1

Dagje weg met je partner

Leuke dates in de buitenlucht

Uit met je partner Redactioneel door
Foto 1. Plan snel die date-night of -dag en ga er lekker samen op uit. Foto: Unsplash License © freestocks

18 augustus 2023 Toerisme Geniet van een heerlijk dagje weg met je partner met deze toffe uitjes. Leuk als eerste date, maar ook als jullie al jaren samen zijn. Leer elkaar nog beter kennen met een glaasje wijn of ga op avontuur op het water. Deze acht romantische, outdoor uitstapjes zijn geschikt voor dagje uit met z’n twee.

Solex rijden in Zuid-Limburg

Valkenburg, Limburg - Verken de pittoreske straatjes en sfeervolle marktpleinen van Zuid-Limburg op een E-Solex van Cycle Center. Brom over het golvende landschap en bewonder de prachtige omgeving. Tussendoor kun je gemakkelijk een stop maken voor een romantische picknick of een heerlijke proeverij. Culinaire arrangementen kun je bij het verhuurcentrum bijbestellen. Bij Cycle Center hebben ze ook E-Choppers, tandems, Kickbikes of scooters die je kunt huren.

Foto 2. Beleef een onvergetelijk dagje uit op de Solex. Foto: Cycle Center
Vind hier nog meer uitstapjes om met je partner te doen.

Varen door de binnenstad van Dordrecht

Dordrecht, Zuid-Holland - Leer Dordrecht kennen vanaf het water met een privé rondvaart van Si Barone. Stap met z’n tweeën aan boord van een luxe boot en vaar door de oude havens van Dordrecht en doorkruis de prachtige natuur van de Biesbosch. Combineer een vaartocht met een culinair arrangement en proost samen met feestelijke bubbels en geniet van een groots diner.

Foto 3. Ontdek Dordrecht vanaf het water. Foto: Si Barone © Dordrecht Marketing

Suppen over het Ilperveld

Ilpendam, Noord-Holland - Houden jullie van een actieve dag uit op het water? Dan is de Ilper Sup Xpeditie een goed idee! Stap op een sup en peddel door de ongerepte natuur van het Ilperveld. De sup is om te zetten naar een kajak zodat je na een tijdje te hebben gesupt, ook zittend verder kan varen. Onderweg is er genoeg gelegenheid om een frisse duik te nemen of om aan de kant wat te eten en drinken.

Dagje dierentuin

Amersfoort, Utrecht - Samen aapjes en olifanten kijken, is ook heel leuk als date. Bezoek bijvoorbeeld Dierenpark Amersfoort. Loop op een touwbrug over de beren in de Klim Alles-route en sta oog in oog met de bijzondere, grote vogels in de volière SnavelRijk. In de Grote Wildernis vaar je zelf in een fietsboot langs het eiland van de ringstaartmaki's en kapucijnapen. De dag vliegt voorbij in deze leuke dierentuin.

Foto 4. Deze Siberische tijgers hebben het ook heel gezellig met elkaar. Foto: Dierenpark Amersfoort

In de hoogte

Garderen, Gelderland - Klim samen tot de boomtoppen in Klimbos Garderen. Kies een van de parcoursen en overwin alle obstakels. Vlieg tussen de bomen door met een zipline of balanceer over een touw op vijfentwintig meter hoogte naar de overkant. Er zijn wel tien verschillende routes waaruit je kunt kiezen. Glij van glijbanen, klim als een spin in een spinnenweb of pak de trekker naar de volgende boom. In Nederland vind je overal klimbossen en -parken. Kies je favoriet!

Foto 5. Overwin samen obstakels, meters boven de grond. Foto: Klimbos Garderen

Overwin achtbanen in Walibi

Biddinghuizen, Flevoland - Ga het avontuur aan in Walibi Holland en verleg je grenzen. Schreeuw de longen uit je lijf de Goliath, de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux. Of race door de bochten en loopings van de Condor. Voel je hartslag stijgen tijdens de lancering in de achtbaan Xpress of gil het uit als je door de intense bochten van Lost Gravity gaat. Samen beleef je een toffe dag uit vol uitdaging en fun.

Foto 6. Roetsj met hoge snelheid naar beneden met de Xpress. Foto: Walibi Holland

Nieuwe hobby leren

Zandvoort, Noord-Holland - Altijd al willen leren surfen? Duik met Surfschool Surfana het water in en voel de Noordzee tot in de tenen. Op een veilige manier geven de gecertificeerde instructeurs les aan zowel beginnende als gevorderde surfers. Hoe gaaf is het om samen op een surfplank een zonsondergang te zien? Romantischer kan bijna niet!

Foto 7. Leer surfen in de Noordzee. Foto: Unsplash License © Inés Álvarez Fdez

Pad vol liefde

Ruurlo, Gelderland - De naam zegt het al, het Liefdespad in Ruurlo is superleuk om met zijn tweeën te bewandelen. Geniet samen van de natuur op de wandelroute van ruim vijf kilometer. Onderweg kom je kunstwerken met een knipoog tegen. Zoals een informatiezuil met een mooi gedichtje en de High-Tea-Table van Daan den Houter. Dit is een gigantische picknicktafel waardoor je boven het pad uit torent en samen van een bijzonder uitzicht kunt genieten.

Foto 8. Dit is een bank! Een loveseat voor twee van kunstenaar Alphons ter Avest. Foto: Het Liefdespad

Nog meer leuke dates:

  • Verken samen een wijngaard. Proef lekkere wijntjes en struin tussen de wijnranken door.
  • Dwaal door de sprookjesachtige tuinen van Kasteeltuinen Arcen. Vooral in het voorjaar kom je hier de mooiste bloemen tegen.
  • Ga naar een pluktuin! Wandel romantisch door uitgerekte velden vol bloemen en neem een vrolijk boeket mee voor thuis.
  • Knuffel met alpaca's op Alpacafarm Vorstenbosch. Wandelen met deze dieren kan heel rustgevend zijn.
  • Nog meer dagjes weg met je partner vind je hier.
Foto 9. Ontdek Dordrecht vanaf het water. Foto: Si Barone © Dordrecht Marketing

Laatst gewijzigd: 2023-08-18 08:00:14 · Gepubliceerd: 18 augustus 2023 - 2163