC Almere. Foto: Outdoorpark SEC Almere

Laatst gewijzigd: 2023-10-17 10:52:44 · Gepubliceerd: 4 juni 2023 - 2757