Verken Nederland met paard en wagen

Huifkartochten in Nederland

Huifkartochten in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Geniet van een heerlijk ritje door het Drentse landschap. Foto: Huifkarverhuur Estelle

8 september 2023 Toerisme Landelijk Trappelende hoeven, landweggetjes en verborgen plekjes: met paard en wagen kom je op plekken die je anders niet zou ontdekken. Stap in een huifkar en beleef een bijzondere dag uit. Leuk voor een familiedag of als bedrijfsuitje. Wij zetten zes huifkarverhuurders voor je op een rijtje.

Huifkartocht op de Veluwe

Otterlo, Gelderland - Voor een heerlijke huifkartocht op de Veluwe, zit je goed bij Stalhouderij Wouter Hazeleger. Neem plaats in de huifkar en laat je rondrijden door de bossen, over zandpaadjes of langs de heide. Door de praktische ligging in Otterlo ben je in no-time in de natuur. De sterke Shire Horses staan te trappelen om jullie mee te nemen. Maak er een complete dag uit van, en boek een barbecue of picknick bij de tocht.

  • Stalhouderij Wouter Hazeleger heeft ook trouwkoetsen te huur.
  • De huifkarren zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

Foto 2. Kies voor een huifkartocht met picknick op de Veluwe. Foto: Stalhouderij Wouter Hazeleger

Ontdek de Meinweg

Herkenbosch, Limburg - Het Limburgse landschap is een lust voor het oog. Boek een huifkartocht bij Rijstal Venhof en trek Nationaal Park De Meinweg in. Onderweg vertelt de gids je allemaal leuke weetjes over de omgeving. Weekendje weg van maken? Dat kan! Bij de Venhof kun je overnachten in de bed & breakfast of in een trekkershut. Ook zit er een restaurant bij de locatie waar je heerlijk kunt lunchen, borrelen of dineren.

  • De huifkarren zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

Foto 3. De paarden Max en Anton nemen je graag mee. Foto: Rijstal Venhof

Door Stadspark Groningen heen

Groningen, Groningen - Stap in de open huifkar van Stadspark Groningen en laat je voorttrekken door Guus en Pawla, twee grote fjorden. De tocht gaat door Stadspark Groningen waar je helemaal tot rust komt door de mooie groene omgeving. Bij terugkomst is je dag niet voorbij. Neem nog een kijkje op de kinderboerderij, ga op zoek naar herten of spot Schotse Hooglanders in het wild. Voor kinderen is er een speeltuin.

  • De open huifkar is geschikt voor rolstoelgebruikers.

In een rijtuigie

Oude Willem, Drenthe - Bij Huifkarverhuur Estelle kun je terecht voor een ritje in de Trekkertram, dagtochten, een grote huifkar met menner en zelfs een huifkar kampeervakantie. Trek door het mooie Drentse landschap terwijl je zelf de kar bestuurd of kies voor een ritje in de verwarmde trekkertram, dit kan ook in de winter! Tijdens een huifkar kampeervakantie krijg je voor een weekend of week een paard en huifkar mee inclusief uitrusting.

  • Bij Huifkarverhuur Estelle mag je zelf de huifkar mennen.

Foto 4. Stap in en ontdek de mooiste plekjes van Drenthe. Foto: Huifkarverhuur Estelle

Oudhollandse gezelligheid

De Lutte, Overijssel - Bij Huifkarverhuur De Luts heb je genoeg keuze in huifkarren. Klein of groot, ze hebben hier voor ieder gezelschap iets geschikts. Geniet van een mooie tocht door de omgeving van De Lutte en maak er een toffe dag van met een aansluitend arrangement. Kies er bijvoorbeeld voor om met z’n allen te gaan klootschieten of sla een balletje op de midgetgolfbaan. Of boek er een lunch of BBQ bij. Die dag vliegt voorbij!

  • De huifkarren van Huifkarverhuur De Luts zijn rolstoeltoegankelijk.

Brabantse gezelligheid

Sint-Oedenrode, Noord-Brabant - Doorkruis Sint-Oedenrode per huifkar met een wagen van de Gasthuishoeve. Hier word je niet voortgetrokken door een paard, maar door een stoere tractor. Er zijn verschillende tochten waaruit jullie kunnen kiezen. Ga bijvoorbeeld door het populier- en natuurgebied De Scheeken waarbij je over onverharde paden komt. De kans is groot dat je in aanraking komt met enkele bosdieren zoals reeën, vossen of roofvogels. Zo dicht bij de natuur kom je niet vaak! Of kies voor de kapelletjesroute en kom alles te weten over deze historische gebouwen. Welke route jullie ook kiezen, bijzonder wordt het zeker!

Foto 5. Doorkruis de prachtige omgeving van Sint-Oedenrode met een huifkar. Foto: Gasthuishoeve

Nog meer huifkartochten:

Foto 6. En maar schommelen en maar kijken naar de kont van 't paard. Foto: Huifkarverhuur Estelle

Laatst gewijzigd: 2023-09-05 16:09:47 · Gepubliceerd: 8 september 2023 - 1577