Leukste attractieparken net over de Duitse grens

Vijf toffe pretparken in Duitsland

Duitse attractieparken Redactioneel door
Foto 1. Overwin de rivieren van Phantasialand. Foto: © Phantasialand

22 juli 2023 bijgewerkt: 26 juli 2023 Toerisme Heb je alle Nederlandse pretparken al een keer bezocht en heb je een keer zin in iets nieuws? Gelukkig heeft Duitsland ook enkele themaparken die echt de moeite waard zijn. Op nog geen 30 kilometer van de Nederlands-Duitse grens vind je de eerste al. Stap in de auto en voor je het weet ben je al bij één van deze vijf attractieparken net over de grens.

Kernie's Familiepark

Kalkar, Noordrijn-Westfalen - Op 30 minuten van Arnhem vind je Wunderland Kalkar, het all-in attractiepark voor jong en oud. In Kernie’s Familiepark zijn er zo’n 40 attracties waar je je de hele dag mee vermaakt. De kleine pretparkbezoekers kunnen terecht in de Pony Train, de draaimolen, op de springkussens en in de ballenbak. Ook mogen ze een auto besturen, klimmen in Jungle Town en schommelen in de speeltuin. Vanaf 1,20 meter mogen kinderen ook in de zweefmolen, de schommelboot en in de Disk’O’. Bezoekers die 1,30 meter langer zijn, mogen in alle attracties, zoals de wildwaterbaan, de achtbaan, het reuzenrad en de rest. Het leuke aan dit themapark is dat eten en drinken bij de entreeprijs inbegrepen is. Tussen het spelen door geniet je dus onbeperkt van frietjes, ijs en frisdrank.

Foto 2. De grote echo 'ton' van Wunderland Kalkar zie je al kilometers voor aankomst staan. Foto: Wunderland Kalkar.
Dagje België? Dit zijn de leukste Belgische attractieparken over de grens.

Irrland

Kevelaer, Twisteden - Voor een kindvriendelijk pretpark in boerderijstijl moet je bij Irrland zijn. Kinderen tot en met twaalf jaar beleven hier de dag van hun leven met 8.000 vierkante meter aan speel- en klimtoestellen. Sjees in een skelter over de grote skelterbaan, spring zo hoog je kan op de grote springkussens en verdwaal in het labyrint. Neem ook zeker de zwemkleding mee want in het waterbouwterrein en bij de waterval blijven de kleren niet droog. Regent het? Indoor is er ook genoeg te beleven. Klim en klauter in de boerenschuur en voor de kleintjes is er een kleuterspeelschuur vol avonturen. Let op: er worden hier geen tickets aan de kassa verkocht, zorg ervoor dat je je tickets online bestelt!

Neem alvast een kijkje bij Irrland.

Schloss Beck

Bottrop, Noordrijn-Westfalen - In het Duitse Bottrop staat Kasteel Beck. Naast rijke historie vind je hier ook een prachtige kasteeltuin en -vijver vol attracties. Al voor kinderen vanaf drie jaar is er een hoop te beleven. Rijd mee met het treintje, stap op de paardenkar, ga mee de lucht in met het reuzenrad en sluip de vleermuisgrot in. Spannend! Vanaf zes jaar mogen kinderen overal in. Duikel over de kop in de astronaut-tester, zoef met de waterglijbaan naar beneden en stap in de griezelige kamer. De dag vliegt voorbij!

Movie Park Germany

Bottrop, Noordrijn-Westfalen - Waan je voor een dag in Hollywood, New York, het Wilde Westen en Bikini Bottom. Huh? Ja, het kan bij Movie Park Germany! Stap in de schoenen van een echte wereldster en beleef een wilde dag uit. Vlieg op hoge snelheid door de lucht in de Splat-O-Sphere, reis door de tijd in de Time Riders en ga op avontuur met Dora! Voor iedere leeftijd zijn er geschikte attracties. Beleef een 4D-ervaring in het theater, word gelanceerd in de Star Trek-achtbaan en ga het watergevecht aan met SpongeBob. Naast de attracties zijn er ook spectaculaire shows. Ontmoet Paw Patrol, kijk je ogen uit tijdens de Magic Show vol illusies en bewonder de parade vol filmsterren.

Foto 3. Ontmoet Paw Patrol! Foto: © 2019 Spin Master. Alle rechten voorbehouden. Movie Park Germany

Phantasialand

Brühl, Noordrijn-Westfalen - Vlakbij de Duitse stad Keulen ligt Themapark Phantasialand. Hét sprookjespark vol magie en plezier. Ga tijdens een bezoek op ontdekkingsreis door de zes verschillende themagebieden. Struin door de jungle, bewonder Afrika, kom terecht in China en proef de cultuur van Mexico. In het attractiepark ervaar je hoe het is om te vliegen, duikel je 65 meter naar beneden, neem je het op tegen een machtige god en overwin je een kolkende watermassa. Voor de jongere bezoekers is er ook genoeg te beleven, zoals het Fun House. Hier gebeuren gekke dingen: het bed hangt aan het plafond en de trap beweegt. Je kijkt je ogen uit! In het fantasiepark zijn ook de ultieme klassiekers aanwezig: de zweefmolen, de vrije val en de familieachtbaan. Liever iets rustigs doen? Waterfiets over het Maanmeer terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

  • Na één dag nog niet uitgekeken? Boek er een overnachting bij in Hotel Charles Lindbergh. Dit hotel staat middenin themawereld Rookburgh. Je slaapt dus écht in het themapark. Dat belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten!
  • Bestel je tickets online! Bij de ingang van het park is geen kaartverkoop.

Foto 4. Vlieg door de lucht in Rookburgh. Foto: Phantasialand

Deze pretparken liggen verder Duitsland in:

  • Het spectaculaire Europa Park ligt op de Frans-Duitse grens en is zo'n zes uur rijden vanaf Arnhem.
  • Op steenworp afstand van de Oostzee ligt attractiepark Hansa Park. Houd rekening met ruim vijf uur reistijd vanaf Arnhem.
Foto 5. Geniet van een ritje in de familieachtbaan. Foto: Wunderland Kalkar

Laatst gewijzigd: 2023-07-26 12:03:36 · Gepubliceerd: 22 juli 2023 - 5366