Top zes leukste Belgische themaparken

Probeer deze attractieparken in België uit

Belgische attractieparken Redactioneel door
Foto 1. Raas met hoge snelheid door de lucht tijdens een ritje in de Kondaa. Foto: Walibi Belgium

26 juli 2023 Toerisme Of het gras bij de buren altijd groener is? Deze Belgische pretparken zijn in ieder geval het proberen waard! De dichtstbijzijnde ligt al op 30 kilometer afstand van de Nederlands-Belgische grens. Ze zijn dus ook geschikt voor een dagje uit!

Boudewijn Seapark

Brugge, West-Vlaanderen - Beleef een magische dag bij water- en attractiepark Boudewijn Seapark. Hier sta je oog in oog met dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen tijdens de voorstellingen. Leer meer over deze zeedieren en bewonder de gave trucjes die ze doen. Is het lekker weer? Spetter er dan op los in waterpark Bobo’s AquaSplash. Deze ondiepe waterattractie heeft vier grote waterglijbanen, waterspeeltjes en een volle Splash Emmer. Rondom het waterpark heen vind je een zonnige ligweide waar je even tot rust komt. Maar dat was het nog niet! Neem ook zeker een kijkje bij het pretpark. Met ruim 30 attracties binnen én buiten ben je niet zomaar uitgekeken. Zoef van de waterglijbaan, rijd rondjes in een Oldtimer en klim op de rug van een orca voor een ritje in de achtbaan.

Foto 2. Stap in de DolfiSwing en ga op en neer. Foto: Boudewijn Seapark

Mega Speelstad

Lille, Antwerpen - Op zoek naar een dagje uit met kinderen? Kinderpretpark Mega Speelstad heeft alles in huis voor een gezellig dagje vol vermaak. Vlieg meters boven de grond in een vliegtuigje, draai je misselijk in de theekopjes en bots tegen elkaar in de botsautootjes. Mega Speelstad is een combinatie tussen een grote speeltuin en een attractiepark. Duik in de ballenbak, stap in de vrije val en klauter door de speelkooi. Ook is er een afgeschermde hoek voor de kleinsten: de peuterzones. Lekker weer? Dan is de grote buitenspeeltuin ook open. Klim de grote vulkaan op, stap in de trein en waan je een piraat op het grote schip. De tijd vliegt!

Plopsaland De Panne

De Panne, West-Vlaanderen - Plopsaland De Panne is hét thuis van de figuren van Studio 100. Ontmoet Bumba, Kabouter Plop en K3 terwijl je geniet van de verschillende attracties. Achtbanen, een draai- en zweefmolens en vliegende fietsen: durf jij erin? Voor de kleinere kinderen zijn er speel- en klimtoestellen, een ballenbak en de Plopsa Express. Voor de waterratten is er Plopsaqua De Panne. Een tof zwemparadijs vol waterpret. Vind je De Panne te ver rijden? Er is ook een Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Station Antwerp, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Coevorden. Allemaal even leuk!

Foto 3. Draai rondjes in de lucht met De Grote Golf. Foto: Plopsaland De Panne © Pieter Clicteur

Bobbejaanland

Kasterlee, Antwerpen - Stap in een magische wereld vol toffe attracties bij themapark Bobbejaanland. Waan je in het Wilde Westen in Desperado City. Hier vind je onder andere The Dreamcatcher, waarbij het net lijkt alsof je vliegt, of de Aztek Express die op hoge snelheid over door het Mexicaanse landschap raast. In het Land of Legends staat de spannende Typhoon die over de kop vliegt, maar ook de Sledge Hammer is hier te vinden. Ga op avontuur in de Adventure Valley, verdwaal in Mystery Bay en doe het iets rustiger aan in Kinderland. Bobbejaanland is leuk voor jong en oud!

Walibi en Aqualibi België

Waver, Waals-Brabant - Naast de Walibi in Biddinghuizen is er ook eentje in België: Walibi Belgium. Ook bij deze locatie vind je diverse achtbanen. Met een snelheid van bijna 80 kilometer per uur raast de Cobra voorbij en nog sneller gaat de Dalton Terror, die met 110 kilometer per uur naar beneden valt in een vrije val. Durf jij? Wat rustiger is het vliegend tapijt, de drakenboten of de 4D ervaring. Naast het attractiepark ligt Waterpark Aqualibi. Hier beleef je een spetterende dag uit vol waterglijbanen, golven en een wildwaterbaan!

Foto 4. Bij Aqualibi beleef je een dag vol waterpret. Foto: Aqualibi

Bellewaerde Park

Ieper, West-Vlaanderen - Combineer een pretpark met een dierentuin en je hebt Bellewaerde Park. Maak dolle ritjes in de attracties terwijl je rakelings langs wilde dieren raast. Krijg een nat pak als je van de waterglijbaan Niagara zoeft, draai jezelf duizelig in tuimelaar El Volador en ontsnap uit het Huis van Houdini. Sta oog in oog met een amoertijger en leeuw als je de Bengal Express pakt en ga op bootsafari langs flamingo's in de Jungle Mission. En er is nog veel meer te doen! Wissel snelle attracties af met een bezoekje aan de giraffes en ringstaartmaki's en beleef zo een tof en afwisselend dagje uit.

Foto 5. Spetteren in de waterattractie. Foto: Bellewaerde

Ook leuk:

Foto 6. Raas met hoge snelheid door de lucht in de Anubis The Ride. Foto: Plopsa De Panne © Pieter Clicteur

Laatst gewijzigd: 2023-07-26 09:15:00 · Gepubliceerd: 26 juli 2023 - 1226